HABERLER
  • Brent petrolün varil fiyatı 90,38 dolar
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,92 dolar
  • Günlük üretim 40 bin varili aştı
  • Araç sahipleri dikkat! 1 Ocak΄ta başlıyor...
  • ABD΄de petrol üretimi rekor kırdı
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,74 dolar
  • Petrol fiyatları 5 ayın zirvesinde
  • Libya petrolü Sudan iç savaşını körüklüyor mu?
  • Brent petrolün varil fiyatı 87,28 dolar
  • Rusya Petrol Üretimini Düşürecek
  • Brent petrolde Paskalya tatili nedeniyle işlemlere ara verildi
  • Türkiye’nin petrol ithalatı ocakta yüzde 11,02 arttı
EPDK ‘DAN 935.000 TL İDARİ PARA CEZASI

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) toplam 10 Akaryakıt şirketine 935.488 TL idari para cezası verirken 15 firmadan da yazılı savunmasını isterken 1 LPG Bayilik Lisansının da İptal erdirilmesine karar verilmiştir.

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Resmi Gazete’nin 31.Aralık.2017  - 30287 sayılı nüshasında tüzel kişilik ve firmalara verdiği cezaları yayımlandı.

Buna göre ;

mevzuatta belirlenen nitelikleri haiz sorumlu müdür çalıştırılmamak

dağıtıcısı dışında akaryakıt ikmal etmek

menşei belli olmayan akaryakıt bulundurmak

otomasyon sisteminin çalışmaması

 

gibi nedenlerle  3 Dağıtım şirketine 240.318 TL, 7 akaryakıt firmasına 695.170 TL olmak üzere toplam 935.488 TL idari para cezası verirken 15  firmadan Yazılı Savunmalarını isterken 1 LPG Bayilik Lisansının da İptal erdirilmesine karar verilmiştir.

 

31 Aralık 2017 PAZAR

Resmî Gazete

Sayı : 30287

ÇEŞİTLİ İLÂNLAR

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan:

 

Gölbaşı ANKARA" adresinde bulunan As Baksan Petrol tarafından işletilen akaryakıt istasyonunda 02/10/2009 tarihinde gerçekleştirilen denetimde tespit edilen hususlara ilişkin; As Baksan Petrol akaryakıt istasyonu içerisinde ve/veya bitişiğinde gizli yer altı düzenek ve tertibatı bulundurması ve süresi içerisinde yazılı savunma gönderilmediği anlaşıldığından 11.200-TL olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

 

Mamak Ankara adresinde faaliyet gösteren Ankapet Grup Petrol istasyonunda 03/12/2015 tarihinde yapılan denetimde; ilgili dağıtıcı Jooil Akaryakıt Dağıtım Ticaret Anonim Şirketi açısından bayisinde otomasyon sisteminin sağlıklı ve düzenli çalışmadığının tespit edilmesi değerlendirildiğinden konunun detaylı bir şekilde araştırılması ve ilgili mevzuat karşısındaki durumunun tespit edilmesi amacıyla Jooil Akaryakıt Dağıtım Ticaret Anonim Şirketi hakkında 15/11/2017 tarihli ve 48212 sayılı Olur kapsamında soruşturma açılmasına karar verilmiş ve yapılan soruşturma sonucu düzenlenen 20/11/2017 tarihli ve 1449 sayılı Soruşturma Raporu, Yönetmeliğin ilgili maddesi gereğince yazılı savunma alınmak üzere ilgilisine gönderilmesine rağmen tebliğ edilememiştir.

 

Ostim Yenimahalle Ankara adresinde madeni yağ lisansı ile faaliyet gösteren Aras Kim Madeni Yağlar Petrol Kimyevi Maddeler Üretim Depolama Gıda İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi tesisinde 27/02/2015 tarihinde yapılan denetimde Analiz Raporu çerçevesinde lisansın verdiği haklar dışında faaliyet gösterilerek teknik düzenlemelere aykırı karışım akaryakıt üretilmekte olduğunun tespit edilmesi değerlendirildiğinden konunun detaylı bir şekilde araştırılması ve ilgili mevzuat karşısındaki durumunun tespit edilmesi amacıyla soruşturma açılmasına karar verilmiş ve yapılan soruşturma sonucu düzenlenen Soruşturma Raporu, yazılı savunma alınmak üzere  ilgilisine gönderilmesine rağmen tebliğ edilememiştir.

