HABERLER
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,92 dolar
  • Günlük üretim 40 bin varili aştı
  • Araç sahipleri dikkat! 1 Ocak΄ta başlıyor...
  • ABD΄de petrol üretimi rekor kırdı
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,74 dolar
  • Petrol fiyatları 5 ayın zirvesinde
  • Libya petrolü Sudan iç savaşını körüklüyor mu?
  • Brent petrolün varil fiyatı 87,28 dolar
  • Rusya Petrol Üretimini Düşürecek
  • Brent petrolde Paskalya tatili nedeniyle işlemlere ara verildi
  • Türkiye’nin petrol ithalatı ocakta yüzde 11,02 arttı
  • Brent petrolün varil fiyatı 85,83 dolar
EPDK’dan 4.167.685 TL İDARİ PARA CEZASI

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından alınan ve Resmi Gazete’nin bugünkü ( 04 09.2013 -  28755 ) sayısında yayınlanan kurul kararları ile  41 tüzel kişilik ve firmaya verdiği cezaları yayımlandı.

 

Kurul, yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmali yapma, gizli yer altı tankı, düzenek ve tertibatı bulundurmama, istenilen bilgi ve belgeleri süresinde sunmama, akaryakıta tağşiş / hile amaçlı ürün  karıştırma gibi sebeplerle 16 tüzel kişiliğe toplam 4.167.685 TL , idari para cezası verirken, 25 tüzel kişilikten de Yazılı Savunmalarını istedi

 

Söz konusu idari para cezaları tebellüğ edildiği tarihi izleyen 60 gün içerisinde yatırılabileceği ayrıca Kurul Kararı aleyhine İdare Mahkemesinde dava açma hakkınızın saklı olduğu, söz konusu idari para cezasının yazımızın tebellüğ edildiği tarihi izleyen 30 gün içerisinde Kurum hesabına yatırılması halinde %25’lik indirimden yararlanılacağı veya taksitlendirme talebinde bulunulabileceği belirtildi.

 

Epdk ‘nın cezalarına ile ilişkili kararına ait detaylar ;

 

 

04 Eylül 2013 ÇARŞAMBA

Resmî Gazete

Sayı : 28755

 

      ÇEŞİTLİ İLÂNLAR

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan:

 

