HABERLER
  • Brent petrolün varil fiyatı 90,38 dolar
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,92 dolar
  • Günlük üretim 40 bin varili aştı
  • Araç sahipleri dikkat! 1 Ocak΄ta başlıyor...
  • ABD΄de petrol üretimi rekor kırdı
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,74 dolar
  • Petrol fiyatları 5 ayın zirvesinde
  • Libya petrolü Sudan iç savaşını körüklüyor mu?
  • Brent petrolün varil fiyatı 87,28 dolar
  • Rusya Petrol Üretimini Düşürecek
  • Brent petrolde Paskalya tatili nedeniyle işlemlere ara verildi
  • Türkiye’nin petrol ithalatı ocakta yüzde 11,02 arttı
PETROL OFİSİ YÖNETİMİ VE ÇALIŞANLARI ANTALYA’da TOPLANDI .

PETROL OFİSİ

YÖNETİMİ VE ÇALIŞANLARI

ANTALYA’da TOPLANDI

 

"En iyisi sizsiniz΄ sloganıyla Antalya Belek΄te bir araya gelen Petrol Ofisi yönetimi ve çalışanları üç gün süren toplantılarda hem 2009 yılını değerlendirdiler hem de 2010 yılının iş planını hazırladılar. Toplantıların sonucunda vizyon ve misyonunu yenileyen Petrol Ofisi, 2010 yılında sektörel liderliğin yanı sıra tüketiciler nezdinde ΄en iyi΄ olabilmeyi hedefliyor.

Türkiye΄nin dört bir yanında görev yapan Petrol Ofisi çalışanları, yöneticileriyle birlikte Antalya Belek΄teki Cornelia Diamond Hotel΄de bir araya geldiler. Üç gün süren toplantılarda başta PO CEO΄su Melih Türker olmak üzere perakende satışlar, ticari ve endüstriyel satışlar, madeni yağlar ve tedarik zinciri departmanları 2010 yılı ve sonrasının iş planını ortaya çıkardılar.

Dört ayrı departmanda dört ayrı toplantı

Petrol Ofisi bünyesinde yer alan dört ana departman; perakende satış, madeni yağ, tedarik zinciri ile ticari ve endüstriyel satışlar departmanları üç günlük yoğun toplantı trafiğinde 2009 yılı içinde gerçekleşen olayları da göze alarak 2010 yılında hangi hedeflere hangi stratejilerle ulaşacaklarını belirlediler. Dört ana departmanın yanı sıra finans, İK, SEÇ - G, kurumsal iletişim, hukuk, yatırımlar ve bölge müdürlükleri de 2009 yılına dair neler yaptıklarını ve 2010 yılındaki hedeflerini birer sunum halinde açıkladılar.

"Farkı yaratan nokta insanlar"

Dört farklı salonda birer konuşma yapan Petrol Ofisi CEO΄su Melih Türker, konuşmasında takım başarısına ve bu başarıda insanın farkına değinerek şunları dile getirdi; "Kurumsal anlamda başarı elde edebilenler, eğlenmeyi bilirler. Bu başarıları elde eden kurumlar da her zaman için daha fazla öne çıkarlar. Bizim işimiz, süreçlerden ve insanlardan oluşuyor. Ancak burada farkı yaratan nokta insanlar. Para, bilgi birikimi, kaynak ve teknoloji imkanları olsa da tümünü birleştirebilen tek öge insandır. Departmanlarımızın çok önemli insan gücü var ve bu gücü sahaya yansıtabilmek önemli. Fark burada ortaya çıkıyor. Kendinizin bir şeyler yaratması çok önemli. 2009 yılına gelirsek; çok zor bir yıl yaşadık. Dünya ekonomisinde yaşanan sıkıntılar Türkiye΄ye de yansıdı. Bu sıkıntılar doğal olarak sektörümüze etki etti. Bu zorluk halen devam ediyor."

Yaklaşık 350 kişinin katıldığı toplantıların ilk akşamında ΄Yetenek Sizsiniz΄ yarışması düzenlendi. Farklı departmanlardan ya da bölgelerden katılan 12 kişinin yarıştığı yarışmada Petrol Ofisi CEO΄su Melih Türker, Perakende Satışlar Direktörü Ertan Çakır ve Doktor Nuri Soysal jüri heyetini oluşturdu. Cumartesi günkü toplantıların ardından gala yemeğinde bir araya gelen Petrol Ofisi çalışanları, ünlü şarkıcı Bengü΄nün şarkıları ve ardından DJ Performance eşliğinde 2009 yılının stresini attılar. Petrol Ofisi’nin bayan personeli, gala yemeği öncesinde makyajlarını dünyaca ünlü kozmetik firması MAC Cosmetics΄in makyöz ve makyörlerine yaptırarak güzelliklerine güzellik kattılar. Petrol Ofisi’nin bay personeli ise serbest zaman diliminde bowling oynayarak hoş vakit geçirdiler.

