HABERLER
  • Brent petrolün varil fiyatı 90,38 dolar
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,92 dolar
  • Günlük üretim 40 bin varili aştı
  • Araç sahipleri dikkat! 1 Ocak΄ta başlıyor...
  • ABD΄de petrol üretimi rekor kırdı
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,74 dolar
  • Petrol fiyatları 5 ayın zirvesinde
  • Libya petrolü Sudan iç savaşını körüklüyor mu?
  • Brent petrolün varil fiyatı 87,28 dolar
  • Rusya Petrol Üretimini Düşürecek
  • Brent petrolde Paskalya tatili nedeniyle işlemlere ara verildi
  • Türkiye’nin petrol ithalatı ocakta yüzde 11,02 arttı
EPDK’ DAN 33 FİRMAYA 4,541,962 TL CEZA

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından alınan ve Resmi Gazete’nin 07 Kasım 2012 – 28460  sayısında yer alan kararla,

 

Kurul, gerekli bildirimleri yapmama, yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmali yapma, gizli yer altı tankı, düzenek ve tertibatı bulundurmama, istenilen bilgi ve belgeleri süresinde sunmama, akaryakıta tağşiş / hile amaçlı ürün  karıştırma gibi sebeplerle 28 firmaya  4.541.962 TL idari para cezası , 5 firmadan YAZILI SAVUNMALARINI istemiş 1 firmanın da İstasyonlu Bayilik Lisansını İptal etmiştir.

 

Firmalar cezayı kararın yazılı olarak bildirilmesinin ardından 60 gün içerisinde EPDK΄nın hesabına yatıracaklar. Firmaların Kurul aleyhine İdare Mahkemesine dava açma hakkı saklı kalacak. Söz konusu idari para cezalarının, EPDK yazılı kararının tebellüğ edildiği tarihi izleyen 30 gün içerisinde Kurum hesabına yatırılması halinde firmalar yüzde 25΄lik indirimden yararlanabilecekler veya taksitlendirme talebinde bulunabilecekler.

 

Epdk ‘nın cezalar ile ilşkili kararına ait detaylar ;

 

7 Kasım 2012 ÇARŞAMBA

Resmî Gazete

Sayı : 28460

                                                          ÇEŞİTLİ İLANLAR

 

 

1.       Kurul kararı uyarınca; Manavgat/ANTALYA” adresinde faaliyette bulunmak üzere bayilik lisansı alan firmanın yapılan iki ayrı tespite göre, sahibi olduğu tankerle istasyon dışında araçlara akaryakıt ikmali yapması sebebiyle toplam 274.712 TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

2.       Kurul kararı uyarınca; Sivrihisar-Eskişehir adresinde faaliyet gösteren istasyonlu bayilik lisansı sahibi bir firmaya ait istasyonda gizli düzenek bulundurduğu tespit edilmiş olup 12.327-TL idari para cezası olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

3.       Kurul kararı uyarınca; Sivrihisar-Eskişehir adresinde faaliyet gösteren istasyonlu bayilik lisansı sahibi bir firmaya ait akaryakıt istasyonundan alınan numuneye ilişkin, analiz raporuna göre, istasyonda tağşişe yarayan ürün bulundurması nedeniyle 147.933-TL idari para cezası olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

4.       Kurul kararı uyarınca; Gazipaşa-ANTALYA adresinde faaliyet gösteren bayilik lisansı sahibi bir akaryakıt istasyonunda yapılan denetimde alınan motorin numunesinin yapılan analizlerine göre, numunelerin yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermemesi ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı olması sebebiyle toplam 295.866 TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

5.       Kurul kararı uyarınca; Dinar/Afyonkarahisar adresinde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonuna ait tesis nezdinde yapılan denetimler ile ilgili olarak Şirketin, yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmali yaptığının tespit edilmesi, tağşiş ve/veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürünleri akaryakıta kattığının tespit edilmesi, akaryakıt istasyonunda vaziyet planında yer almayan gizli yer altı tankı tespit edilmesi, adı geçenin, ilgili mevzuatta belirlenen yasal süre içerisinde yazılı savunmada bulunmadığı anlaşıldığından, toplamda 286.158,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