  1. 07/03/2013 tarih ve 4308-75 sayılı Kurul Kararı ile, bir tüzel kişiliğin diğer bir tüzel kişiliğe akaryakıt ikmal etmesi ve bu suretle mezkur tüzel kişinin yeniden satış amaçlı satış yapması nedeniyle 67.962, -TL. tutarında idari para cezası uygulanmasını kararlaştırmıştır.
  2. Kurulun 24.01.2013 tarih ve 4256-32 sayılı Kararı ile,  Kınık Mevkii-İnegöl/BURSA adresinde istasyonlu bayilik lisansı kapsamında faaliyet gösteren akaryakıt istasyonundaki 2 adet yer altı depolama tankını vaziyet planında bulunmamasına karşın piyasa faaliyetine konu etmek suretiyle, akaryakıt istasyonundan alınan numunelerin white spirit ve yağdan oluştuğunu belirten analiz raporlarına göre; akaryakıt istasyonunda tağşişe yarayan ürün bulundurmak suretiyle, akaryakıt istasyonundan alınan motorin numunesine ilişkin analiz raporuna göre; ulusal marker seviyesi GEÇERSİZ ve teknik düzenlemelere AYKIRI akaryakıt ikmali suretiyle, Petrol Piyasası Kanununun 19 uncu Maddesi Uyarınca 2012 Yılında Uygulanacak Para Cezaları Hakkında Tebliğ gereğince belirlenen toplam 502.925.-TL. tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.
  3. Kurulun 17.01.2013 tarih ve 4247-34 sayılı Kararı ile, Kınık Mevkii-İnegöl/BURSA adresinde, istasyonlu bayilik lisansı kapsamında faaliyet gösteren akaryakıt istasyonundaki gizli düzeneği vaziyet planında bulunmamasına karşın piyasa faaliyetine konu etmek suretiyle, akaryakıt istasyonundan alınan numuneye ilişkin analiz raporuna göre, motorine solvent ve yağ karıştırılarak tağşiş edilmesi ile ulusal marker seviyesi GEÇERSİZ ve teknik düzenlemelere AYKIRI akaryakıt ikmali suretiyle, istasyona ait plakalı tankerden alınan numuneye ilişkin analiz raporuna göre; istasyonlu akaryakıt bayisi olmasına karşın, sahip olduğu lisansının verdiği haklar dışında jet yakıtı ikmali suretiyle, süresi içerisinde yazılı savunma sunmadığı anlaşıldığından, toplam 897.109.-TL. tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.
  4. Kurulun 21.02.2013 tarih ve 4289-40 sayılı Kararı ile,  Yenice-Tarsus/MERSİN adresindeki akaryakıt istasyonundaki 1 adet yer altı depolama tankı ile düzeneği vaziyet planında bulunmamasına karşın piyasa faaliyetine konu etmek eyleminin, akaryakıt istasyonundan alınan motorin numunelerine ilişkin analiz raporlarına göre, motorine kaynama noktası yüksek bir maddenin eklenerek tağşiş edilmesi ile ulusal marker seviyesi GEÇERSİZ ve teknik düzenlemelere AYKIRI akaryakıt ikmali eylemini gereğince ön araştırma ve soruşturma prosedürüne gerek olmaksızın, söz konusu tüzel kişinin yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.
  5. Kurul’un 07.03.2013 tarihli ve 4308/6 sayılı Kararı ile; bir dağıtım şirketinin yapılan denetimlerde tespit edildiği üzere,   Ayrancı, KARAMAN  adresindeki LPG otogaz bayilik lisansı sahibi olarak faaliyet gösterdiği tesisini bir başka şirkete kullandırmasının sebebiyle 339.814-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.
  6. Kurul’un 07.03.2013 tarihli ve 4308/6 sayılı Kararı ile bir tüzel kişiliğin Ayrancı, KARAMAN  adresinde faaliyet gösteren bir dağıtım şirketine ait LPG otogaz  tesisini LPG otogaz bayilik lisansı almaksızın LPG satış faaliyetinde bulunulması sebebiyle  339.814-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.
  7. Kurulun 07.03.2013 tarih ve 4308-33 sayılı Kararı ile Tarsus/MERSİN adresinde , faaliyet gösteren akaryakıt istasyonundaki 1 adet yer altı depolama tankı ile düzeneği vaziyet planında bulunmamasına karşın piyasa faaliyetine konu etmek eyleminin, akaryakıt istasyonundan alınan motorin numunesine ilişkin analiz raporuna göre; teknik düzenlemelere AYKIRI akaryakıt ikmali eylemleri gereğince söz konusu tüzel kişinin yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.
  8. Kurul’un 27/12/2012 tarihli ve 4219-41 sayılı Kararı ile; Suruç / Şanlıurfa adresinde kurulu akaryakıt istasyonunda yapılan denetim kapsamında alınan akaryakıt numunesine ait analiz raporuna göre, numunenin yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermediği, ilgili teknik düzenlemelere aykırı olduğu ve tağşiş ve/veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürün içerdiği, öte yandan akaryakıt istasyondaki tanka gizli bölme ve/veya düzenek yapılmış olduğu anlaşılmış, numunenin yeterli şart ve seviyede ulusal marker ihtiva etmediğinin tespit edilmiş olması nedeniyle toplam 160.260,–TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.
