HABERLER
  • Brent petrolün varil fiyatı 87,56 dolar
  • Akaryakıt depolama tesislerinde tarife değişikliği
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,45 dolar
  • ABD΄nin ticari ham petrol stoku 6,4 milyon varil azaldı
  • MOTORİN’DE İNDİRİM
  • Brent petrolün varil fiyatı 88,57 dolar
  • IEA: Dünyada elektrikli araç satışları bu yıl 17 milyona ulaşarak güçlü artış gö
  • Elektrikli araç kullanımı yaygınlaştırılacak, şarj istasyonu ağı genişleyecek
  • Orta Doğu Gerilimi: Petrol Fiyatlarında Yükseliş
  • Brent petrolün varil fiyatı 90,38 dolar
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,92 dolar
  • Günlük üretim 40 bin varili aştı
YENİLİKLERİMİZ 2011 DE DE DEVAM EDECEK

YENİLİKLERİMİZ 2011 DE DE DEVAM EDECEK

Perakende Günleri kapsamında, "En Beğenilen Perakende Kuruluşu" ödülünün sahibi olan Shell΄in bu başarısını ve pazarlama stratejilerini Shell Pazarlama Müdürü Pınar Mavituna΄yla konuştuk. ΄Müşteri ne bekliyor?΄ ve  ΄Biz müşteriye daha fazla ne sunabiliriz?΄in cevapları üzerine kurulu bir pazarlama stratejilerinin olduğunu söyleyen Mavituna, "87 yıl önce akaryakıt dağıtımı ile faaliyete başladığımız Türkiye΄nin bugün önde gelen enerji gruplarından biri olarak modern, ekonomik ve çevreci çözümler sunan ürün ve hizmetlerimizle,  müşterilerimizin ihtiyaç duyduğu her yerde var olmayı sürdüreceğiz" dedi.

Shell olarak 2010 yılına başlarken nasıl bir pazarlama stratejisi oluşturmuştunuz? Yılın 10 aylık periyoduna baktığımızda stratejinizi hangi doğrultuda uygulayabildiniz ve hangi kazanımları elde ettiniz?

Shell & Turcas Petrol A.Ş., müşteri odaklı çalışmalarını planlarken müşterilerinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak  stratejik noktalarda varlık göstermeye önem veren bir kurumdur. Satış ve pazarlama stratejilerimizin temelinde müşterilerimizden aldığımız geri bildirimleri değerlendirmek ve onların ihtiyaç ve beklentilerine göre özelleşmiş ürün ve hizmetler geliştirmek yatıyor. Dünya standartlarındaki hızlı ve kaliteli hizmet anlayışımız ile ürün çeşitliliğimiz sayesinde müşterilerimizin birinci tercihi olma ayrıcalığını yaşıyoruz. Shell, Türkiye΄de Cumhuriyet ile yaşıt bir kurum.  75 yılı aşkın süredir Shell markası altında faaliyet gösteren iş ortaklarına sahibiz. Bu köklü geçmiş ve bağlılık örneği de satış ve pazarlama stratejilerimizi oluştururken bize ilham veren güçlü yönlerimiz arasında yer alıyor.   Türkiye΄deki 87 yıllık tecrübemiz ve Türk müşterisini yakından tanımamız bize; Türkiye΄nin  değişkenlik gösteren sosyal ve ekonomik dinamiklerini doğru analiz edebilme ve bunlara uygun stratejiler geliştirme imkanı sağlıyor.

Yılın ilk aylarında Total Oil Türkiye A.Ş. ile Samsun Terminali΄nin işletmesi için ortaklaşa kurduğumuz SADAŞ faaliyetlerine başladı. Böylece,  Karadeniz Bölgesi΄ndeki hizmetlerimizi hızlandırmak ve farklılaştırılmış yakıtlar sunmak imkanına kavuştuk. Müşterilerimizin bize ihtiyaç duydukları stratejik noktalarda varlık gösterme stratejimizden hareketle Adapazarı, İzmir, Buca, İstanbul Maslak ve en son olarak Mecidiyeköy başta olmak üzere çok sayıda yeni istasyonu bünyemize kattık.

