HABERLER
  • Brent petrolün varil fiyatı 90,38 dolar
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,92 dolar
  • Günlük üretim 40 bin varili aştı
  • Araç sahipleri dikkat! 1 Ocak΄ta başlıyor...
  • ABD΄de petrol üretimi rekor kırdı
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,74 dolar
  • Petrol fiyatları 5 ayın zirvesinde
  • Libya petrolü Sudan iç savaşını körüklüyor mu?
  • Brent petrolün varil fiyatı 87,28 dolar
  • Rusya Petrol Üretimini Düşürecek
  • Brent petrolde Paskalya tatili nedeniyle işlemlere ara verildi
  • Türkiye’nin petrol ithalatı ocakta yüzde 11,02 arttı
EPDK’ dan 25 FİRMAYA 3.140 071 TL İDARİ PARA CEZASI

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından alınan ve Resmi Gazete’nin bugünkü (30 Mart 2013 – 28603 ) sayısında yayınlanan kurul kararları ile  25 tüzel kişilik ve firmaya verdiği cezaları yayımlandı.

Kurul, yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmali yapma, gizli yer altı tankı, düzenek ve tertibatı bulundurmama, istenilen bilgi ve belgeleri süresinde sunmama, akaryakıta tağşiş / hile amaçlı ürün  karıştırma gibi sebeplerle 25 firmaya toplamda 3.140 071 TL idari Para Cezası uygulanmasına ayrıca 3 Madeni Yağ Lisansı sahibi firmanın da Lisansının İPTAL edilmesine karar verirken 11 tüzel kişilikten de Yazılı Savunmalarını istedi

Söz konusu idari para cezaları tebellüğ edildiği tarihi izleyen 60 gün içerisinde yatırılabileceği ayrıca Kurul Kararı aleyhine İdare Mahkemesinde dava açma hakkınızın saklı olduğu, söz konusu idari para cezasının yazımızın tebellüğ edildiği tarihi izleyen 30 gün içerisinde Kurum hesabına yatırılması halinde %25’lik indirimden yararlanılacağı veya taksitlendirme talebinde bulunulabileceği belirtildi.

 

Epdk ‘nın cezalarına ile ilişkili kararına ait detaylar ;

 

 

30 Mart 2013 CUMARTESİ

Resmî Gazete

Sayı : 28603

ÇEŞİTLİ İLANLAR

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan:

 

1.       Kurul’un kararı ile Madeni Yağ lisansı sahibi bir tüzel kişiliğin 2009 ve 2010 yıllarına ait bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle, kendisinden talep edilen  Yazılı savunmasını sunmadığı anlaşıldığından 308.194,-TL idari para cezası uygulanmasına ve Kanunun 20 nci maddesi uyarınca lisansının iptaline karar verilmiştir.

2.       Kurul’un kararı ile Madeni Yağ lisansı sahibi bir tüzel kişiliğin 2010 yılına ait bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle istenen yazılı savunması sunmadığı anlaşıldığından 308.194,-TL idari para cezası uygulanmasına ve Kanunun 20 nci maddesi uyarınca lisansının iptaline karar verilmiştir.

3.       Kurul’un kararı ile Tarsus/MERSİN adresinde Parkoil Petrol Ür. Taş. San. ve Tic. Ltd.Şti. bayii olarak faaliyet gösteren bir tüzel kişiliğin akaryakıt istasyonundaki 4 adet yer üstü depolama tankını vaziyet planında bulunmamasına karşın piyasa faaliyetine konu etmek suretiyle, akaryakıt istasyonundan alınan numuneye ilişkin, numunenin mineral yağ ve C14-C28 alifatik hidrokarbon içerdiğini belirten kimyasal içerik analiz raporuna göre; akaryakıt istasyonunda tağşişe yarayan ürün bulundurmak suretiyle, uygun olarak talep edilmesine karşın, süresi içerisinde yazılı savunma sunmadığı, anlaşıldığından, anılan tüzel kişi hakkında 176.703.-TL. tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

4.       Kurul’un kararı ile Şehitkamil /GAZİANTEP adresinde, faaliyet gösteren akaryakıt istasyonundan alınan motorin numunelerine ilişkin olarak düzenlenen analiz raporlarından ; numunenin white spirit ve yağdan oluştuğu, motorin numunesinin teknik düzenlemelere aykırı olduğu, ulusal marker seviyesinin geçersiz ve teknik düzenlemelere aykırı olduğu, numunenin solvent ve yağ karıştırılarak tağşiş edilmiş olduğu tespit edilmiş olması, akaryakıt istasyonunda yapılan denetimde, vaziyet planına kaydettirmeden proje dışında yer altı tankı düzeneği kurarak kullandığı tespit edilmiş olup, anılan tüzel kişinin yazılı savunmasının alınması için Denetim Dairesi Başkanlığı’nın yetkilendirilmesine karar verilmiştir.