6.       Kurul kararı uyarınca; İhsaniye/Afyonkarahisar adresinde faaliyet gösteren bir istasyonda yapılan denetimler ile ilgili olarak yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmali yaptığının tespit edilmesi, teknik düzenlemelere uygun olmayan akaryakıt ikmali yaptığının tespit edilmesi, akaryakıt istasyonunda vaziyet planında yer almayan gizli yer altı tankı tespit edilmesi, adı geçenin, ilgili mevzuatta belirlenen yasal süre içerisinde yazılı savunmada bulunmadığı anlaşıldığından, toplamda 148.802,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

7.       Kurul kararı uyarınca; Bor / Niğde adresinde bulunan bir istasyondan alınan numunenin yapılan analizi sonucu ulusal marker seviyesinin geçersiz ve teknik düzenlemelere aykırı olduğu ve solvent ve yağ içerdiği tespit edilmiş olup; Teknik düzenlemelere aykırı ve ulusal marker seviyesi geçersiz akaryakıt ikmalinde bulunması ve istasyonda tağşiş/hile amacı ile akaryakıta katılabilecek ürün bulundurması nedeniyle 147.933,- TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

8.       Kurul kararı uyarınca; lisanssız bayilik faaliyetinde bulunduğu tespit edilen Bozdoğan AYDIN adresinde bulunan bir istasyondan yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

9.       Kurul kararı uyarınca; Kadınhanı/KONYA adresinde mukim bir firmanın 2006 ve 2007 yılında muhtelif tarihlerde lisans almaksızın akaryakıt bayilik faaliyeti yürütmesi eylemi gereğince belirlenen 50.000.-TL tutarındaki idari para cezasının uygulanmasına karar verilmiştir.

10.   Kurul kararı uyarınca;  bir akaryakıt istasyonunda yapılan denetimde alınan akaryakıt numunelerinin analizi neticesinde, marker seviyesi geçerli olmayan ve teknik düzenlemede yer alan özelliklere aykırı akaryakıt ikmalinde bulunulduğu ile akaryakıta tağşiş ve/veya hile amacıyla katılabilecek ürünlerin katıldığının tespit edilmesi nedeniyle 147.933,- TL idari para cezası uygulanmasına karar vermiştir.

11.   Kurul kararı uyarınca; bir akaryakıt istasyonunda yapılan denetimde istasyonda tağşişe yarayan ürün bulundurması nedeniyle 147.933,-TL idari para cezası uygulanmasına karar vermiştir.

12.   Kurul kararı uyarınca; bir akaryakıt istasyonunda yapılan denetimde vaziyet planında olmayan gizli tank ve düzenek kullanıldığının tespit edilmiş olması nedeniyle, 12,327.- TL olarak uygulanmasına karar vermiştir.

13.   Kurul kararı uyarınca; bir akaryakıt istasyonunda yapılan denetimde piyasa sunulan akaryakıta ilişkin kalite kontrolünü ve izlemesinin etkin biçiminde yapılmasına yönelik teknolojik yöntemleri de içeren sistemin kurulmasını engellemesi ve bir adet tankı sistem dışı bıraktığının, tespit edilmesi nedeniyle, 61.638,-TL idari para cezası uygulanmasına karar vermiştir.

14.   Kurul kararı uyarınca; Şehitkamil/GAZİANTEP adresinde bir firmada yapılan denetimde Madeni Yağ Lisansı kapsamında faaliyet gösteren firmanın plastik bidonlardaki pas ve korozyon önleyici müstahzar cinsi 2160 Kg sıvı maddeden, alınan numunelerin Analiz Raporuna göre % 86,8 oranında mineral yağ, bitkisel yağ ve % 13,2 oranında organik çözücü (White Spiritve toluen) karışımından oluştuğunun tespit edilmesi sebebiyle, 286.160.-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

15.   Kurul kararı uyarınca; Birecik /ŞANLIURFA adresinde faaliyet gösteren bayilik lisansı iptal edilen akaryakıt istasyonunda gerçekleştirilen denetim sırasında yapılan tespitlere göre akaryakıt istasyonunda vaziyet planında yer almayan tank bulundurulması, ayrıca söz konusu tanktan ve istasyonda park halinde bulunan tankerden alınan numunelerin yapılan analizi sonucunda anlaşıldığı üzere tağşiş ve/veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürünleri akaryakıt istasyonunda bulundurması firmanın yazılı savunması istenmiş olup, yasal süre içerisinde savunma yapmadığı anlaşıldığından, 148.802.-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