Petrol Ofisi CEO’su Melih Türker organizasyonun düzenlenmesinde önemli rol alan Petrol Ofisi Pazarlama Uzmanı Özge Kansu ve Marka İletişim Müdürü Ceren Bulgurluoğlu’na çiçek verdi.

Petrol Ofisi Perakende Satışlar Direktörü Ertan Çakır:

‘Pazar payı  ve satışlar açısından çok olumlu bir yıl geçirdik’

Toplantının ikinci gününde Enerji Petrol Gaz΄a konuşan Petrol Ofisi Perakende Satışlar Direktörü Ertan Çakır, açıklamalarına; "Yaşanan çok net problemler ve belirsizliklere rağmen başarılı bir yıl geçirdik" diyerek başladı. "Yaşadığımız problemlere baktığımızda EPDK΄nın yaz aylarında serbest piyasaya kar bölüşümü açısından müdahale etmesi, negatif bir durum yarattı. Rekabet Kurumu΄nun aldığı karar belirsizlik doğurdu. Karar hala çok net değil" diyen Ertan Çakır, rekabetin giderek artması açısından hem pazar payı hem de satışlar açısından çok olumlu bir yıl geçirdiklerini söyledi.

"Artık, durmayan bir yarışa girmiş olacağız"

2010 yılında Petrol Ofisi müşterilerine daha kaliteli hizmet vermek adına aynı kararlılıkla faaliyetlerini sürdüreceklerini belirten Ertan Çakır; "Firma sayısının ve müşteri beklentilerinin artması, teknolojinin kullanımı rekabeti daha da heyecanlı hale getirecek. Artık, durmayan bir yarışa girmiş olacağız.  2009 yılında 50΄ye yakın yeni bayi, ailemize katıldı. 200΄e yakın kontratı yeniledik. 2009 yılının akaryakıt ve LPG tonajından memnunuz. Ancak finansal getiri açısından müdahale sebebiyle hedeflerimizi tutturamadık. Sektörde ciddi yatırımlar yapıldı. 2010 yılında sektöre bir müdahale yapılmasını beklemiyoruz" dedi.

Toplantıyı da değerlendiren Çakır, şunları dile getirdi; "Mükemmel bir toplantı oldu. Bu tür toplantılar, ilgili yılın ilk günlerinde yapılır ve yeni yılın heyecanı paylaşılarak hedefler belirlenir. Çok güçlü bir organizasyonuz. Bu tür bir samimi ortamın oluşması gerekiyor. Toplantımızın ana teması olan ΄You Are The Best΄ ifadesini hem kendi müşterilerimizden hem de diğer firmalara giden müşterilerden duymak istiyoruz. Tonaj ve bayi sayısı açısından sahip olduğumuz liderliğimizi, Türkiye΄deki 12 milyon müşterinin tamamının gönlünde bir numara olarak perçinlemek istiyoruz. Bu yüzden ΄You Are The Best΄ hem müşterilerimizden duymak istediğimiz hem de çalışanlarımıza söylediğimiz bir ifade. Bu ifadenin Türkçesi; ΄en iyisi sensin΄ Biz zaten lideriz ve her zaman en iyisi olmak istiyoruz."

Petrol Ofisi Ticari ve Endüstriyel Satışlar Direktörü Mutluay Doğan:

‘2010 yılında aynı sinerjiyle yolumuza devam edeceğiz’