Diğer taraftan müşterilerimize ilgi ve ihtiyaç duydukları farklı alanlarda da fayda sunma hedefiyle de projeler geliştirdik ve geliştirmeye devam ediyoruz. Müşterilerimizin beğenileri, yükselen trendler doğrultusunda Shell΄in misyonuna uygun çapraz kampanyalar, işbirlikleri hayata geçiriyoruz. Örneğin geçtiğimiz Temmuz ayında gerçekleştirdiğimiz "Oyuncak Hikayesi" kampanyamız da bu hedefle uygulamaya koyduğumuz, oldukça ses getiren bir kampanya oldu.  Oyuncak Hikayesi 3 filmi; 2 Temmuz΄da Türkiye΄de gösterime girmeden önce filmi seven Shell müşterilerine bir sürpriz yaptık ve Haziran ayı itibariyle film karakterlerinden oluşan özel tasarım oyuncaklarını  bayilerimizde müşterilerimizle buluşturduk. Shell Club Smart Card ile tek seferde 100 TL akaryakıt veya toplamda 100 TL otogaz alanlar, 1 TL karşılığında özel olarak dizayn edilen Oyuncak Hikayesi filminin oyuncaklarına sahip oldular. Büyük küçük herkesin severek izlediği bir film olması ve kahramanlarının birer kült olması nedeniyle bu kampanyamız ile her yaştan müşterimizi kucaklama imkanına sahip olduk.

Müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesini artırmaya yönelik bir diğer projemiz ise geçtiğimiz Temmuz ayında İDO ile imzaladığımız işbirliği protokolü oldu. "Stratejik iş ortaklığı" olarak tarif ettiğimiz bu işbirliği kapsamında sektörlerinin lideri iki kuruluş olarak, müşterilerimiz için güçlerimizi birleştirdik İDO΄yla beraber sadece yakıt ikmali ortaklığı yapmadık. Her ay planlı bir şekilde pazarlama aktivitesi yaptık. Yolcularını tanıyan taraf İDO da biz de yakıt hakkında bilgi sahibiyiz. Beraber ne yapıp ne yaratacağımız hakkında fikirler ürettik. İDO-Shell işbirliği, İDO biletlerinin Shell istasyonlarında satışı; hızlı feribotlarda "Şanslı Koltuk" armağan kampanyası; araç sürücülerinin sürüş güvenliği konusunda bilinçlendirilmesi; kazalarla ilgili simülatör eğitimleri, İDO müşterilerine sunulan "PitStop" hizmeti konularını içeriyor.

Müşteri sadakat programımız Shell Club Smart Card kapsamında da pek çok kampanya gerçekleştirdik: Örneğin 31 Mart 2011΄e kadar geçerli olacak güncel kampanyamızda Shell Club Smart Card sahipleri, 300 Smart Puan karşılığında, KDV dahil 5 TL değerinde akaryakıt alabiliyorlar. Halihazırda müşterilerimizin hizmetinde olan ve 2012 yılına kadar sürecek olan bir başka kampanyamız kapsamında, Shell Club Smart Taksi Card sahipleri, biriktirdikleri Club Smart Puanlarla Turkcell΄den bedava BasKonuş/konuşma tutarı elde ediyor. 1 Haziran 2012 tarihlerine kadar geçerli olan bu kampanyamızda Shell müşterileri, 444 11 06 numaralı telefondan TETE İletişimle bağlantıya geçerek BasKonuş hizmetinden yararlanabiliyorlar.

30 Kasım tarihine kadar geçerli olan bir diğer yeni kampanyamız kapsamında, tek seferde 100 TL΄lik akaryakıt veya toplamda en fazla üç kerede 100 TL΄lik Shell otogaz alımı yapan Shell Club Smart Card veya Money Club Card sahiplerine, 750 ml΄lik limon kokulu Sunlight Cif bulaşık deterjanı hediye ediyoruz.
"Yolların ustaları" olarak tanımladığımız uzun yol ve ağır vasıta sürücülerine yönelik sunduğumuz ayrıcalıklı hizmetlerin bir diğeriyse Shell Club Smart Card΄ın en yeni üyesi olan "Shell Club Smart Gold Extra Card".

Ağustos ayında başlattığımız,  Migros, Tansaş, Şok, 5M Migros ve Sanal Marketi çatısı altında bulunduran Money Club Card΄la olan işbirliğimiz ile müşterilerimizin gıda ve akaryakıt harcamalarını kazanca dönüştürüyoruz. Tüketicinin kartlı harcamalarında ilk iki sırada yer alan gıda ve akaryakıt giderleri oranının aylık aile bütçesinde % 30΄a ulaştığı gerçeğinden yola çıkarak başlattığımız işbirliğiyle toplam 11 milyon müşteri,  gıda ve akaryakıt harcamalarını kazanca dönüştürüyor. Migros Grubu mağazaları ve Shell istasyonlarında harcamalarını gerçekleştiren tüketiciler, aile bütçesinin yüzde 30΄una ulaşan giderlerinin toplamından kazanıp, kazançlarını bu iki önemli kalem harcamalarında kullanabiliyorlar, kampanyalardan yararlanabiliyorlar.

