HABERLER
  • Brent petrolün varil fiyatı 90,38 dolar
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,92 dolar
  • Günlük üretim 40 bin varili aştı
  • Araç sahipleri dikkat! 1 Ocak΄ta başlıyor...
  • ABD΄de petrol üretimi rekor kırdı
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,74 dolar
  • Petrol fiyatları 5 ayın zirvesinde
  • Libya petrolü Sudan iç savaşını körüklüyor mu?
  • Brent petrolün varil fiyatı 87,28 dolar
  • Rusya Petrol Üretimini Düşürecek
  • Brent petrolde Paskalya tatili nedeniyle işlemlere ara verildi
  • Türkiye’nin petrol ithalatı ocakta yüzde 11,02 arttı
EPDK’ DAN 23 FİRMAYA 3,432.600 TL İDARİ PARA CEZASI

 

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından alınan ve Resmi Gazete’nin bugünkü (28 Kasım 2012  – 28481)  sayısında yayınlanan yer alan kurul kararlarına kararlarına göre;

Yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmali yapma, sigorta yaptırma yükümlülüğünü yerine getirmeme, gizli yer altı tankı, düzenek ve tertibatı bulundurmama, istenilen bilgi ve belgeleri süresinde sunmama, akaryakıta tağşiş / hile amaçlı ürün  karıştırma gibi sebeplerle 17 firmaya 3,432.600 TL  idari para cezası kesmiş ve 6 firmadan YAZILI SAVUNMALARINI istemiştir

 

Firmalar cezayı kararın yazılı olarak bildirilmesinin ardından 60 gün içerisinde EPDK΄nın hesabına yatıracaklar. Firmaların Kurul aleyhine İdare Mahkemesine dava açma hakkı saklı kalacak. Söz konusu idari para cezalarının, EPDK yazılı kararının tebellüğ edildiği tarihi izleyen 30 gün içerisinde Kurum hesabına yatırılması halinde firmalar yüzde 25΄lik indirimden yararlanabilecekler veya taksitlendirme talebinde bulunabilecekler.

 

Epdk ‘nın cezalar ile ilşkili kararına ait detaylar ;

 

28 Kasım 2012 ÇARŞAMBA

            Resmî Gazete

Sayı : 28481

 

                            ÇEŞİTLİ İLÂNLAR

 

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan:

 

Kurulun Kararı uyarınca; Manavgat / ANTALYA adresinde faaliyet gösteren bir bayi işletiminde bulunan 15 KC 472 plakalı tankerle tespite göre, araç depolarına akaryakıt ikmali yapılmasının lisanssız bayilik faaliyeti olması nedeniyle 61.638 TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

Kurulun Kararı uyarınca ; Çumra/KONYA” adresinde bir bayinin yapılan denetim sonucunda lisans almaksızın LPG otogaz bayilik faaliyetinde bulunması nedeniyle yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

Kurulun Kararı uyarınca ; Karaman da bir bayinin yapılan denetim kapsamında Karaman İl Jandarma Komutanlığı kanalıyla kendisinden istenen bilgi ve belgeleri ibraz etmemesi yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır

Kurulun Kararı uyarınca ;  Karaman da bir akaryakıt istasyonunda yapılan denetimde, Teco Petrolcülük Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’ nin bayisi olmasına rağmen akaryakıt istasyonunda dağıtıcısına ait herhangi bir belirti ve fiyat panosunun bulunmadığının tespit edilmesi ile ilgili olarak,

 a) Akaryakıt istasyonunda sözleşme yaptığı dağıtıcı firmaya ait herhangi bir belirti bulundurmamasını nedeniyle 147.933.-TL idari para cezası,

b) Akaryakıt istasyonunda fiyat ilan panosu bulundurmaması nedeniyle 12.327.-TL idari para cezası, olmak üzere, hakkında toplam 160.260.- TL idari para cezası uygulanmasına Karar vermiştir.