Ticari ve Endüstriyel Satışlar Departmanı΄nda bir sunum gerçekleştirdikten sonra toplantı trafiğini değerlendiren Petrol Ofisi Ticari ve Endüstriyel Satışlar Direktörü Mutluay Doğan, bölüm olarak havacılık, denizcilik, gaz satışları, kamu satışları ve toptan satışlarından sorumlu olduklarını belirerek; "Dolayısıyla büyük bir karışıma ve PO΄nun satış hacminin yarısına sahibiz. Aynı anda yürüyen beş farklı dinamikle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Her bir alt departmanın dinamiği birbirinden farklı. 2009 yılını tatlısıyla acısıyla iyi kapattık. Bazı hakkımız olmayan konularda eleştiriye tabi tutulduk. Eleştiriler hakkındaki hukuksal süreç sonuçlanana kadar bazı ihaleler yapıldı ve bitti. Şimdi bu ihalelere katılabilmek için bir yıl beklememiz gerekiyor. Biz, PO olarak kamuya önemli bir kaynak aktaran şirketiz. Bu sene biraz kıymetimizin anlaşılmasını istedik. 2009 yılı, 2008΄in son düzlüğünden itibaren çok dalgalıydı. Bu dönemde ilk darbeyi yiyip ancak yıkılmayanlar, 2009 yılını geçirebildiler. Kriz, bir anda geliyor ve silip süpürüyor. Bu dönemde işleri kontrol edemiyorsanız sıkıntı yaşıyorsunuz. 2010 yılı da aynı kıvamda geçecek. Her şey süt liman oldu gibi bir ruh hali içinde olmayacağız. Bu tür toplantıların önemi, takım ruhunu ortaya çıkarmak. Geçen bir yılı değerlendirdiğimizde karnemizin iyi olduğunu görüyoruz. Dalgalı bir denizde gemimiz düzgün yol alabildi. Ortaya çıkması gereken de sinerji. 2010 yılında aynı sinerjiyle yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Petrol Ofisi Finans Direktörü Ogeday Çağatay:

‘Piyasadaki tüm gelişmelere rağmen çok olumlu bir durumda olacağız’

Petrol Ofisi Finans Direktörü Ogeday Çağatay, gerek ekonomik gelişmeler gerekse sektörde yaşananlar doğrultusunda Petrol Ofisi΄nin finansal yapısını şekillendirdiklerini belirterek başladığı açıklamalarında; "2009 yılı başında finansal açıdan nakit pozisyonumuzu yüksek likidite beklentisi içinde şekillendirdik. Geçen sene sonuçlarına bakıldığında 2009 sene başlangıcına 1 milyar dolar nakitle başladık. Bu yüksek nakit seyrini 2009 içinde devam ettirdik. Geçen sene yaşanan kriz, tuttuğumuz nakdi etkilemiş olsa da yaşanan ÖTV zamları, departmanımıza çok fazla etki etmedi. 2010 yılı için de 2009΄dakine benzer bir yaklaşımımız olacak. Bu sene sektör içinde yatırımların artacağını düşünüyoruz ancak bu duruma da hazırlıklıyız" dediği açıklamalarına 2010 yılı stratejilerini de ekleyerek şunları söyledi; "2010 yılında eskiye göre çok farklı bir strateji izlemeyeceğiz. Zaten, tüm finansal olanakları bulabilen bir şirketiz. Gerek Türk bankaları gerekse yabancı finansal piyasalar PO΄ya çok olumlu bakıyor. Halka açık bir şirket olarak, uluslararası rating şirketlerinin de değerlendirmelerine tabiiyiz. Bu şirketlerin de son değerlendirmeler, eksiye oranla gayet kuvvetli ve artan bir seyir izliyor. Her zaman için olumlu görünüm arz ediyoruz. Stratejik olarak nakit ihtiyacımıza dikkat ediyoruz. Zor bir sene geçirdik ancak daha önümüzü görebileceğimiz bir yıla giriyoruz. 2010΄a bakarsak gerek pazar payı gerekse karlılık oranlarında piyasadaki tüm gelişmelere rağmen çok olumlu bir durumda olacağız."

Petrol Ofisi Tedarik Zinciri Yönetim Direktörü Reha Talu:

‘2011’de bir akaryakıt, iki de LPG devreye alacağız’

