HABERLER
  • Brent petrolün varil fiyatı 90,38 dolar
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,92 dolar
  • Günlük üretim 40 bin varili aştı
  • Araç sahipleri dikkat! 1 Ocak΄ta başlıyor...
  • ABD΄de petrol üretimi rekor kırdı
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,74 dolar
  • Petrol fiyatları 5 ayın zirvesinde
  • Libya petrolü Sudan iç savaşını körüklüyor mu?
  • Brent petrolün varil fiyatı 87,28 dolar
  • Rusya Petrol Üretimini Düşürecek
  • Brent petrolde Paskalya tatili nedeniyle işlemlere ara verildi
  • Türkiye’nin petrol ithalatı ocakta yüzde 11,02 arttı
EPDK 2.038.300 TL CEZA KESTİ …

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından alınan ve Resmi Gazete’nin bugünkü (24 Temmuz 2012 – sayı 28364 ) sayısında yer alan kararla, çok sayıda firmadan ön araştırmaya gerek olmaksızın konuya ilişkin yazılı savunmalarını istedi. Yazılı Savunması istenen firmalar arasında 3 Dağıtıcı, 7 Madeni Yağ , 3 İşletme , 2 İhrakiye , 1 Depolama Lisansı sahibi bulunuyor. Alınan kararda firmaların 15 gün içerisinde savunmalarını kuruma göndermeleri gerekiyor.

Ayrıca yine EPDK tarafından alınan kararla marker seviyesinin düşük olması, dağıtıcı dışında yakıt ikmali yapılması, petrol piyasası kanunu yönetmeliklerine aykırı hareket etikleri gerekçesiyle çok sayıda  istasyona da 2.038.330 TL para cezası verildi.

Söz konusu idari para cezalarının 60 gün içerisinde yatırılacağı 30 gün içerisinde yatırılması halinde %25’lik indirimden yararlanılacağı veya taksitlendirme talebinde bulunulabileceği, Kurul Kararı aleyhine Danıştay’da dava açma hakkınızın saklı olduğu belirtilmiştir.

Epdk ‘nın cezalar ile ilşkili kararına ait detaylar ;

 

25 Temmuz 2012 ÇARŞAMBA

            Resmî Gazete

Sayı : 28364

 

                            ÇEŞİTLİ İLÂNLAR

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan:

1.       Elmadağ / ANKARA” adresindeki akaryakıt istasyonu içerisinde gizli yer altı düzeneği bulundurmasının Ulusal marker seviyesi geçersiz ve teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal etmesinin, Motorine ağır ürün karıştırarak akaryakıtı tağşiş etmesinin ve akaryakıt istasyonunda tağşiş / hile amacıyla akaryakıta karıştırılabilecek ürün bulundurmasının sebebiyle Yazılı Savunması’ nın alınmasına karar verilmiştir.

2.       Kurul’un lisansını  Başkanlık Olur΄u ile iptal ettiği bir akaryakıt istasyonunun Nisan 2010-Haziran 2010 tarihleri arasında lisansına kayıtlı dağıtım şirketi dışında başka bir kaynaktan akaryakıt ikmal etmesi nedeniyle Yazılı Savunması’ nın alınmasına karar verilmiştir.

3.       Kurul’un lisansını  Başkanlık Olur΄u ile iptal ettiği bir akaryakıt istasyonunun Nisan 2010-Haziran 2010 tarihleri arasında lisansına kayıtlı dağıtım şirketi dışında başka bir kaynaktan akaryakıt ikmal etmesi nedeniyle Yazılı Savunması’ nın alınmasına karar verilmiştir.

4.       Kurul’un lisansını  Başkanlık Olur΄u ile iptal ettiği bir akaryakıt istasyonunun Nisan 2010-Haziran 2010 tarihleri arasında lisansına kayıtlı dağıtım şirketi dışında başka bir kaynaktan akaryakıt ikmal etmesi nedeniyle Yazılı Savunması’ nın alınmasına karar verilmiştir.