Kurulun Kararı uyarınca ; Manisa 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nin kararı doğrultusunda; 5576 sayılı Petrol Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 3 üncü maddesi ile 5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanuna eklenen Ek 5 inci maddenin birinci fıkrası uyarınca hakkında mahkumiyet kararı verilen ve bu kararı kesinleşen bir bayinin yapılan denetimde gerçekleştirdiği kaçak akaryakıt ikmal fiili dolayısı ile tasfiye edilen kaçak akaryakıtın satış bedeli olan 42.179,82 TL’nin 3 katı tutarında 126.539,46 TL idari para cezası uygulanması kararlaştırılmıştır.

Kurulun Kararı uyarınca ; Karacabey/BURSA adresinde bir bayinin akaryakıt istasyonundaki 1 adet yer altı depolama tankını vaziyet planında bulunmamasına karşın piyasa faaliyetine konu etmesi, akaryakıt istasyonundan alınan numunelere ilişkin, numunelerin yağ özelliği ya da whitesprite özelliği gösterdiğini belirten analiz raporlarına göre; akaryakıt istasyonunda tağşişe yarayan ürün bulundurmak suretiyle, belirlenen toplam 320.520.- TL. tutarında idari para cezası uygulanması karar verilmiştir.

Kurulun Kararı uyarınca ; Bornova/İZMİR adresinde bayilik lisansı olmaksızın bir şahsın araca akaryakıt pompası vasıtasıyla akaryakıt satışı yaptığının tespit edilmesi nedeniyle 56.000,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

Kurulun Kararı uyarınca ; bir bayide yapılan tespite göre taşıma lisansı bulunmaksızın tanker ile LPG taşıma faaliyetinde bulunduğu tespit edilmiş olup ilgili tüzel kişi hakkında 500.000-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

Kurulun Kararı uyarınca ; Karşıyaka /İZMİR adresinde kurulu akaryakıt istasyonunda faaliyete başlama tarihi olan 11.03.2011 tarihi üzerinden bir aydan daha uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen istasyonda kendi dağıtıcısı olan Pars Petrol Madeni Yağlar İthalat İhracat Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ne ait herhangi bir belirti olmadan faaliyet gösterdiği anlaşılmış olup 147.933-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

Kurulun Kararı uyarınca ; Birecik/ ŞANLIURFA” adresinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonunda tağşiş ve/veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürün (bitkisel yağ) bulundurulduğunun alınan numunelere ilişkin analiz raporu ile tespit edilmiş olması nedeniyle yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

Kurulun Kararı uyarınca ; bir firmanın lisansına kayıtlı dağıtım şirketi dışından başka bir kaynaktan akaryakıt ikmal etmesi sebebiyle 147.933,-TL olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

Kurulun Kararı uyarınca ; bir şirketin bayilik lisansı sahibi bir başka şirkete yeniden satış amaçlı akaryakıt ikmal etmesi sebebiyle 61.638,-TL olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

Kurulun Kararı uyarınca ; Yenimahalle / ANKARA” adresinde lisanssız otogaz bayilik faaliyeti gerçekleştiren bir firmanın bir başka şirkete LPG ikmali gerçekleştirmesi nedeniyle 286.160,-TL idari para cezası uygulanmasına” karar verilmiştir.

Kurulun Kararı uyarınca ; Bir dağıtım şirketinin tüplü LPG olarak sevk ettiği ürünün piyasaya otogaz LPG olarak sunulması nedeniyle 286.160,-TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

Kurulun Kararı uyarınca ; bir firmanın Yenimahalle / ANKARA” adresinde kurulu tesisinde kullanıcılara otogaz LPG ikmali yapmak suretiyle lisanssız otogaz bayilik faaliyeti gerçekleştirmesi sebebiyle 286.160,-TL idari para cezasıuygulanmasına” karar verilmiştir.

Kurulun Kararı uyarınca ; Kızılcahamam / ANKARA adresinde kurulu akaryakıt istasyonunda bayilik lisansı kapsamında faaliyet gösteren Şirketin yapılan denetimde alınan numuneler için düzenlenmiş analiz raporları ile tespit edildiği üzere, istasyonunda tağşiş / hile amacıyla akaryakıta karıştırılabilecek ürünler bulundurması nedeniyle yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

Kurulun Kararı uyarınca ; Mucur-Kırşehir” adresinde faaliyet gösteren bir istasyonda  alınan akaryakıt(motorin) numunelerine ilişkin raporlara göre gerekli şart ve seviyede marker içermeyen, teknik düzenlemelere aykırı ve tağşiş edilmiş akaryakıt ikmal etmesi nedeniyle 147.933,-TL. idari para cezası olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