 

Mamak Ankara adresinde faaliyet gösteren Ankapet Grup Petrol istasyonunda 12/10/2015 tarihinde yapılan denetimde; Jooil Akaryakıt Dağıtım Ticaret Anonim Şirketi açısından bayisinde otomasyon sisteminin sağlıklı ve düzenli çalışmadığının tespit edilmesi değerlendirildiğinden konunun detaylı bir şekilde araştırılması ve ilgili mevzuat karşısındaki durumunun tespit edilmesi amacıyla soruşturma açılmasına karar verilmiş ve yapılan soruşturma sonucu düzenlenen Soruşturma Raporu yazılı savunma alınmak üzere  ilgilisine gönderilmesine rağmen tebliğ edilememiştir.

 

Mamak Ankara adresinde faaliyet gösteren Ankapet Grup Petrol istasyonunda 12/10/2015 tarihinde yapılan denetimde; 4630532279 vergi numaralı Hızpet Enerji İnş. Nak. Petrol Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti. açısından lisanssız piyasa faaliyeti yapıldığının tespit edilmesi değerlendirildiğinden konunun detaylı bir şekilde araştırılması ve ilgili mevzuat karşısındaki durumunun tespit edilmesi amacıyla Hızpet Enerji İnş. Nak. Petrol Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti. hakkında soruşturma açılmasına karar verilmiş ve yapılan soruşturma sonucu düzenlenen Soruşturma Raporu yazılı savunma alınmak üzere ilgilisine gönderilmesine rağmen tebliğ edilememiştir.

 

Şereflikoçhisar Ankara adresinde faaliyet gösteren Grup Azg Petrol istasyonunda 22/04/2015 tarihinde yapılan denetimde otomasyon sisteminin sağlıklı ve düzenli çalışmadığının ve dağıtıcı dışı ikmal yapıldığının tespit edilmesi değerlendirildiğinden konunun detaylı bir şekilde araştırılması ve ilgili mevzuat karşısındaki durumunun tespit edilmesi amacıyla soruşturma açılmasına karar verilmiş ve yapılan soruşturma sonucu düzenlenen Soruşturma Raporu yazılı savunma alınmak üzere ilgilisine gönderilmesine rağmen tebliğ edilememiştir.

 

Kahramankazan Ankara adresinde faaliyet gösteren Horapet Grup Petrol istasyonunda 26/01/2015 tarihinde yapılan denetimde; Kayatur İnşaat Otomotiv Petrol Ürünleri Taşımacılık Dağıtım Pazarlama Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi’nin lisans almaksızın faaliyet gösterdiğinin tespit edilmesi değerlendirildiğinden konunun detaylı bir şekilde araştırılması ve ilgili mevzuat karşısındaki durumunun tespit edilmesi amacıyla Kayatur İnşaat Otomotiv Petrol Ürünleri Taşımacılık Dağıtım Pazarlama Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi hakkında soruşturma açılmasına karar verilmiş ve yapılan soruşturma sonucu düzenlenen Soruşturma Raporu yazılı savunma alınmak üzere lgilisine gönderilmesine rağmen tebliğ edilememiştir.