5.       Kurul’un lisansını  Başkanlık Olur΄u ile iptal ettiği bir akaryakıt istasyonunun Nisan 2010-Haziran 2010 tarihleri arasında lisansına kayıtlı dağıtım şirketi dışında başka bir kaynaktan akaryakıt ikmal etmesi nedeniyle Yazılı Savunması’ nın alınmasına karar verilmiştir.

6.       Yapılan denetimde tarımsal amaçlı satış tankeri olarak lisansa kayıtlı olmayan akaryakıt tankeri vasıtasıyla tarımsal amaçlı akaryakıt satışı yaptığı tespit edilen bayinin Yazılı Savunması’ nın alınmasına karar verilmiştir.

7.       Sandıklı/Afyonkarahisar adresinde faaliyet gösteren bir şirketi’nin tesisi nezdinde 2010 yılında yapılan denetimler ile ilgili olarak Denetim Dairesi Başkanlığının konuya ilişkin görüşü değerlendirilmiş olup  Şirketin, bağlı dağıtıcısı olan Bölünmez Petrolcülük A.Ş. haricinde, yapılan tespitte, Okalin Petrol Ürünleri Nakliyat Depolama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nden, bir başka tarihde yapılan tespitte ise bir akaryakıt istasyonu nezninde  akaryakıt ikmali yapmak suretiyle , “Bayiler, dağıtıcıları ile yapacakları tek elden satış sözleşmesine göre bayilik faaliyetlerini yürütürler.” Hükmüne bağlı olarak Şirketin ilgili mevzuatta belirlenen yasal süre içerisinde yazılı savunmada bulunmadığı anlaşıldığından, toplamda 274.714,TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

8.       Gaziosmanpaşa İstanbul adresinde kurulu akaryakıt istasyonunda bayilik lisansı olmaksızın akaryakıt bayilik faaliyeti yürüttüğü tespit edilmiş olan bayinin 50.000-TL tutarında, idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

9.       Bayilik lisansı iptal edilen bir akaryakıt istasyonunda yapılan denetim sonucu alınan akaryakıt numunelerinin analizlerinde, söz konusu numunelerin yeterli şart ve seviyede marker ihtiva etmediği ve teknik düzenlemelere uygun olmadığı analiz raporları ile tespit edilmiş olup ayrıca istasyonda vaziyet planında yer almayan bir adet gizli akaryakıt tankı bulundurulduğu tespit edilmiştir. Bayiden konuya ilişkin yazılı savunma yapması istenmiştir.  Bayinin yasal süresi içinde yazılı savunma gönderilmemiş olması üzerine toplamda 145.600,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

10.   Yahşihan/Kırıkkale adresinde faaliyet gösteren tesiste yapılan denetimler ile ilgili olarak bağlı dağıtıcının dışında akaryakıt ikmali yapmak suretiyle; Şirket’in yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmali yaptığının tespit edilmesi nedeniyle; Şirketin ilgili mevzuatta belirlenen yasal süre içerisinde yazılı savunmada bulunmadığı anlaşıldığından toplamda 739.665,TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

11.   Dağıtıcı lisansı sahibi Standart Yağ Gaz Petrol Ürn. Dağıtım Paz. San. veTic. A.Ş.’nin Kurumumuza 2007, 2008, 2009 ve 2010 yıllarındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle Yazılı Savunması’ nın alınmasına karar verilmiştir.

12.   Madeni Yağ lisansı sahibi Doğapet Kimya Madeni Yağ Akaryakıt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin Kurumumuza 2010 yılındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle Yazılı Savunması’ nın alınmasına karar verilmiştir.

13.   Madeni Yağ lisansı sahibi Kaptan Petrol Ürünleri Makine Nakliye Elektronik Turizm İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin Kurumumuza 2010 yılındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle Yazılı Savunması’ nın alınmasına karar verilmiştir.

14.   İşleme lisansı sahibi İsmailoğulları Petrol Ve Tarım Ürünleri Ticaret Limited Şirketi’nin Kurumumuza 2010 yılındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle Yazılı Savunması’ nın alınmasına karar verilmiştir.