  9. Kurul’un 30.01.2013  tarih ve 4265-74 sayılı Kararı ile; Bornova/İzmir adresinde kurulu otogaz bayilik lisansına kayıtlı otogaz istasyonunda yapılan denetim kapsamında eski dağıtıcısı ile ilgili tüm belirtileri süresi içinde istasyonundan kaldırmadığı tespit edilmiş, bu sebeple yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.
  10. Birecik / ŞANLIURFA adresinde kurulu akaryakıt istasyonunda  yapılan denetim sırasında, istasyona yaklaşık 50 metre uzaklıkta ve pompalara gizli boru düzeneği ile bağlı ikinci bir tank bulunduğu tespit edilmiş, söz konusu tanktan numune alınmış analiz raporunda, numunenin mineral yağ olduğu belirtilmiş, konu ile ilgili yazılı savunmasının alınması uygun görülmüş, ancak süresi içinde Kurumumuza herhangi bir savunma sunulmamıştır. Bu suretle toplam 130.000,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.
  11. Birecik / ŞANLIURFA adresinde kurulu akaryakıt istasyonunda yapılan ulusal marker denetimleri kapsamında alınan akaryakıt numunelerinin yapılan analizi neticesinde düzenlenen analiz raporu sonucunda istasyonda tağşiş ve/veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürün (bitkisel yağ) bulundurulduğu, öte yandan yine yapılan denetimde tespit edilen ve istasyon sahibine yed-i emin olarak teslim edilen gizli tankın vaziyet planına işletilmeden Şirket tarafından kullanıldığı anlaşılmış, yazılı savunma alınması uygun görülmüş ancak süresi içinde Kurumumuza herhangi bir savunma sunulmamıştır. Bu suretle ilgili tüzel kişilik hakkında 148.802,–TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.
  12. Kurul’un 07/03/2013 tarihli ve 4308/28 sayılı kararı ile bir akaryakıt istasyonunun yapılan analiz neticesinde düzenlenen  analiz raporundan numunelerin yağ ve solvent özelliği gösterdiğinin anlaşılması sebebiyle , yapılan denetimde akaryakıt istasyonunda bulunan gizli tankı ve gizli düzeneği vaziyet planında bulunmamasına karşın piyasa faaliyetine konu etmek suretiyle, ön araştırma ve soruşturma prosedürüne gerek olmaksızın yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.
  13. Kurul’un 07/03/2013 tarihli ve 4308/26 sayılı kararı ile bir tüzel kişiliğin yapılan analizi neticesinde düzenlenen raporundan numunelerin yağ ve solvent olduğunun anlaşılması sebebiyle sahibi bulunduğu istasyonda tağşiş ve/veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürün bulundurmak suretiyle ön araştırma ve soruşturma prosedürüne gerek olmaksızın yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.
  14. Kurul’un 10/01/2013 tarihli ve 4237/16 sayılı kararı ile bir tüzel kişiliğe ait istasyonda yapılan denetimde alınan gazyağı numunelerinin yapılan analizler neticesinde düzenlenen analiz raporları ile tespit edildiği üzere ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal etmek suretiyle, belirlenen 61.638.- TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.
  15. Kurul’un 20/03/2013 tarihli ve 4322/3 sayılı kararı ile bir akaryakıt istasyonunda yapılan denetimde alınan motorin numunelerinin yapılan analizler neticesinde düzenlenen analiz raporu ile tespit edildiği üzere ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal etmek suretiyle, ön araştırma ve soruşturma prosedürüne gerek olmaksızın yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.
  16. Bayilik lisansı sahibi bir firmaya ait akaryakıtı taşıyan tankerlerde yapılan denetim sonucu alınan numunelerin yapılan analizi neticesinde düzenlenen muayene raporları ile yeterli şart ve seviyede ulusal marker ihtiva etmediğinin tespit edildiği bu suretle ilgili firma hakkında 163.111.-TL idari para cezası uygulanmıştır.
  17. Bayilik lisansı sahibi Saray/TEKİRDAĞ adresinde bulunan akaryakıt istasyonda dağıtıcısı dışında başka bir bayiden akaryakıt ikmal etmesi sebebiyle 147.933.-TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.
  18. Kurul’un 20/03/2013 tarih ve 4322/79 sayılı Kararı ile; yapılan denetimde, Kırıkhan/HATAY adresinde faaliyette bulunmak için istasyonsuz bayilik lisansı almış olan şirketin yürütülen soruşturma kapsamında tankerlerinden alınan Fuel-Oil numunelerinin yapılan analizleri neticesinde düzenlenen analiz raporlarında söz konusu yakıtların teknik düzenlemelerde yer alan özelliklere “AYKIRI” olduğu değerlendirilerek 67.962,- TL idari para cezası uygulanmasına karar vermiştir.