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun 16/11/2017 tarih ve 7447-15 sayılı Kararıyla “Kurtalan-SİİRT" adresinde kurulu akaryakıt istasyonunda Siirt İl Jandarma Komutanlığınca 05/06/2014 tarihinde yapılan denetimde, tesisin 8870565031 vergi kimlik nolu A.U - Göksu Petrol tarafından lisanssız olarak işletildiğinin tespit edilmesi neticesinde, bu durumun ilgili mevzuat hükümlerine aykırı olması nedeniyle adı geçen şahıs hakkında 72.751,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

 

FGP Petrol 21.07.2016 tarihli ve 2016/EE-01 nolu İnceleme Raporuna göre 2015 ve 2016 yıllarında Raman Mahallesi Batman adresinde faaliyet gösteren RFT Petrol Nakliye Temizlik Turizm Ticaret Limited Şirketine yeniden satış amaçlı akaryakıt ikmal faaliyetinde bulunması nedeniyle;

konunun detaylı bir şekilde araştırılması ve ilgili mevzuat karşısındaki durumunun tespiti amacıyla FGP Petrol hakkında yapılan soruşturma sonucunda düzenlenen Soruşturma Raporu ile Denetim Dairesi Başkanlığı’nın konuya ilişkin görüşü değerlendirilmiş olup, bayilik lisansı sahibi FGP Petrol 84.575,-TL idari para cezası uygulanmasına,” karar verilmiştir.

 

Kadınhanı KONYA adresinde Gülson Petrol tarafından işletilen Otogaz istasyonunda 11.09.2015 tarihinde yapılan denetimde tespit edildiği üzere, ilan panosunda Otogaz satış fiyatının ilan edilmemesi nedeniyle yapılan soruşturma sonucunda tanzim edilen soruşturma raporu yazılı savunma alınmak üzere ilgilinin adreslerine gönderilmesinerağmen tebliğ edilememiştir.

 

Kurul 23/11/2017 tarihli ve 7470-17 sayılı Kararı ile “Esenyurt İstanbul” adresinde mukim dağıtıcı lisansı sahibi İstanbul Gaz Akaryakıt Dağıtım ve Petrol Ürünleri Anonim Şirketi’nin (Mypet Akaryakıt ve Gaz Dağıtım Sanayi Ticaret Anonim Şirketi) bayisi Ü.İ ile arasındaki bayilik sözleşmesine ilişkin 10.02.2015 tarihli karşılıklı fesih ihbarnamesini Kuruma süresi içinde göndermemesi ile ilgili olarak İstanbul Gaz Akaryakıt Dağıtım ve Petrol Ürünleri Anonim Şirketi (Mypet Akaryakıt ve Gaz Dağıtım Sanayi Ticaret Anonim Şirketi) hakkında  yapılan soruşturma sonrasında düzenlenen Soruşturma Raporu ve istenilen yazılı savunma Kurul’ca değerlendirilmiş olup; mevzuata aykırı durumun 15 gün içerisinde giderilmesi gerektiğinin aksi halde faaliyetin geçici olarak durdurulabileceğinin veya doğrudan iptal yaptırımı uygulanabileceğinin 20 nci madde kapsamında ihbar edilmesi sonucunda süresinde savunma yapmayan İstanbul Gaz Akaryakıt Dağıtım ve Petrol Ürünleri Anonim Şirketi (Mypet Akaryakıt ve Gaz Dağıtım Sanayi Ticaret Anonim Şirketi) hakkında 80.106,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

 

Kurul, 28.09.2017 tarihli ve 7312-23 sayılı Kararıyla; “İzmit/KOCAELİ” adresinde faaliyet gösteren Uzuntarla Petrol 14.10.2009 tarihli denetimde tespit edildiği üzere, dağıtıcısı dışında akaryakıt ikmal etmesi nedeniyle 10.01.2012 tarih ve 3637-21 sayılı Kurul Kararı ile uygulanan idari para cezasının Danıştay 13. Dairesinin E: 2012/3709, K: 2014/633 sayılı kararı ile “savunma istem yazısının usule aykırı olarak tebliğ edilmesi” gerekçesi çerçevesinde iptal edilmesi üzerine, Uzuntarla Petrol nezdinde hazırlanan Soruşturma Raporunu ve istenilen yazılı savunmayı değerlendirmiş olup; süresinde savunma yapmayan Uzuntarla Petrol hakkında, 70.000,-TL idari para cezası uygulanmasına karar vermiştir.