15.   İhrakiye Teslimi lisansı sahibi Yörük Denizcilik Petrol Ürünleri Dağıtım Taşıma İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin Kurumumuza 2008 yılındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle Yazılı Savunması’ nın alınmasına karar verilmiştir.

16.   Madeni Yağ lisansı sahibi Gülbahar Kimya Petrol Ürünleri Nakliyat İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin Kurumumuza 2010 yılındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle Yazılı Savunması’ nın alınmasına karar verilmiştir.

17.   İşleme lisansı sahibi Sandıklı Alternatif Enerji Sistemleri Petrol Zirai İlaç Tarım Gıda Hayvancılık Temizlik Maddeleri İnşaat Taahhüt Otomotiv İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin Kurumumuza 2010 yılındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle Yazılı Savunması’ nın alınmasına karar verilmiştir.

18.   İşleme lisansı sahibi Tepebaşı Enerji Üretim Kimyasal Geri Dönüşüm Ve Petrol Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin Kurumumuza 2010 yılındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle Yazılı Savunması’ nın alınmasına karar verilmiştir.

19.   İhrakiye Teslimi lisansı sahibi Öz Şahin Akaryakıt Nakliye İhracat İthalat Ticaret Limited Şirketi’nin Kurumumuza 2006, 2007 ve 2008 yıllarındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle Yazılı Savunması’ nın alınmasına karar verilmiştir.

20.   Dağıtıcı lisansı sahibi Güvengaz Petrol Ürn. Enerji Sist. Doğalgaz İnş. Teks. Taş. San. A.Ş.’nin Kurumumuza 2005, 2006 ve 2007 yıllarındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle Yazılı Savunması’ nın alınmasına karar verilmiştir.

21.   Depolama lisansı sahibi Güvengaz Petrol Ürünleri Enr,Sist.Doğalgaz.İnş.Teks.Taş.San.A.Ş.’nin Kurumumuza 2010 yılındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle Yazılı Savunması’ nın alınmasına karar verilmiştir.

22.   Madeni Yağ lisansı sahibi Karahan Nakliyat Hafriyat Petrol Ürünleri Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin Kurumumuza 2005, 2007, 2008, 2009 ve 2010 yıllarındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle Yazılı Savunması’ nın alınmasına karar verilmiştir.

23.   Dağıtıcı lisansı sahibi Karahan Nak. Hafr. Petrol Ürn. Oto. San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin Kurumumuza 2006, 2007, 2008, 2009 ve 2010 yıllarındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle Yazılı Savunması’ nın alınmasına karar verilmiştir.

24.   Madeni Yağ lisansı sahibi Or-san Petrokimya Nakliye Plastik İnşaat ve İnşaat Malzemeleri ve İmalat İthalat İhracat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi’nin Kurumumuza 2009 ve 2010 yıllarındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle Yazılı Savunması’ nın alınmasına karar verilmiştir.

25.   Madeni Yağ lisansı sahibi Petroil Madeni Yağ Pazarlama İmalat İthalat İhracat Nakliye Danışmanlık ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin Kurumumuza 2008 yılındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle Yazılı Savunması’ nın alınmasına karar verilmiştir.

26.   Madeni Yağ lisansı sahibi Ege-mar Petrol ve Petrol Ürünleri Kimyevi Maddeler İthalatİhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin Kurumumuza 2008 yılındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle Yazılı Savunması’ nın alınmasına karar verilmiştir.

27.   Hamidiye Köyü Mahmudiye / ESKİŞEHİR adresinde bulunan akaryakıt istasyonunda yapılan denetimde tespit edildiği üzere gizli düzenek bulundurmasının nedeniyle 11.446-TL idari para cezası olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

28.   Hamidiye Köyü Mahmudiye / ESKİŞEHİR adresinde bulunan akaryakıt istasyonunda yapılan denetimde analiz raporuna göre, akaryakıta ağır ürün karıştırarak tağşiş etme, gerekli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmali eylemleri gereğince toplamda 137.356-TL idari para cezası olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

29.   AFYONKARAHİSAR adresinde istasyonlu bayilik lisansı kapsamında faaliyet gösteren akaryakıt istasyonundan alınan numunede Teknik Düzenlemelere AYKIRI olduğunun analiz raporu ile belirlendiği, bu nedenle 50.000,-TL idari para cezası uygulanması kararlaştırılmıştır.