Kurulun Kararı uyarınca ; Mucur-Kırşehir adresinde faaliyet gösteren istasyondan alınan akaryakıt (gazyağı) numunelerinin, teknik düzenlemelere aykırı olduğunun tespit edilmiş olmasının, istasyonda vaziyet planına kaydettirmeden proje kapsamı dışında yer altı tankı kullanmasını sebebiyle toplam 73.965,-TL. idari para cezası olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

Kurulun Kararı uyarınca ; Mucur-Kırşehir” adresinde faaliyet gösteren bir istasyonun proje dışında akaryakıt tankı düzeneği kurarak piyasa faaliyetine konu ettiği değerlendirildiğinden  yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

Kurulun Kararı uyarınca ; İnegöl/Bursa adresinde faaliyet gösteren bir firmayla ilgili olarak, tespitte bir başka firmaya yeniden satış amacı ile akaryakıt satışı yapmak suretiyle, lisansı ile tanınan hakların dışına çıkması nedeniyle analiz raporları ile teknik düzenlemelere uygun olmayan ve yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmali yaptığının ve tağşiş ve/veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürünleri akaryakıta kattığının tespit edilmesi nedeniyle, toplamda 194.588,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

Kurulun Kararı uyarınca ; Sultandağı/Afyonkarahisar adresinde faaliyet gösteren bir istasyonun  tesisi nezdinde yapılan tespit ile ilgili olarak Şirketin, yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmali yaptığının tespit edilmesi nedeniyle, 163.111,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

Kurulun Kararı uyarınca ;  Afyonkarahisar adresinde faaliyet gösteren bayilik lisansı sahibi akaryakıt istasyonu nezdinde yapılan denetimler ile ilgili olarak yapılan tespitler neticesinde, adı geçenin bağlı dağıtıcısı haricinde akaryakıt ikmali yapmak suretiyle, yapılan tespit neticesinde, adı geçen tüzel kişinin tağşiş ve/veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürünleri istasyonda bulundurduğunun tespit edilmesi nedeniyle, tağşiş ve/veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürünleri istasyonda bulundurması nedeniyle, 412.068,TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

Kurulun Kararı uyarınca ;  Çumra/KONYA” adresinde otogaz bayilik lisansı ile faaliyet gösteren bir bayinin lisanslı tesisini Kurul izni olmaksızın başka bir gerçek kişi ye kullandırması nedeniyle yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

 

28 Kasım 2012

HABER ARŞİVİ

Aylara Göre Haber Sayıları: Haberleri görmek için sayıların üzerine tıklayın.

Yıllar Oca. Şub. Mar. Nis. May. Haz. Tem. Ağu. Eyl. Eki. Kas. Ara.
2024 35 40 30 10 0 0 0 0 0 0 0 0
2023 46 37 55 111 55 43 50 52 48 44 24 35
2022 80 89 110 58 77 91 54 50 49 62 60 59
2021 34 41 62 51 43 41 36 40 51 59 41 58
2020 13 7 28 71 51 38 27 14 29 32 41 43
2019 26 25 25 18 15 27 15 22 24 21 17 20
2018 17 30 22 13 32 19 20 19 41 43 46 37
2017 23 17 34 17 23 29 27 27 24 31 28 27
2016 23 34 21 41 27 29 7 25 13 27 26 26
2015 18 19 30 25 5 23 21 29 13 21 8 30
2014 18 13 21 19 18 13 9 15 9 11 22 23
2013 20 16 23 24 22 29 22 20 17 20 18 23
2012 22 34 49 30 24 27 26 23 13 17 9 25
2011 9 6 11 12 8 18 18 8 4 11 18 16
2010 14 14 15 10 8 7 14 5 12 4 7 26
2009 16 23 23 17 26 41 51 38 17 28 31 23
2008 3 5 3 2 2 8 7 11 8 17 28 15
Haber Tarih Aralığı: 2012 - 11. ay
  • EPDK’ DAN 33 FİRMAYA 4,541,962 TL CEZA (8 Kasım 2012 Perşembe)