 

Tatar Kasabası Sivaslı/UŞAK adresinde faaliyet gösteren Emre Petrol işlettiği LPG otogaz istasyonunda 16.05.2016 tarihinde yapılan denetimde, lisans sahibinin istasyonunda ilgili mevzuatlarda belirtilen şekilde sorumlu müdür çalıştırmadığının tespit edilmesi hususu hakkında 12.11.2017 tarih ve 47757 sayılı Başkanlık Olur’u kapsamında 22.11.2017 tarihli ve 1477 sayılı Soruşturma Raporu düzenlenmiş yazılı savunma alınmak amacıyla bilinen en son adresinde kendisine ulaşılamamış olması nedeniyle anılan rapor ilgiliye tebliğ edilememiştir.

 

16.11.2017 tarihli ve 48618 sayılı Başkanlık Onayı ileGünyüzü/Eskişehir adresinde otogaz bayilik lisansı sahibi KA-SA PETROL’e ait tesiste 24.08.2016 tarihinde yapılan denetimde mevzuatta belirlenen nitelikleri haiz sorumlu müdür çalıştırılmadığının tespit edilmesi ile ilgili olarak soruşturma açılmasına karar verilmiştir

Söz konusu aykırılıklarla ilgili olarak soruşturma gereği, Yönetmeliğin 22 inci maddesi gereğince düzenlenen 29/11/2017-1529 sayılı Soruşturma Raporu düzenlenmiştir.

Ayrıca yazılı savunma ile birlikte mevzuatta meydana gelen değişiklik nedeniyle konunun detaylı incelenmesi sağlanması amacıyla geçerliliği olan sorumlu müdür belgesi ve denetim tarihinden önce istihdam edilen sorumlu müdüre ilişkin (ücret ödeme belgesi, sözleşme, varsa sorumlu müdür belgesi v.b) gönderilmesi gerekmektedir.

 

Kurul’un 23/11/2017 tarihli ve 7470-6 sayılı kararı ile; “Çankaya/ANKARA " adresinde faaliyet gösteren dağıtıcı lisansı sahibi Mensal Petrolcülük İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi’nin bayilik lisansı sahibi Rina Petrol ile arasındaki bayilik sözleşmesine ilişkin Fesih İhbarnamesini Kuruma süresi içerisinde göndermemesi ile ilgili olarak mezkur lisans sahibi hakkında düzenlenen Soruşturma Raporu ile istenen yazılı savunma ile Denetim Dairesi Başkanlığı’nın konuya ilişkin görüşü Kurulca değerlendirilmiş olup lisans sahibi hakkında 80.106,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

 

16/11/2017 tarihli ve 48593 sayılı Başkanlık Oluru ile Soğanlık Kartal İstanbul adresinde mukim dağıtıcı lisansı sahibi Jooil Akaryakıt Dağıtım Ticaret Anonim Şirketi’nin bayisi Pektaşlar Tarım Nakliyat Petrol akaryakıt istasyonunda 15.10.2015 tarihinde yapılan denetimde ve Kurumda bulunan otomasyon verileri sonucunda tespit edildiği üzere otomasyon sisteminin çalışmaması ve bayide tespit edilen aykırılıkların Kuruma bildirilmemesi nedeniyle konunun detaylı bir şekilde araştırılması ve ilgili mevzuat karşısındaki durumunun tespit edilmesi amacıyla doğrudan soruşturma açılmasına karar verilmiş, mevzuata aykırı durumun 15 gün içerisinde giderilmesi gerektiğinin aksi halde faaliyetin geçici olarak durdurulabileceğinin veya doğrudan iptal yaptırımı uygulanabileceğinin 20 nci madde kapsamında ihbar edilmesi ve yürütülen soruşturma sonucu Yönetmeliğin 23 üncü maddesi gereğince düzenlenen 22/11/2017 tarihli ve 1486 sayılı Soruşturma Raporu yazılı savunma alınmak üzere ilgilisine gönderilmesine rağmen tebliğ edilememiştir.