Örneğin; işbirliğinin Eylül ayı boyunca geçerli olan ilk kampanyasında Money özellikli kartlardan herhangi biriyle en az bir kez market alışverişi yapan müşteriler, Shell΄deki akaryakıt ve otogaz alımlarında 3 kat puan kazandılar.

Halihazırda müşterilerimizin hizmetinde olan ve 2012 yılına kadar sürecel olan kampanyamız  kapsamında, Shell Club Smart Taksi Card sahipleri biriktirdikleri Club Smart Puanlarla Turkcell΄den bedava Bas Konuş / konuşma tutarı  elde ediyor. Shell Club Smart Taksi kartları ile Shell΄den akaryakıt veya otogaz alışverişi yapan müşteriler, 500 Club Smart Puan karşılığında 12 TL΄lik konuşma hakkı veya BasKonuş + 4,5 TL΄lik konuşma tutarı; 1000 Club Smart Puan karşılığında ise 24 TL΄lik konuşma hakkı ya da BasKonuş + 16,5 TL΄lik konuşma tutarı elde ediyor. 1 Haziran  2012 tarihlerine kadar geçerli olan kampanyada  Shell müşterileri 444 11 06 numaralı telefondan TETE İletişim ile bağlantıya geçerek BasKonuş hizmetinden yararlanabiliyorlar. Shell Club Smart Taksi Card΄ı olmayanlar ise kartlarını TETE İletişim΄den temin etme şansına sahip. Bu kampanyadan yararlanmak için mevcut Club Smart puanlar da kullanılabiliyor.

Sektörde ilk ve tek olan bir diğer özelleştirilmiş hizmetimizle Shell Club Smart Card avantajlarıyla KGS kart kolaylığını tek bir kartta topladık. Bu sayede müşterilerimiz akaryakıt alışverişlerinden Smart puan toplarken, KGS΄lerini anlaşmalı Shell istasyonlarında diledikleri gün diledikleri saatte doldurma imkanına sahip oluyorlar. Ağır vasıta sürücülerine sunduğumuz ΄Shell ExtraMola΄ hizmetiyle 2008 yılında ağır vasıta sürücülerinin yoğunlukta olduğu 20 lokasyonda çeşitli etkinlikler düzenleyerek 20 bin müşterimizin ihtiyaçlarını tespit ettik ve bu gruba ayrıcalıklı hizmetler sunduk.

“2011΄de hayata geçireceğimiz yeni işbirlikleri ve kampanya planlarımız var”

Shell olarak bugüne kadar birçok müşteri memnuniyeti odaklı kampanya yürüttünüz, sektöre yeni ürünler sundunuz ve çeşitli işbirlikleri gerçekleştirerek hizmet sınırınızı genişlettiniz. Peki, 2011΄de Shell müşterilerini bu saydığım başlıklar ışığında hangi yenilikler bekliyor?

2011 yılının da Shell için yoğun geçeceğini şimdiden söylemek mümkün.  Bütüncül bir hizmet anlayışından yola çıkarak, müşterinin ihtiyaç duyduğu her alanda var olmaya özen gösterdiğimiz için önümüzdeki dönemde de hayata geçireceğimiz yeni işbirlikleri ve kampanya planlarımız var. Öncelikli hedeflerimiz,  müşterilerimizin lehine değer yaratacak, yenilikçi ve teknolojik ürün ve hizmetlerimizi tüketicinin beğenisine sunmaya devam etmek olacak.  Bu doğrultuda çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz.

“Kazandığımız ödüller müşterilerimizin bize duydukları güvenin en büyük ifadesi”

Müşteri memnuniyetinize ilişkin olarak yıl içinde birçok ödül aldınız. Bu başarıyı neye bağlıyorsunuz?