5.       Kurul’un kararı ile Nizip/GAZİANTEP” adresinde mukim LPG otogaz istasyonunda, yapılan denetimler neticesinde LPG tüpü dolumu yapıldığının tespit edilmesi,  LPG otogaz istasyonunda asli faaliyetlerinde eğitim ve sertifika almış personel çalıştırmadığının tespit edilmesi nedeniyle yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

6.       Kurul’un kararı ile Bafra / SAMSUN” adresinde bulunan bir akaryakıt istasyonunda yapılan denetim sonucu alınan akaryakıt numunesinin yapılan analizlerinde yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermediğinin ve teknik düzenlemelere aykırı olduğunun muayene raporu ile tespit edilmesi nedeniyle ilgili tüzel kişinin yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

7.       Kurul’un kararı ile Uzuntarla Beldesi İzmit/KOCAELİ adresinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonunda  yapılan denetimde satışa sunulan akaryakıta ait fatura ibraz edilemediği dolayısıyla dağıtıcı dışı kaynaklardan akaryakıt ikmal etmesi nedeniyle anılan tüzel kişinin yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

8.       Kurul’un kararı ile Altuntaş Kasabası Akşehir/KONYA adresinde faaliyet gösteren istasyonda satışa hazır pompaya bağlı bulunan ve çatıda yer alan plastik tanktan alınan numuneye ilişkin analiz raporuna göre motorine solvent ve yağ karıştırılarak tağşiş etmek, ulusal marker seviyesi geçersiz ve teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmali eylemi nedeniyle anılan şirketin yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

9.       Kurul’un kararı ile Sarayönü/KONYA adresinde bulunan istasyonunda  yapılan denetim sonucunda; istasyonda bulunan yer altı tankından alınan motorin numunesine ilişkin analiz raporuna göre; motorine yağ ve solvent karıştırılarak tağşiş etmek eylemi, ulusal marker seviyesi geçersiz ve teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmali eylemi, istasyonunda bulunan yer altı tankından alınan benzin numunesine ilişkin analiz raporuna göre teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmali eylemi nin, yapılan denetim sonucunda istasyonunda bulunan yer altı tankına akaryakıt ikmali yapan tankerden ve ikmal yapılan yer altı tankından alınan motorin numunelerine ilişkin analiz raporlarına göre; tağşiş ve/veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürünlerin istasyonda bulundurulması eylemi sebebiyle anılan tüzel kişiliğin yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

10.   Kurul’un kararı ile Bucak/BURDUR adresinde faaliyet gösteren istasyonda yapılan denetim sonucu istasyonunda tespit edilen gizli düzeneğin bağlı olduğu iki adet tankın içerisindeki gizli bölmelerden alınan numunelerin içerik olarak yağ ve White Spirit karışımından oluştuğunun tespit edildiği analiz raporlarına göre tağşiş ve/veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürünlerin istasyonda bulundurulması eylemi uyarınca, ilgilinin yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

11.   Kurul’un kararı ile istasyonlu bayilik lisansı kapsamında faaliyet göstermekte olan bir akaryakıt istasyonunda yapılan denetimlere ilişkin analiz raporlarından numunelerin yağ ve/veya solvent özelliği gösterdiğinin anlaşılması sebebiyle ilgilinin yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

12.   Kurul’un kararı ile bir akaryakıt istasyonunda tağşiş/hile amacıyla akaryakıta karıştırılabilecek ürünler bulundurması sebebiyle, 176.703,-TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

13.   Kurul’un kararı ile bir akaryakıt istasyonunda yeterli şart ve seviyede ulusal marker ihtiva etmeyen akaryakıt ikmal etmesi sebebiyle 120.000-TL idari para cezası olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

14.   Kurul’un kararı ile bir tüzel kişiliğe ait istasyonda yeterli şart ve seviyede ulusal marker ihtiva etmeyen akaryakıt ikmal etmesi sebebiyle 120.000-TL idari para cezası olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

15.   Kurul’un kararı ile bir tüzel kişiliğe ait istasyonda zorunlu sigorta yükümlülüğünü yerine getirmemesi sebebiyle 10.000-TL idari para cezası olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

16.   Kurul’un kararı ile Zilliyetlik / BOLU adresinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonunun lisanslı akaryakıt tesisini Kurul izni almadan bir başkasına kullandırarak “Lisans sahibinin, piyasa faaliyetine konu tesislerini lisans amaçları doğrultusunda başkalarına kullandırması Kurulun iznine bağlıdır.” hükmüne aykırı hareket ettiği anlaşıldığından belirlenen 67.962.-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

17.   Kurul’un kararı ile ÇORUM adresinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonunda yapılan tespite göre; Yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve teknik düzenlemelere uygun olmayan akaryakıt ikmal etmek, istasyonunda gizli bir yer altı tankı bulundurması sebepleriyle istenen yazılı savunma yapılmadığı anlaşıldığın dan 616.386.-TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

18.   Kurul’un kararı ile ÇORUM adresinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonunda yapılan kontrolde numunelere ilişkin düzenlenen analiz raporu göre, söz konusu lisans sahibi tüzel kişinin yeterli şart ve seviyede marker ihtiva etmeyen ve teknik düzenlemelere uygun olmayan ve tağşiş edilmiş akaryakıt ikmali yaptığı tespit edilmiş olması nedeniyle söz konusu tüzel kişinin yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

19.   Kurul’un kararı ile Akçakoca/DÜZCE” adresinde ikamet eden bir kişinin kaçak akaryakıt ikmal fiili dolayısı ile Kocaeli 5. Asliye Ceza Mahkemesinin kararı doğrultusunda tasfiye edilen kaçak akaryakıt ile ilgili olarak EPDK nın kararı ile hakkında kaçak akaryakıtın satış bedeli olan 1051,-TL nin 3 katı oranında 3.153,-TL. idari para cezası uygulanmasına karar vermiştir.