 

12.11.2017 tarihli ve 47752 sayılı Başkanlık Oluru ile Suruç Şanlıurfa adresinde faaliyet gösteren Sapet Petrol akaryakıt istasyonunda 21.11.2015 tarihinde yapılan denetimde tespit edildiği üzere bayilik lisansı sahibi Propet Petrol Ürünleri Dağıtım Pazarlama Nakliyat Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi adına fatura edilmiş akaryakıtı alması nedeniyle dağıtıcısı dışında akaryakıt ikmal ettiği değerlendirildiğinden, konunun detaylı bir şekilde araştırılması ve ilgili mevzuat karşısındaki durumunun tespit edilmesi amacıyla Sapet Petrol hakkında doğrudan soruşturma açılmasına karar verilmiş, mevzuata aykırı durumun 15 gün içerisinde giderilmesi gerektiğinin aksi halde faaliyetin geçici olarak durdurulabileceğinin veya doğrudan iptal yaptırımı uygulanabileceğinin 20 nci madde kapsamında ihbar edilmesi ve yürütülen soruşturma sonucu düzenlenen  Soruşturma Raporu yazılı savunma alınmak üzere ilgilisine gönderilmesine rağmen tebliğ edilememiştir.

 

Kurul’un 09/11/2017 tarihli ve 7431-18 sayılı kararı ile;  Alaşehir / Manisa adresinde faaliyet gösteren Serenler Akaryakıt 06.04.2011 tarihinde, marker seviyesi geçerli olmayan ve teknik düzenlemede yer alan özelliklere aykırı akaryakıt ikmalinde bulunduğunun ve akaryakıta tağşiş ve/veya hile amacıyla katılabilecek ürünleri kattığının istasyondan alınan numunelere ilişkin analiz raporu ile tespit edilmiş olması nedeniyle uygulanan idari para cezasına ilişkin 20.12.2011 tarihli ve 3565/60 sayılı Kurul kararının Danıştay 13. Dairesi Başkanlığının E:2012/1139, K:2013/3345 sayılı kararıyla "savunma yazısının usule aykırı tebligatının yapılması nedeniyle" iptal edilmesi sonrasında kararda belirtilen gerekçe çerçevesinde düzenlenen Soruşturma Raporu ile istenen yazılı savunma ve Denetim Dairesi Başkanlığı’nın konuya ilişkin görüşü Kurulca değerlendirilmiş olup lisans sahibi hakkında, 147.933.-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

 

17/11/2017 tarihli ve 48780 sayılı Başkanlık Olur΄u ile Naz Ege Petrol hakkında soruşturma açılmasına karar verilmiştir. Başkanlık Olur’u kapsamında 21/11/2017-1454 sayılı soruşturma raporu düzenlenmiş ve söz konusu raporda Naz Ege Petrol Ürünleri’nin 08.09.2014 tarihli 31236 sayılı Kurul kararı ile bayilik lisansının sonlanmasına rağmen 30.11.2015 tarihli ve Seri A50002 sayılı irsaliyeli fatura ile Kaya Tur Petrol Ürünleri İnşaat Taşımacılık Otomotiv Dağıtım Pazarlama Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi’ne akaryakıt satışı yapması netice ve kanaatine varıldığı kayıt altına alınmıştır. Mevzuata aykırı durumun 15 gün içerisinde giderilmesi gerektiği aksi halde faaliyetin geçici olarak durdurulabileceğinin veya doğrudan iptal yaptırımı uygulanabileceğinin ve yürütülen soruşturma sonucu düzenlenen  Soruşturma Raporu yazılı savunma alınmak üzere ilgilisine gönderilmesine rağmen tebliğ edilememiştir.

 

Kurulun 16.11.2017 tarih ve 7448-3 sayılı kararı ile Gülüç-Ereğli/ Zonguldak adresinde faaliyet yürüten KDZ GAZİ PETROL΄e ait LPG otogaz istasyonunda 12.05.2016 tarihli denetimde LPG Sorumlu Müdür Belgesinin ibraz edilememesi, dolayısıyla söz konusu istasyonda mevzuatta belirlenen nitelikleri haiz sorumlu müdür çalıştırılmadığının tespit edilmesi ile ilgili olarak, 5307 sayılı Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Kanunu ve Elektrik Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 17 ncı maddesi uyarınca 07.01.2014 tarih ve LPG-BAY/941-54/14597 sayılı lisansın iptal edilmesine karar verilmiştir.