30.   EPDK’nın kararı ile istasyonlu bayilik lisansı Başkanlık Olur΄u ile iptal edilen akaryakıt istasyonunda yapılan denetimde tespit edildiği üzere gizli düzenek bulundurması nedeniyle  11.446-TL idari para cezası olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

31.   Yine aynı bayiden alınan numunelerde analiz raporuna göre, gerekli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmali eyleminin 137.356-TL idari para cezası olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

32.   Yahşihan/Kırıkkale adresinde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonunda yapılan denetim ile ilgili TÜBİTAK MAM’ ın raporları ile Şirket’in yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve teknik düzenlemelere uygun olmayan akaryakıt ikmal etmek suretiyle; Şirketin, sahibi olduğu akaryakıt istasyonunda üçüncü şahıslar mali sorumluluk sigortası yaptırmamak suretiyle; Şirketin, otogaz istasyonunda sorumlu müdür bulunmaksızın faaliyette bulunmak suretiyle; Şirketin, ilgili mevzuatta belirlenen yasal süre içerisinde yazılı savunmada bulunmadığı, anlaşıldığından, Şirket hakkında ulusal marker içermeyen ve teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmali yapması nedeniyle, toplamda 206.035,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

33.   KARABÜK adresinde, istasyonlu bayilik lisansı kapsamında faaliyet gösteren akaryakıt istasyonunda yapılan denetimlerde istasyonda bulunan yeraltı tankına akaryakıt tankerinden akaryakıt boşaltılması esnasında, akaryakıt tankerinden ve yeraltı tanklarından alınan motorin numunelerinin analiz raporlarına göre Motorine ağır ve hafif ürün karıştırılarak tağşiş etmek eyleminin Ulusal marker seviyesi geçersiz ve teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal eyleminin bayilik sözleşmesi haricinde akaryakıt tankerinden faturasız ve irsaliyesiz olarak akaryakıt ikmal etme eylemi ile, ulusal marker seviyesi geçersiz, teknik düzenlemelere aykırı ve tağşiş edilmiş akaryakıt ikmal etmesi nedeniyle toplamda  274.712-TL idari para cezası uygulanmasına Karar vermiştir.

 

25 Temmuz 2012

 

HABER ARŞİVİ

Aylara Göre Haber Sayıları: Haberleri görmek için sayıların üzerine tıklayın.

Yıllar Oca. Şub. Mar. Nis. May. Haz. Tem. Ağu. Eyl. Eki. Kas. Ara.
2024 35 40 30 10 0 0 0 0 0 0 0 0
2023 46 37 55 111 55 43 50 52 48 44 24 35
2022 80 89 110 58 77 91 54 50 49 62 60 59
2021 34 41 62 51 43 41 36 40 51 59 41 58
2020 13 7 28 71 51 38 27 14 29 32 41 43
2019 26 25 25 18 15 27 15 22 24 21 17 20
2018 17 30 22 13 32 19 20 19 41 43 46 37
2017 23 17 34 17 23 29 27 27 24 31 28 27
2016 23 34 21 41 27 29 7 25 13 27 26 26
2015 18 19 30 25 5 23 21 29 13 21 8 30
2014 18 13 21 19 18 13 9 15 9 11 22 23
2013 20 16 23 24 22 29 22 20 17 20 18 23
2012 22 34 49 30 24 27 26 23 13 17 9 25
2011 9 6 11 12 8 18 18 8 4 11 18 16
2010 14 14 15 10 8 7 14 5 12 4 7 26
2009 16 23 23 17 26 41 51 38 17 28 31 23
2008 3 5 3 2 2 8 7 11 8 17 28 15
Haber Tarih Aralığı: 2012 - 7. ay
  • TTK da YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER (1 Temmuz 2012 Pazar)