2010 yılında Shell olarak birçok ödülün sahibi olduk. Ama bunların arasında en son aldığımız "Yılın En Beğenilen Perakende Kuruluşu" ödülünün yeri çok ayrı. Soysal Danışmanlık΄ın her yıl düzenlediği Perakende Günleri Sempozyumu΄na perakende sektörünün önde gelen firmaları davet ediliyor. İki gün süren sempozyum sonunda "Perakende Güneşi" adı verilen bir ödül töreni düzenleniyor. Müşterilerin kalbini kazanmış, müşterisiyle yakınlık kurabilmiş ve takdir görmüş olan perakende kuruluşuna verilen "Yılın En Beğenilen Perakende Kuruluşu" ödülüne layık görüldük. Daha önceki yıllarda Migros, McDonalds gibi firmalara verilen bu ödüle bu sene Shell΄in layık görülmesi çok mutluluk verici. "Farkı Yaratan İnsandır" projesinde 60 ülke arasından birinci seçilmemiz de bizi çok mutlu etmişti.

Bu başarıya, operasyonel mükemmellik ve pazarlama aktivitelerimizi, müşterilerin beklentilerini karşılayacak şekilde  düzenleyerek ulaşıyoruz. Bunlar başarılarımızın iki nedeni olarak gördüğümüz unsurlar.  Başarımızın öncü ve en önemli nedeni ise Shell adının güvenilirliği ve yakıt kalitesi. Aldığımız bu ödüller sadece bu seneye özgü değil. Müşteri memnuniyeti için her üç ayda bir Shell Global tarafından yaptırılan bir araştırma var. Her üç ayda bir yapılan bu araştırmanın sonuçları tüm Shell΄lerde heyecanla bekleniyor. Müşteri Bilinirliği ve Marka Memnuniyeti konularında, Shell Türkiye olarak çok sayıda birinciliklerimiz var.

“Bayilerimizle kurduğumuz bağ sayesinde başarıya ulaşıyoruz”

"Farkı Yaratan İnsandır" programı 22 yıldır, 60 ülkede uygulanan bir yarışma. Operasyonel mükemmellik anlamında her daim tüm istasyonlarımız takip edilip, ziyaret ediliyor. Sadece gizli müşteri olarak değil, (Çünkü gizli müşteri uygulaması tüm sektör tarafından uygulanan bir yöntem) gizli müşteri dışından üç-dört ayrı kriterimiz ve belirlenen satış hacmi var. Tüm bunlarda en mükemmel olan belirlenip, Shell Global tarafından değerlendiriliyor. Buradaki değerlendirme 60 ülkenin en iyileri arasında yapılıyor ve birinci seçiliyor. Bu sene Shell Türkiye olarak bu birinciliğin de sahibi olduk. Bayilerimizin bu başarısının nedeni doğru eğitimden geçmeleri ve doğru bayilerle doğru ortaklık kurmuş olmamız. Nihayetinde Shell olarak biz birçok şeyi yapabiliriz ama bunları uygulayacak olan bayilerimiz. Karşılıklı etkileşimimiz olmasa ve doğru ortaklıklar kurmamış olsak, bu kadar başarılı sonuçlara ulaşamazdık.

“Yılın En Beğenilen Perakende Kuruluşu ödülünün yeri çok ayrı”

Müşterilerimizin bize duydukları güvenin en büyük ifadesi olan diğer ödüllerimizden birkaçını şöyle sıralayabilirim;

·         Capital Dergisi΄nin yaptığı "En Beğenilen Şirketler" araştırmasında son yedi yıldır "Türkiye΄nin akaryakıt dağıtımı ve madeni yağlar sektöründeki en beğenilen şirketi" seçiliyoruz.

·         Mediacat΄in 9-24 Ağustos 2010 tarihleri arasında bütün sosyoekonomik grupları kapsayan 610 görüşmeyle gerçekleştirdiği "Türkiye΄nin Statü Markaları Araştırması"nda, tüketicilerin statülerini yükseltmek için akaryakıt kategorisinde tercih ettikleri marka biz olduk.

·         Yine Türkiye Kalite Derneği΄nin düzenlediği Müşteri Memnuniyeti Endeksi 2010 2.Çeyrek Sonuçları΄nda da akaryakıt istasyonları listesinde zirveye oturduk.

·         Diğer taraftan insan kaynakları danışmanlık şirketi Hewitt International tarafından "Enerji sektörünün en iyi işvereni" ve" tüm sektörlerde faaliyet göstermekte olan "En büyük 10 işverenden biri" seçildik.  lNielsen tarafından yapılan araştırmada da "Marka bilinirliğinde lider" olduk.

·         Son olarak,  20-21 Ekim 2010 tarihleri arasında sektörün önde gelen temsilcilerini biraraya getiren Perakende Günleri kapsamında, "En Beğenilen Perakende Kuruluşu" ödülünün sahibi olduk.  Her yıl iki ayrı alanda verilen ve Nielsen tarafından Türkiye çapında gerçekleştirilen halk araştırması ile belirlenen ödüle, bu yıl akaryakıt sektörü kategorisinde Shell olarak biz layık görüldük.