Petrol Ofisi΄nin tedarik zinciri ve bu alandaki operasyonlar hakkında bilgi veren Petrol Ofisi Tedarik Zinciri Yönetim Direktörü Reha Talu, açıklamalarına şu cümlelerle başladı; "2009 yılı global ekonomik krizle birlikte işlerin çok zor olduğu bir dönemdi. Petrol fiyatları 2008΄in sonundan itibaren çok ciddi bir şekilde düştü. Yeni bir fiyat politikası oluştu." Açıklamalarını sürdüren Reha Talu; "Hiçbir zaman ürünsüz kalmadık. Yurtdışından ve Tüpraş΄tan tüm ürünlerimizi aldık. Terminallerimiz başarılı bir operasyonla işlerine devam ettiler" dedi ve şunları dile getirdi; "Petrol Ofisi olarak birkaç sıkıntımız vardı. Bunlardan biri ticari ve endüstriyel satışlarda kamu satışlarına yasak getirildi. EPDK, kar marjlarına tavan getirdi. Biz de yeniden dış alımlara ve Tüpraş΄a döndük, dolayısıyla tüm programları revize etmek durumunda kaldık ama seneyi her şeye rağmen başarılı bir şekilde tamamlamayı başardık. 2010΄un 2009΄dan daha iyi geçeceğini düşünüyorum. 2009 yaşananlardan ötürü yaşanabilecek en olumsuzlukların yaşandığı bir yıl oldu. 2010, yaptığımız anlaşmalarla hem Tüpraş hem de yurtdışı bağlantılarımızın daha iyi olacağı bir yıl olacak. 2010 yılında Marmara΄da 250 bin metreküp kapasiteli yeni bir depo terminal kuracağız. Bu projeyi 2011΄in ilk üç ayında sonlandırmayı hedefliyoruz. Ayrıca Yarımca ve Aliağa΄da iki büyük LPG terminali inşa ediyoruz. Bu projeler de 2011΄de devreye girecek."

Petrol Ofisi Madeni Yağ Grup Müdürü Sezgin Gürsu:

‘Maxima ve Maximus markaları adına ciddi yol aldık’

Petrol Ofisi Madeni Yağ Grup Müdürü Sezgin Gürsu, gerek PO΄nun madeni yağ faaliyetleri gerekse sektöre ilişkin yaptığı açıklamalarda 2008 yılından bu yana sürdürdükleri stratejiyi 2010 yılında da sürdüreceklerini dile getirerek; "Genel stratejimiz, yeni teknolojik ürünlerle ürün gruplarına geçiş, binek araç yağlarında pazar payı artışı ve istasyonların daha verimli kullanımı üzerine kurulu. Bu konularda 2009 yılında büyük adımlar attık ancak 2010 yılında daha büyük adımlar atacağız. ÖTV oranlarına bakıldığında ikinci zammı beklemiyorduk. Bu zam, sanayinin rekabet gücünü azalttı. Maxima ve Maximus noktasında markalaşma adına çok ciddi yol aldık. Özellikle Maxima Merkezleri, markanın bilinirliliği ve istasyon görselliği açısından çok büyük adım oldu. Bu merkezlerin sayısı 150 oldu. Gerçekleştiremediğimiz aktiviteleri, bu merkezlerde gerçekleştirebileceğiz. Özellikle bayan sürücüler, bu merkezlerden çok yüksek oranda faydalanıyorlar" şeklinde konuştu.

Petrol Ofisi Pazarlama Müdürü Acun Güneş:

‘2010 yılına son derece olumlu ve iyimser bakıyoruz’

2009 yılının Petrol Ofisi Pazarlama Departmanı açısından oldukça yoğun bir yıl olduğunun altını çizerek açıklamalarına başlayan Petrol Ofisi Pazarlama Müdürü Acun Güneş, 2010 yılının daha da yoğun bir yıl olacağını dile getirerek; "Pazarlama iletişimi adına pek çok çalışmamız var. Petrol Ofisi’nin verdiği ürünler ve hizmetlerle ilgili hazırlıklarımız var. 2010 yılı içinde hem müşterilerimiz hem bayilerimiz hem sunduğumuz hizmetler hem de müşterilerimizle kurduğumuz uzun süreli ilişkiler adına yaptığımız pek çok çalışma olacak. Positive Card bu çalışmalardan sadece biri. Bunun dışında da pek çok yeni projeyi hayata geçireceğiz. Petrol Ofisi tüketiciye ulaşmanın geleneksel yollarını 2009 yılında kullandı, 2010 yılında da kullanmaya devam edecek. Özellikle 2009΄un ikinci yarısından başlayarak alternatif kanalları da kullanmaya başladık. Bu kanallardan biri mobil iletişimdi. Son üç ay içerisinde Petrol Ofisi΄nin çok yoğun mobil iletişim kampanyası oldu. Müşterilerimize daha hızlı ve daha birebir ulaşmamızı sağladı ve ciddi geri dönüşleri oldu. 2010 yılında dijital iletişimi biraz daha desteklemeyi planlıyoruz. Artık sadece TV, gazete, radyoyla müşterilerinizle bir araya gelemiyorsunuz. Onlar artık daha kişisel iletişimi tercih ediyorlar. Bunu kurabileceğimiz çeşitli yolları da 2010 yılı içerisinde devreye alıyor olacağız" dedi.