  19. Kurul’un 17/01/2013 tarih ve 4247-21 sayılı Kararı ile, Kadıköy/İSTANBUL dağıtıcı lisansı sahibi bir tüzel kişiliğin yapılan bir inceleme kapsamında talep edilen bilgi ve belgeleri Kuruma ibraz etmemesi sebebiyle ön araştırma ve soruşturma prosedürüne gerek lisans sahibinin yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.
  20. Kurul’un 17/01/2013 tarih ve 4247-20 sayılı Kararı ile, şirket adresi Ümraniye/İSTANBUL olan dağıtıcı lisansı sahibi bir Şirketin yapılan bir inceleme kapsamında talep edilen bilgi ve belgeleri Kuruma ibraz etmemesi sebebiyle ön araştırma ve soruşturma prosedürüne gerek lisans sahibinin yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.
  21. Kurul’un 07/03/2013 tarihli ve 4308-62 sayılı Kararı ile bir tüzel kişilik hakkında 339.814,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.
  22. Kurul’un 20/03/2013 tarihli ve 4322-52 sayılı Kararı ile; dağıtıcısı haricinde başka bir kaynaktan akaryakıt ikmal etmesinin, İstasyonunda fiyat ilan panosu bulundurmamasının, bir dağıtım şirketinin bayisi olmasına rağmen lisansına konu akaryakıt istasyonunda herhangi bir giydirme bulundurmaması sebebiyle ilgili firmanın yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.
  23. Kurul’un 09/02/2013 tarihli ve 4269-34 sayılı Kararı ile; Lisansına kayıtlı dağıtım şirketi haricinde başka bir kaynaktan akaryakıt ikmal etmesi eylemi, Otomasyon sistemi bağlı olmayan yer altı tanklarını piyasa faaliyetine konu etmesi eylemi sebebiyle ilgili firmanın yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.
  24. Kurul’un 13/03/2013 tarihli ve 4314/11 sayılı Kararı ile; yapılan denetimde tespit edildiği üzere; Teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal etmesi, Lisansına kayıtlı dağıtım şirketi haricinde başka bir kaynaktan akaryakıt ikmal etmesi, akaryakıtı amacı dışında kullanmasının (gazyağını piyasaya motorin olarak ikmal etmesi, Gölbaşı / ANKARA adresindeki akaryakıt istasyonu içerisinde ve/veya bitişiğinde gizli yer altı tankı, düzenek ve tertibatı bulundurması, Akaryakıt istasyonunda fiyat ilan panosu bulundurmaması sebebiyle ilgili firmanın yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.
  25. Kurul’un 07/03/2013 tarihli ve 4308-25 sayılı Kararı ile; Sarayköy / ANKARA adresinde Madeni Yağ Lisansı kapsamında faaliyet gösteren Şirketin, denetimde tespit edildiği üzere, madeni yağ üretiminde kullanılmak üzere madeni yağ lisansı kapsamında temin ettiği bazyağı hiçbir işleme tabi tutmadan başka bir isim altında madeni yağ lisansı sahibi Şirkete ikmal etmesi sebebiyle ilgili firmanın yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir. 
  26. Kurul’un 07/03/2013 tarihli ve 4308-24 sayılı Kararı ile;  Kazan / ANKARA adresinde Madeni Yağ Lisansı kapsamında faaliyet gösteren Şirketin, denetimde tespit edildiği üzere, bir başka şirketten  akışkanlık düzenleyici müstahzar adı altında bazyağ temin etmesi sebebiyle, ilgili firmanın yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.
  27. Kurul’un 20/03/2013 tarihli ve 4322-53 sayılı Kararı ile; bir şirkete ait akaryakıt istasyonunda yapılan denetimde tespit edildiği üzere, Dağıtıcı Lisansı sahibi firmanın kendi ürünlerinin pazarlandığı anlaşılacak şekilde kurumsal kimlik çalışmasını tamamlamamış olması sebebiyle ilgili firmanın yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir. 
  28. Kurul’un 07/03/2013 tarihli ve 4308-43 sayılı Kararı ile; Elmadağ / ANKARA adresinde kurulu akaryakıt istasyonunda yapılan denetimde alınan numuneler için düzenlenmiş 1220P00877003 numaralı analiz raporu ile tespit edildiği üzere, istasyonunda tağşiş / hile amacıyla akaryakıta karıştırılabilecek ürünler bulundurmasının ilgili firmanın yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir 
  29. 21/02/2013 tarih ve 4289-79 sayılı Kurul kararı ile bayilik lisansı iptal edilen Şirket hakkında; söz konusu lisans sahibinin yeterli şart ve seviyede ulusal marker ihtiva etmeyen ve teknik düzenlemelere uygun olmayan akaryakıt ikmal etmesi ve akaryakıta solvent ve yağ karıştırması sebebiyle, ve ceza uygulanan fiilin iki takvim yılı geçmeden aynı kişi tarafından tekrarı halinde, cezalar iki kat uygulanır hükmü uyarınca toplamda 502.925,TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.