20.   Kurul’un kararı ile Mucur-Kırşehir adresinde faaliyet gösteren istasyondan alınan akaryakıt numunelerine ilişkin analiz raporuna göre tağşişe yarayan ürün bulundurması nedeniyle, yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

21.   Kurul’un kararı ile Madeni Yağ lisansı sahibi bir tüzel kişiliğin 2008 ve 2009 yıllarına ait bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle, yapılan tebliğe rağmen bildirim yükümlülüğünü yerine getirmediği yazılı savunmasında ileri sürdüğü iddiaların kendisini haklı çıkaracak gerekçeler olamayacağı anlaşıldığından 308.194,-TL idari para cezası uygulanmasına ve Kanunun 20 nci maddesi uyarınca lisansının iptaline karar verilmiştir.

22.   Kurul’un kararı ile Madeni Yağ lisansı sahibi bir tüzel kişiliğin 2010 yılına ait bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle, istenen yazılı savunması ve konuya ilişkin Denetim Dairesi Başkanlığı görüşü değerlendirilmiş olup yapılan tebliğe rağmen bildirim yükümlülüğünü yerine getirmediği yazılı savunmasında ileri sürdüğü iddiaların kendisini haklı çıkaracak gerekçeler olamayacağı anlaşıldığından 308.194,-TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

23.   Kurul’un kararı ile Madeni Yağ lisansı sahibi bir tüzel kişiliğin 2007 yılına ait bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle, istenen yazılı savunmasında ileri sürdüğü iddiaların kendisini haklı çıkaracak gerekçeler olamayacağı anlaşıldığından 308.194,-TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

24.   Kurul’un kararı ile Madeni Yağ lisansı sahibi bir tüzel kişiliğin 2008 ve 2009 yıllarına ait bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi ve yapılan tebliğe rağmen yazılı savunmasında ileri sürdüğü iddiaların kendisini haklı çıkaracak gerekçeler olamayacağı anlaşıldığından 308.194,-TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

25.   Kurul’un kararı ile Yüreğir/ADANA adresinde faaliyet gösteren istasyonda yapılan denetim kapsamında tankerden alınan akaryakıt numunelerinin analiz raporları ile gerçekleştirilen analizi neticesinde yeterli şart ve seviyede ulusal marker ihtiva etmemesi nedeniyle ilgili tüzel kişinin yazılı  savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

HABER ARŞİVİ

Aylara Göre Haber Sayıları: Haberleri görmek için sayıların üzerine tıklayın.

Yıllar Oca. Şub. Mar. Nis. May. Haz. Tem. Ağu. Eyl. Eki. Kas. Ara.
2024 35 40 30 10 0 0 0 0 0 0 0 0
2023 46 37 55 111 55 43 50 52 48 44 24 35
2022 80 89 110 58 77 91 54 50 49 62 60 59
2021 34 41 62 51 43 41 36 40 51 59 41 58
2020 13 7 28 71 51 38 27 14 29 32 41 43
2019 26 25 25 18 15 27 15 22 24 21 17 20
2018 17 30 22 13 32 19 20 19 41 43 46 37
2017 23 17 34 17 23 29 27 27 24 31 28 27
2016 23 34 21 41 27 29 7 25 13 27 26 26
2015 18 19 30 25 5 23 21 29 13 21 8 30
2014 18 13 21 19 18 13 9 15 9 11 22 23
2013 20 16 23 24 22 29 22 20 17 20 18 23
2012 22 34 49 30 24 27 26 23 13 17 9 25
2011 9 6 11 12 8 18 18 8 4 11 18 16
2010 14 14 15 10 8 7 14 5 12 4 7 26
2009 16 23 23 17 26 41 51 38 17 28 31 23
2008 3 5 3 2 2 8 7 11 8 17 28 15
Haber Tarih Aralığı: 2013 - 3. ay
  • (29 Mart 2013 Cuma)
  • SHELL TÜRKİYE 90 YAŞINDA ... (28 Mart 2013 Perşembe)
  • TORBA KANUN TASARISI MECLİSTEN GEÇTİ (13 Mart 2013 Çarşamba)
  • LPG DERNEĞİ YÖNETİMİ BELİRLENDİ (13 Mart 2013 Çarşamba)
  • Full Lukoil’e KİRALANDI (13 Mart 2013 Çarşamba)