"Hedeflerimizi her alanda daha ileri gitmek üzerine kurduk"

"2010 yılı ile ilgili hedeflerimizi her alanda daha ileriye gitmek üzerine kurguladık. Mevcut olan tüm değerlerimizi, kaynaklarımızı geliştirerek sürdürmek, hem de yenilerini eklemek üzerine planlarımızı yaptık. Biz 2010 yılına son derece olumlu ve iyimser bakıyoruz" diyen Acun Güneş, Positive Card΄ın geldiği noktaya ilişkin şu açıklamaları yaptı; "Positive Card΄ın tanıtımının ardından kart sayısı olarak 2 milyonu aştık. 2009 ortalarına doğru yeni katalogumuz çıktı ve bununla beraber zaten ciddi bir penetrasyona ulaşmıştık. Şu an perakende satışların neredeyse yarısına yakını Positive Card΄la yapılır hale geldi. Kampanyalarımızı Positive Card΄a bağlı olarak yapmamızın etkisi çok büyük oldu. Hedefimiz Positive Card΄ı farklı müşteri segmentleriyle farklı faydalar sunarak onların haytalarında daha çok yer etmesini sağlamaktı. 2009 yılında bu konuyla ilgili çok yol aldığımızı düşünüyorum."

Petrol Ofisi Akaryakıt Ürün ve Fiyatlandırma Müdürü Altuğ Teközgen:

‘Bayilerimizin para kazanabilir durumda hareket etmelerini sağlayacağız’

Petrol Ofisi Akaryakıt Ürün ve Fiyatlandırma Müdürü Altuğ Teközgen, departmanına ilişkin yaptığı 2009 yılı değerlendirmesinde; "Akaryakıt Ürün ve Fiyatlandırma Müdürlüğü olarak iki farklı noktaya bakmak lazım. Birincisi; ürünlerin kalitesi, ürün portföyünün oluşturulması ve yenilikçi ürünlerin tüketiciye en iyi şekilde sunulması kısmı. Bunlar, otomotiv firmalarıyla, esnaf odalarıyla, taşıyıcılarla ve kamyoncularla birlikte yapmış olduğumuz görüşmelerimiz ve projelerimizden oluşuyor. İkincisi ise fiyatlandırmanın içinde ÖTV ve tavan fiyatla ilgili yaşadığımız zorluklar ve bunlarla birlikte hayatın ve yeni düzenin ne yönde gideceğini görebilmek için bayilerin para kazanabilir durumda hareket etmelerini sağlayacak düzenlemeleri göz önüne almaya çalışıyoruz. Ürünle ilgili olarak V/Max Performans Serisi 2007 yılının sonlarında geliştirilirdi. V/Max Performans Serisi çıktıktan sonra akabinde V/Max EuroDizel 10΄u piyasaya çıkardık. 2009 yılı 2007 - 2008 ile beraber bu çalışma odaklı yapı içerisinde geçti. Ürünlerimizi daha iyi noktalara getirmek için bir takım verilere ulaşmaya çalışıyoruz. Otomotiv firmalarıyla olan iş birliklerinde özellikle GM ve OPEL ile yapmış olduğumuz işbirliği devam ediyor. Çeşitli esnaf odalarıyla, taşıyıcılarla ve kamyon dernekleriyle ilgili konuda ΄şoförün can dostu΄ olma sloganına 2010 yılında da daha çok önem vermek istiyoruz. Bu karşılıkla anlaşmaları ile esnaf odalarına taşıyıcı birliklerine hem ekonomik anlamda fayda sağlayacak hem de onlarla beraber el ele olarak son kullanıcıya ne fayda sağlayabiliriz gibi konuları geliştirip bu derneklerle beraber çeşitli konulara el atmış olacağız" dedi.