  30. Dağıtıcı Lisansı sahibi Şirketin, Bayilik Lisansı sahibi bir firmaya ait akaryakıt istasyonunda, kurumsal kimlik çalışmalarını tamamlamaması sebebiyle ilgili firmanın yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir  
  31. Dağıtıcı Lisansı sahibi Şirketin, Bayilik Lisansı sahibi bir firmaya ait akaryakıt istasyonunda, kurumsal kimlik çalışmalarını tamamlamaması sebebiyle ilgili firmanın yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir 
  32. Dağıtıcı Lisansı sahibi Şirketin, Bayilik Lisansı sahibi bir firmaya ait akaryakıt istasyonunda, kurumsal kimlik çalışmalarını tamamlamaması sebebiyle ilgili firmanın yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir
  33. Kurul 20/03/2013 tarihli ve 4322-80 sayılı Kararı ile Susurluk/ BALIKESİR adresinde faaliyet gösteren  akaryakıt istasyonunda yapılan denetim sırasında alınan numunelere ilişkin analiz raporlarına göre gerekli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal etmesi ve akaryakıtı tağşiş etmesi, vaziyet planında bulunmayan akaryakıt tankını faaliyete konu ettiğinin tespit edilmiş olması nedeniyle yazılı savunma yapılması için tebligat yapılmış olmasına karşılık Kurumumuza süresi içinde herhangi bir yazılı savunma ulaşmamış olup ilgili firma hakkında toplam 160.260.-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar vermiştir. 
  34. Kurul’un 01/06/2012 tarih ve 3856–35 sayılı Kararı ile bir firmaya ait Acıpayam/ DENİZLİ adresinde kurulu akaryakıt istasyonundan, yapılan denetim sonucu alınan akaryakıt numunelerinin yapılan analizlerinde, söz konusu numunelerin yeterli şart ve seviyede marker ihtiva etmediği ve teknik düzenlemelere uygun olmadığı analiz raporu ile tespit edilmiş olup; konuya ilişkin olarak süresi içinde yazılı savunma gönderilmemiş olması üzerine, 137.356,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.
  35. Kurul’un 27/12/2012 tarih ve 4219/54 sayılı Kararı ile  Çay / Afyonkarahisar adresinde faaliyet gösteren tesis nezdinde yapılan denetim sonucunda; adı geçen gerçek kişinin bağlı LPG otogaz istasyonunda "LPG Yetkili Personel" belgesi sahibi olmayan personel çalıştırmak suretiyle, ön araştırma ve soruşturma prosedürüne gerek olmaksızın yazılı savunmasının alınması hususunda karar verilmiştir.
  36. Kurul’un 21/02/2013 tarih ve 4289-113 sayılı Kararı ile, Terme / SAMSUN adresinde faaliyet gösteren Şirketin, sözleşmeli dağıtıcısı haricinde bir başka firmadan akaryakıt temin ettiğinin tespit edilmesi sebebiyle, ilgili tüzel kişinin yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.
  37. Kurulun 20.03.2013 tarihli ve 4322-11 sayılı Kararı ile; Oran Çankaya Ankara adresinde faaliyet gösteren dağıtıcı lisansı sahibi bir firmanın 2012 yılı için 60.000, ton beyaz ürün satış yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle söz konusu lisans sahibinin yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.
  38. Kurul 20/03/2013 tarih ve 4322/63 sayılı Kararı ile;  Ümraniye / İSTANBUL” adresinde faaliyet gösteren dağıtıcı lisansı sahibi Şirketin, bayisi olan Uşak-İzmir Karayolu 28.Km. adresinde kurulu akaryakıt istasyonundaki kurumsal kimlik çalışmalarını (giydirmeleri) bayisi ile sözleşme tarihi 12/03/2012 ve Kuruma tadilin bildirim tarihi 14/03/2012 olmasına rağmen 2 ay içerisinde tamamlamaması sebebiyle yazılı savunmasının alınmasına karar vermiştir.
  39. 20/12/2012 tarih ve 4204/62 sayılı Kurul Kararı ile Başkale VAN adresinde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonunda yapılan denetim sonucun da analiz raporuna göre, akaryakıtı tağşiş etme eylemi nedeniyle yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır. 
  40. Kurul’un 21/02/2013 tarih ve 4289-114 sayılı Kararı ile, bir firmanın Terme / SAMSUN” adresinde istasyonlu bayilik lisansı ile faaliyet gösteren bir başka şirkete akaryakıt satışı gerçekleştirdiğinin tespit edilmesi nedeniyle ilgili tüzel kişinin yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.
  41. İstasyonlu bayilik lisansı sahibi bir firmaya ait akaryakıt istasyonunda  yapılan denetimde, Dağıtıcı Lisansı sahibi firmasının bayisi olan istasyonda süresi içerisinde kurumsal kimlik çalışmalarını tamamlamadığının tespit edilmesi uyarınca, ön araştırma ve soruşturma prosedürüne gerek olmaksızın, konu ile ilgili yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.
HABER ARŞİVİ