“Bir ürünün başarısının sırrı o ürünü tüketiciye doğru sunabilmek”

Birbiri ardında pazara sunduğunuz farklılaştırılmış ürünleriniz, sizce satış oranlarınıza ve pazarlama faaliyetlerinize nasıl bir etki yapıyor? Bu ürünlerin müşterilerin zihinlerinde yer edebilmesi için ürünleri destekleme amacıyla hangi projeleri hayata nasıl geçiriyorsunuz?

Ar-Ge çalışmalarına yılda 1 milyar doların üzerinde kaynak ayıran Shell, teknolojik üstünlüğü sayesinde, sektörüne yön veriyor.  Shell, Ferrari΄yle 60 yılı aşkın süredir yürüttüğü teknik ortaklık sayesinde, yeni ve farklılaştırılmış ürünler sunuyor. Formula 1 yarışları, hem Shell΄in tüm sürücülerin kullanımına sunacağı ürünlerin geliştirilmesine zemin hazırlıyor, hem de bu ürünlerin tüketicilerin dikkatine sunulmasını sağlıyor. Formula 1 yarışlarından alınan 13 binden fazla akaryakıt ve motor yağı veri tabanı, Shell΄in ürün geliştirme çalışmalarına kaynak oluşturuyor.  Ferrari΄yle yapılan teknik ortaklığın en son ürünü Shell V - Power, her araçtan daha yüksek performansı ve yakıtın her damlasından en yüksek verimi mümkün kılıyor.  Türkiye΄de lanse edilen ilk farklılaştırılmış yakıt olan Shell V - Power, müşterimizin ihtiyacına en uygun ürünü geliştirme hedefimizin sonuçlarından sadece biri.  Her ihtiyaca yönelik ürün alternatifimizin bulunması, tüketicinin, Shell΄e olan bağlılığını pekiştiriyor. Yıllardır sürdürdüğümüz sektörel öncülüğümüzü, müşterimizin ömür boyu sadakatini kazanmamıza borçluyuz. Bir ürünün başarısının sırrı o ürün hakkında sürekli reklam çalışmaları yapma değil, o ürünü sunan kişilere çok iyi şekilde anlatmak ve kullanıcıların o ürünü anlayabilmelerini sağlamakla olur. Bu konuda ön saha personelimize çok büyük görev düşüyor. Ne kadar reklam yaparsak yapalım, ön sahada çalışanlar bu ürün hakkında yeterince bilgi sahibi değilse yapılan çalışmaların anlamı olmaz. İnternet ve yeni bir takım iletişim araçlarını çok yakından kullanıyoruz. Otomotiv üreticileriyle çok yakından çalışıyoruz.

“Herkesin alabileceği ana ürünlerde yakıt tasarrufu imkanı sunuyoruz”

Shell΄in bir diğer önemsediği konu da güvenli sürüş ve yakıt ekonomisi. Bu iki başlığın Shell΄in satış - pazarlama stratejileri içindeki yeri nedir? Bu konuda ne kadar yol aldığınıza inanıyorsunuz ve hedefleriniz neler?

Shell olarak tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de iş sağlığı, emniyet, çevre konularını öncelikli olarak ele alıyoruz. Bu alanda gerçekleştirdiğimiz her türlü eğitim, bilgilendirme, simülasyon gibi çalışmalar, yönetimimiz tarafından da kesintisiz destekleniyor. İş güvenliği ve iş sağlığı ile ilgili yaptığımız tüm çalışmaların temel amacını; çevreye ve insanlara zarar vermeden, iş ortaklarımız olan bayilerimiz ve çalışanlarımız ile hep birlikte emniyetli bir şekilde faaliyetlerimizi sürdürmek ve "Sıfır Kaza" hedefini tutturmak olarak özetleyebiliriz. Çalışanlarımızın iş emniyetini mükemmelleştirme çabalarımızın yanı sıra, tüm sürücülerin de yol güvenliğine katkıda bulunmalarını sağlayan çalışmalar yürütüyoruz. 20 bini aşkın ağır vasıta sürücüsüyle temas sağladığımız Road Show etkinliğiyle, sürücülere güvenli sürücülük eğitimleri veriyoruz. Aynı zamanda üniversitelerde simülatör çalışmaları geçekleştiriyoruz. Bu çalışmaların geri dönüşleri çok olumlu oluyor. Nüfusumuzun büyük kısmı 30 yaşın altında. Bu sebeple üniversitelerde de eğitim çalışmaları gerçekleştirmeye karar verdik. Onlara bu eğitimi veriyor olmak bizim için çok değerliydi. Eğitimler sonunda üniversitelerden birçok teşekkür mektubu aldık.