16.   Kurul kararı uyarınca; Yahşihan/Kırıkkale adresinde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonu nezdinde yapılan denetim ile ilgili olarak istasyon dahilinde tespit edilen gizli yer altı tankını piyasa faaliyetine konu etmek suretiyle, kendisine ait tanker aracılığıyla bağlı dağıtıcısı dışında akaryakıt ikmal etmesi ,yasal süre içerisinde yazılı savunmada bulunmadığı, tespit edilmiş olup toplamda 148.802,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

17.   Kurul kararı uyarınca; İhsaniye/Afyonkarahisar adresinde faaliyet gösteren bir tesis nezdinde yapılan denetimler ile ilgili olarak şirketin, bağlı dağıtıcısı haricinde bir tanker aracılığıyla akaryakıt ikmali yapmak, yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmali yaptığının tespit edilmesi, akaryakıt istasyonunda tespit edilen gizli yer altı tankını vaziyet planında bulunmamasına karşın piyasa faaliyetine konu etmesi, yasal süre içerisinde yazılı savunmada bulunmadığı anlaşıldığından, toplamda 286.158,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

18.   Kurul kararı uyarınca; Ulukışla/NİĞDE” adresinde faaliyet gösteren bir istasyonun yapılan  tespite göre, bir başka istasyona yeniden satış amacıyla akaryakıt ikmalinde bulunduğu gerekçesiyle, yazılı savunma yapması istenmiştir, ancak yasal süresi içinde yazılı savunma gönderilmemiş olması üzerine 67.962,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

19.   Kurul kararı uyarınca; Birecik / ŞANLIURFA adresindeki akaryakıt istasyonundan alınan numunelerin yapılan analizi sonucunda anlaşıldığı üzere yeterli seviyede ulusal marker içermeyen ve teknik düzenlemelere uygun olmayan akaryakıt ikmal etmesi sebebiyle 137.356.-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

20.   Kurul kararı uyarınca; Karacabey/BURSA adresinde, faaliyet gösteren akaryakıt istasyonunda gizli düzeneği vaziyet planında bulunmamasına karşın piyasa faaliyetine konu etmek suretiyle, vaziyet planında bulunmayan akaryakıt depolama tankını piyasa faaliyetine konu etmek eylemi nedeniyle, istasyondan alınan motorin numunesine ilişkin analiz raporuna göre motorinin tağşiş edilmesi ile ulusal marker seviyesi GEÇERSİZ ve teknik düzenlemelere AYKIRI akaryakıt ikmali suretiyle istenen  süresi içerisinde yazılı savunma sunmadığı, gerekçesiyle 353.406.- TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiş ve istasyonlu bayilik lisansının iptal edilmesine, karar verilmiştir.

21.   Kurul kararı uyarınca; Suruç / ŞANLIURFA adresindeki akaryakıt istasyonundan yapılan denetim neticesinde alınan akaryakıt numunesine ait analiz raporuna göre; numunenin yeterli şart ve seviyede ulusal marker ihtiva etmediğinin tespit edilmiş olması sebebiyle yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

22.   Kurul kararı uyarınca; Suruç / ŞANLIURFA” adresindeki akaryakıt istasyonunda tespite göre vaziyet planında yer almayan gizli tank bulunduğunun tespit edilmiş olması nedeniyle yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

23.   Kurul kararı uyarınca; bayilik lisansı sahibi firmada yapılan denetimde alınan gazyağı numunelerinin yapılan analizler neticesinde teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal etmesi sebebiyle yazılı savunmanızın alınmasına karar verilmiştir.

24.   Kurul kararı uyarınca; iletim (LNG) lisansı sahibi bir firmanın 2009 Yılı faaliyet raporu Kuruma sunmaması nedeniyle yazılı savunmasının alınmasına Karar verilmiştir.

25.   Kurul kararı uyarınca; Sandıklı/Afyonkarahisar adresinde faaliyet gösteren bir tesiste yapılan denetimler ile ilgili olarak şirketin, tağşiş ve/veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürünleri akaryakıta kattığının ve istasyonda bulundurduğunun tespit edilmesi nedeniyle, yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmali yaptığının tespit edilmesi nedeniyle, toplamda 549.424,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

26.   Kurul kararı uyarınca; Aydın adresinde kurulu akaryakıt istasyonundan alınan numunelerin yapılan analizi sonucu düzenlenen M-11/1957 numaralımuayene raporu ile ulusal marker seviyesinin geçersiz ve teknik düzenlemelere aykırı olduğu ve numunenin solvent ve yağ içerdiği tespit edilmiş olup; 147.933,- TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