Aylara Göre Haber Sayıları: Haberleri görmek için sayıların üzerine tıklayın.

Yıllar Oca. Şub. Mar. Nis. May. Haz. Tem. Ağu. Eyl. Eki. Kas. Ara.
2024 35 40 30 9 0 0 0 0 0 0 0 0
2023 46 37 55 111 55 43 50 52 48 44 24 35
2022 80 89 110 58 77 91 54 50 49 62 60 59
2021 34 41 62 51 43 41 36 40 51 59 41 58
2020 13 7 28 71 51 38 27 14 29 32 41 43
2019 26 25 25 18 15 27 15 22 24 21 17 20
2018 17 30 22 13 32 19 20 19 41 43 46 37
2017 23 17 34 17 23 29 27 27 24 31 28 27
2016 23 34 21 41 27 29 7 25 13 27 26 26
2015 18 19 30 25 5 23 21 29 13 21 8 30
2014 18 13 21 19 18 13 9 15 9 11 22 23
2013 20 16 23 24 22 29 22 20 17 20 18 23
2012 22 34 49 30 24 27 26 23 13 17 9 25
2011 9 6 11 12 8 18 18 8 4 11 18 16
2010 14 14 15 10 8 7 14 5 12 4 7 26
2009 16 23 23 17 26 41 51 38 17 28 31 23
2008 3 5 3 2 2 8 7 11 8 17 28 15
Haber Tarih Aralığı: 2013 - 9. ay
  • AYGAZ΄dan LİSANS İPTALİ AÇIKLAMASI (25 Eylül 2013 Çarşamba)