Petrol Ofisi Kuzey Bölge Müdürü Okan Ekinci:

‘Petrol Ofisi çok büyük ve bayileriyle kol kola olan bir aile’

Petrol Ofisi΄nin Kuzey Bölge Müdürü Okan Ekinci, Antalya΄daki toplantıda sorumlu olduğu bölge itibariyle nasıl bir 2009 yılı geçirdiklerini değerlendirdi. Ekinci, sözlerine; "2008΄in sonlarında 2009΄un çok zor bir yıl olacağını biliyorduk. Dolayısıyla buna hazırlıklıydık" diyerek başladı ve şunları dile getirdi; "2009 Haziran ayında hiç beklemediğimiz bir sürprizle karşılaştık, serbest piyasaya müdahale oldu. Tabii o günden sonra yönetim olarak gerek bayilerimizi yönlendirmek ve onlara bu süreçte moral verebilmek adına zor bir süreci yönettik. Genel anlamda baktığımızda krizin ve fiyatlara müdahalenin olduğu bir dönemde biz krizi akaryakıt satışı ve finansal sonuçlarımız açısından çok iyi yönettik. Petrol Ofisi gücünü bayilerinden ve müşterilerinden alıyor. En büyük avantajımız 2010 yılı için Petrol Ofisi΄nin Türkiye΄nin en köklü ve milli şirketi olması.  2010 yılında ilk hedefimiz daha önce de olduğu gibi perakende performansını arttırmak olacak. Stratejilerimiz ağırlıklı olarak perakende satışlarımızı artırmak ve müşteri memnuniyetini arttırmak üzerine. Petrol Ofisi çok büyük ve bayileriyle kol kola olan bir aile."

Petrol Ofisi Güney Bölge Müdürü Hakan Uçar:

‘2010’da en önemli işimiz kontratlar olacak’

Petrol Ofisi tarafından Antalya΄da düzenlenen toplantıda 2010 yılı hedeflerini belirleyenlerden biri de Petrol Ofisi Güney Bölge Müdürü Hakan Uçar΄dı. Süregelen toplantıların ardından açıklamalar yapan Hakan Uçar, şunları söyledi; "2009 yılında güney bölgede satış anlamında beklentilerimizi karşıladık. Karlılık açısında da beklentimizin üzerinde performans gösterdik. Ancak 2009 yılında yaşanan Rekabet Kurumu kararı ve tavan fiyat uygulamaları bizim farklı tecrübelere hazırlıklı ve ihtiyatlı olmamız konusunda bir hayli ders almamız gereken zamanlar geçirdik. 2010΄da en önemli işimiz kontratlar olacak, özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu΄da biraz daha efektif olmamız gerekiyor. Bunun yanında Ege΄de Akdeniz΄de, büyük şehirlerde tercih edilen ticari alanlardaki ağımızı korumamız ve onları geliştirmemiz gerekiyor. 2010 yılında hem satışçı hem bayici şapkasıyla bu işleri halletmemiz gerekecek."

www.petroturk.com

HABER ARŞİVİ

Aylara Göre Haber Sayıları: Haberleri görmek için sayıların üzerine tıklayın.

Yıllar Oca. Şub. Mar. Nis. May. Haz. Tem. Ağu. Eyl. Eki. Kas. Ara.
2024 35 40 30 10 0 0 0 0 0 0 0 0
2023 46 37 55 111 55 43 50 52 48 44 24 35
2022 80 89 110 58 77 91 54 50 49 62 60 59
2021 34 41 62 51 43 41 36 40 51 59 41 58
2020 13 7 28 71 51 38 27 14 29 32 41 43
2019 26 25 25 18 15 27 15 22 24 21 17 20
2018 17 30 22 13 32 19 20 19 41 43 46 37
2017 23 17 34 17 23 29 27 27 24 31 28 27
2016 23 34 21 41 27 29 7 25 13 27 26 26
2015 18 19 30 25 5 23 21 29 13 21 8 30
2014 18 13 21 19 18 13 9 15 9 11 22 23
2013 20 16 23 24 22 29 22 20 17 20 18 23
2012 22 34 49 30 24 27 26 23 13 17 9 25
2011 9 6 11 12 8 18 18 8 4 11 18 16
2010 14 14 15 10 8 7 14 5 12 4 7 26
2009 16 23 23 17 26 41 51 38 17 28 31 23
2008 3 5 3 2 2 8 7 11 8 17 28 15
Haber Tarih Aralığı: 2010 - 1. ay
  • EPDK ‘DA YENİ ATAMALAR (28 Ocak 2010 Perşembe)
  • AKARYAKITTA DÜNYA REKORU NEDENMİŞ (11 Ocak 2010 Pazartesi)
  • EPDK YENİLENİYOR (10 Ocak 2010 Pazar)
  • BASINDA A PLUS (7 Ocak 2010 Perşembe)