27.   Kurul kararı uyarınca; Aydın adresinde kurulu akaryakıt istasyonu sahası içinde bulunan tankerden alınan numunenin yapılan analizi sonucu ulusal marker seviyesinin geçersiz ve teknik düzenlemelere aykırı olduğu ve numunenin solvent ve yağ içerdiği tespit edilmiş olup; 147.933,- TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

28.   Kurul kararı uyarınca; Germencik/Aydın adresinde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonunda yapılan denetim neticesinde, bir başka bayiye yeniden satış amacı ile akaryakıt satışı yapmak suretiyle, lisansı ile tanınan hakların dışına çıkması gereğince belirlenen 61.638,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

29.   Kurul kararı uyarınca; Kazan/Ankara adresinde faaliyet gösteren bir istasyonda yapılan denetim neticesinde, bir başka bayiye yeniden satış amacı ile akaryakıt satışı yapmak suretiyle, lisansı ile tanınan hakların dışına çıkarak, ilgili mevzuatta aykırı hareket ettiği, belirlenen yasal süre içerisinde yazılı savunmada bulunmadığı anlaşıldığından, belirlenen 57.232,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

30.   Kurul kararı uyarınca; ADANA” adresinde, faaliyet gösteren istasyonda yürütülen denetim kapsamında tankerden alınan Fuel Oil 6 numunesinin, yapılan analizi neticesinde, teknik düzenlemelerde yer alan özelliklere aykırı olması nedeniyle belirlenen 61.638,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

31.   Kurul kararı uyarınca; Sakarya adresinde faaliyet gösteren bir istasyon ile ilgili olarak yapılan denetim neticesinde, bir başka bayiye yeniden satış amacı ile akaryakıt satışı yapmak suretiyle , lisansı ile tanınan hakların dışına çıkarak, belirlenen 57.232,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

32.   Kurul kararı uyarınca; Keskin/Kırıkkale adresinde faaliyet gösteren bir istasyonda yapılan denetim ile ilgili olarak şirketin, tağşiş ve/veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürünleri istasyonda bulundurduğunun tespit edilmesi nedeniyle, akaryakıt istasyonunda vaziyet planında yer almayan gizli yer altı tankı tespit edilmesi nedeniyle ilgili mevzuatta belirlenen yasal süre içerisinde yazılı savunmada bulunmadığı anlaşıldığından, toplamda 148.802,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

33.   Kurul kararı uyarınca; Sultanhisar/Aydın” adresinde bulunan bir istasyonda yapılan denetimde alınan numunelerin analizi sonucu ulusal marker seviyesinin geçersiz ve teknik düzenlemelere aykırı olduğu, numunelerin ağır ürün içerdiği, istasyonda bulunan tankerden alınan numuneye ilişkin muayene raporunda ise numunenin madeni yağ esaslı olduğu tespit edilmiş olup; bayiye belirlenen 147.933,- TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

 

 

07 Kasım 2012

HABER ARŞİVİ

Aylara Göre Haber Sayıları: Haberleri görmek için sayıların üzerine tıklayın.

Yıllar Oca. Şub. Mar. Nis. May. Haz. Tem. Ağu. Eyl. Eki. Kas. Ara.
2024 35 40 30 10 0 0 0 0 0 0 0 0
2023 46 37 55 111 55 43 50 52 48 44 24 35
2022 80 89 110 58 77 91 54 50 49 62 60 59
2021 34 41 62 51 43 41 36 40 51 59 41 58
2020 13 7 28 71 51 38 27 14 29 32 41 43
2019 26 25 25 18 15 27 15 22 24 21 17 20
2018 17 30 22 13 32 19 20 19 41 43 46 37
2017 23 17 34 17 23 29 27 27 24 31 28 27
2016 23 34 21 41 27 29 7 25 13 27 26 26
2015 18 19 30 25 5 23 21 29 13 21 8 30
2014 18 13 21 19 18 13 9 15 9 11 22 23
2013 20 16 23 24 22 29 22 20 17 20 18 23
2012 22 34 49 30 24 27 26 23 13 17 9 25
2011 9 6 11 12 8 18 18 8 4 11 18 16
2010 14 14 15 10 8 7 14 5 12 4 7 26
2009 16 23 23 17 26 41 51 38 17 28 31 23
2008 3 5 3 2 2 8 7 11 8 17 28 15
Haber Tarih Aralığı: 2012 - 11. ay