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun 09/11/2017 tarihli ve 7431-19 sayılı Kararı ile 04/06/2013 tarihli ve DAĞ/4433-1/32743 numaralı dağıtıcı lisansı sahibi Mypet Akaryakıt ve Gaz Dağıtım Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’nin, “Ünye/ORDU” adresinde kurulu olan ve bayilik lisansı kapsamında faaliyet gösteren Gopet Petrol ile olan bayilik sözleşmesini 22/12/2014 tarihinde feshettiğini Kuruma bildirmemesi nedeniyle 80.106.-TL. tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

 

17/11/2017 tarihli ve 48780 sayılı Başkanlık Olur΄u ile Kaya Tur Petrol hakkında soruşturma açılmasına karar verilmiştir. Başkanlık Olur’u kapsamında 21/11/2017-1454 sayılı soruşturma raporu düzenlenmiş ve söz konusu raporda bayilik lisansı sahibi Kaya Tur Petrol istasyonunda 02.12.2015 tarihinde yapılan denetimde tespit edildiği üzere gazyağı tankından otomasyon sistemine bağlı olmayan seyyar aktarım düzeneği ile satış yapmasının ve 01/08/2015-31/12/2015 tarihleri arasındaki otomasyon verilerinden gaz yağı ve motorin verilerinin tamamına yakınının sağlıklı olmamasına rağmen akaryakıt satışı yapması, lisans sahibinin dağıtıcının haricinde Naz Ege Petrol Ürünleri’nden 30.11.2015 tarihli ve Seri A50002 sayılı irsaliyeli fatura ile akaryakıt satın alarak dağıtıcı harici akaryakıt ikmali yaptığı tespit edilmesi kanaatine varıldığı kayıt altına alınmıştır. Yürütülen soruşturma sonucu düzenlenen 21/11/2017-1454 sayılı Soruşturma Raporu yazılı savunma alınmak üzere ilgilisine gönderilmesine rağmen tebliğ edilememiştir.

 

17/11/2017 tarihli ve 48780 sayılı Başkanlık Olur΄u ile Jooil Akaryakıt Dağıtım Ticaret Anonim Şirketi hakkında soruşturma açılmasına karar verilmiştir. Başkanlık Olur’u kapsamında 21/11/2017-1454 sayılı soruşturma raporu düzenlenmiş ve söz konusu raporda; Jooil Akaryakıt Dağıtım Ticaret Anonim Şirketi’nin bayisi Kaya Tur Petrol istasyonunda 02.12.2015 tarihinde yapılan denetimde tespit edildiği üzere gaz yağı tankını otomasyon sistemine bağlamaması, otomasyon sisteminin sıhhatli çalışmasını sağlamaması, kontrol görevini gerektiği gibi yerine getirmemesi, mevcut olumsuzlukları zamanında tespit edip Kuruma bildirmemesi hususları kayıt altına alınmıştır. Mevzuata aykırı durumun 15 gün içerisinde giderilmesi gerektiği aksi halde faaliyetin geçici olarak durdurulabileceğinin veya doğrudan iptal yaptırımı uygulanabileceğinin ve yürütülen soruşturma sonucu düzenlenen 21/11/2017-1454 sayılı Soruşturma Raporu yazılı savunma alınmak üzere ilgilisine gönderilmesine rağmen tebliğ edilememiştir.

 

Kurulun 16/11/2017 tarihli ve 7447-21 sayılı Kararı ile; " Ankara Karayolu 1. Km / KIRŞEHİR" adresinde istasyonlu bayilik lisansı kapsamında faaliyet gösteren Hekimoğulları Petrol ΄e ait akaryakıt istasyonunda 15-19/10/2009 tarihli tespite göre, lisans sahibinin istasyonda gerekli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmali ile istasyonda vaziyet planına aykırı tank bulunması nedeniyle yapılan soruşturma sonucunda Hekimoğulları Petrol hakkında toplam 145.600,-TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

 

Kurulun 16/11/2017 tarihli ve 7447-16 sayılı Kararı ile; "Özbağ Kasabası - KIRŞEHİR" adresinde istasyonlu bayilik lisansı kapsamında faaliyet gösteren Hekimoğulları Petrol ΄e ait akaryakıt istasyonunda 24/01/2012 tarihli tespite göre, lisans sahibinin istasyonda ulusal marker seviyesi geçersiz, teknik düzenlemelere aykırı ve tağşiş edilmiş akaryakıt ikmal etmesi nedeniyle yapılan soruşturma sonucunda Hekimoğulları Petrol hakkında 163.111,-TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

 

16/11/2017 tarihli ve 48440 sayılı Başkanlık Oluru ile Adapazarı SAKARYA adresinde faaliyet gösteren bayilik lisansı sahibi Tatbakoğlu Petrol akaryakıt istasyonunda,

a) 19.11.2015 tarihinde yapılan denetimde tespit edildiği üzere sayılı bayilik lisansı sahibi Bektaş Petrol adına fatura edilmiş akaryakıtı alması

b) 19.11.2015 ve 01.12.2015 tarihlerinde yapılan denetimde tespit edildiği üzere otomasyon sisteminin çalışmaması ve otomasyon sistemi çalışmamasına rağmen satış yapılması sebebiyle

konunun detaylı bir şekilde araştırılması ve ilgili mevzuat karşısındaki durumunun tespit edilmesi amacıyla Tatbakoğlu Petrol hakkında doğrudan soruşturma açılmasına karar verilmiş ve yürütülen soruşturma sonucu Soruşturma Raporu yazılı savunma alınmak üzere ilgilisine gönderilmesine rağmen tebliğ edilememiştir.

 

HABER ARŞİVİ

Aylara Göre Haber Sayıları: Haberleri görmek için sayıların üzerine tıklayın.

Yıllar Oca. Şub. Mar. Nis. May. Haz. Tem. Ağu. Eyl. Eki. Kas. Ara.
2024 35 40 30 10 0 0 0 0 0 0 0 0
2023 46 37 55 111 55 43 50 52 48 44 24 35
2022 80 89 110 58 77 91 54 50 49 62 60 59
2021 34 41 62 51 43 41 36 40 51 59 41 58
2020 13 7 28 71 51 38 27 14 29 32 41 43
2019 26 25 25 18 15 27 15 22 24 21 17 20
2018 17 30 22 13 32 19 20 19 41 43 46 37
2017 23 17 34 17 23 29 27 27 24 31 28 27
2016 23 34 21 41 27 29 7 25 13 27 26 26
2015 18 19 30 25 5 23 21 29 13 21 8 30
2014 18 13 21 19 18 13 9 15 9 11 22 23
2013 20 16 23 24 22 29 22 20 17 20 18 23
2012 22 34 49 30 24 27 26 23 13 17 9 25
2011 9 6 11 12 8 18 18 8 4 11 18 16
2010 14 14 15 10 8 7 14 5 12 4 7 26
2009 16 23 23 17 26 41 51 38 17 28 31 23
2008 3 5 3 2 2 8 7 11 8 17 28 15
Haber Tarih Aralığı: 2017 - 12. ay
  • YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN (30 Aralık 2017 Cumartesi)
  • Petrol 2 yılın zirvesini gördü (27 Aralık 2017 Çarşamba)
  • OPEC΄in petrol üretimi kasımda azaldı (14 Aralık 2017 Perşembe)
  • Benzine 8 kuruş zam (14 Aralık 2017 Perşembe)
  • EPDK ‘DAN 492.000 TL İDARİ PARA CEZASI (11 Aralık 2017 Pazartesi)
  • ALPET’İN 20. YILINDA BÜYÜK BULUŞMA (4 Aralık 2017 Pazartesi)