“Dört senedir ana ürün grubunda yakıt tasarrufu sunuyoruz”

Yakıt ekonomisi çalışmaları da Shell΄i sektöründe farklılaştıran ana unsurların başında geliyor. Yakıt verimliliği çalışmalarını, 100 yıl önce ilk markalı ürünüyle başlatan Shell, Ar - Ge çalışmalarının önemli bir ayağını yakıt ekonomisine ayırıyor. Dört senedir ana ürün grubunda yakıt tasarrufu sunuyoruz. Shell Fuelsave Kurşunsuz 95, sürücülere daha az yakıtla, daha çok mesafe kat etme ayrıcalığı tanıyor.  Her depoda 1 litre tasarruf sağlayan Shell Fuelsave,  tasarrufa ve çevreye saygıya önem veren müşterilerimize, kusursuz bir seçenek sunuyor. Ar - Ge çalışmalarını aralıksız sürdüren Shell, çevreci yaklaşımların merkezinde yer alan ürün ve hizmetleriyle, tüketicinin güvenini her gün yeniden kazanmaya aday oluyor. Sektörde yakıt tasarrufu konusunda muadil olarak görülen yakıtların hepsi farklılaştırılmış ürün kategorisinde yer alıyor. Fiyatlandırma açısından farklı kategoride yer alıyor. Biz herkesin alabileceği ana ürünlerde yakıt tasarrufu imkanı sunuyoruz. Bu konuda yaptığımız çok sayıda çalışma var.

Yakıt tasarrufu sağlayan araçların geliştirilmesi konusunda genç yeteneklerin teşvik edilmesini amaçlayan Shell,  Eco-Marathon΄u dünya çapında bir organizasyon olarak 26 yıldan bu yana düzenliyor. Bu yıl, Mayıs ayında Almanya΄nın Berlin şehrindeki EuroSpeedway Lausitz pistinde yapılan ve toplamda 24 ülkeden 200 okul ve 221 öğrenci takımının yarıştığı Shell Eco-Marathon 2010, hem teknik hem de yaratıcılık anlamında yeniliklere ve ekipler arasında büyük bir çekişmeye sahne oldu. Türk ekipleri de birbirinden yaratıcı tasarımları ve başarılı performanslarıyla yarışmada iz bırakan ekipler arasında yer aldı. Shell Eco-marathon 2010 kapsamında düzenlenen en ilgi çekici etkinliklerden biri de;  "Shell FuelSave 1 Liter Challenge-Europe΄s Smartest Driver" yarışı oldu. Shell Eco-Marathon΄un uzantısı niteliğinde olan yarışta; Türkiye΄yi temsilen yarışmaya katılan İbrahim İlkbahar, 1 lt Shell Fuelsave yakıtı ile 22,5 km yol kat ederek yarışmada 2. oldu ve 250 euro΄luk yakıt ödülü kazandı.

“En iyi sürücü yüzde 24΄e kadar yakıt tasarrufu sağladı”

Shell΄in yakıt tasarrufuyla ilgili; Ar-Ge, ürün geliştirme, Eco-marathon ve diğer çalışmalarının yanı sıra; 2006 yılında John ve Helen Taylor΄ın, 24 tank Shell Fuel Economy mümkün olan en az yakıtla dünya turu atma konusunda Dünya Guinness Rekorlar Kitabı΄na girmeyi başarması da yer alıyor. Diğer taraftan 2007-2008 yılları arasında gerçekleştirilen Shell FuelSave çalışmasıyla 2 bin sürücüye günlük yaşantıları için yakıt tasarrufu konusunda eğitim verildi ve bu eğitimler sonucunda en iyi sürücü ortalama olarak yüzde 24΄e kadar yakıt tasarrufu sağladı.

“Yakıt verimliliği sağlama konusunda Türkiye 2. sırada”

Shell bu yıl, yakıt tasarrufu konusunda dünya çapında dev bir çalışmaya daha imza attı. Asya ve Avrupa΄daki 11 ülke ve 3 bin 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği Shell FuelSave 2010 Global Araştırma Raporu ile Türkiye΄deki sürücülerin alışkanlıklarını da gözler önüne serdi. Raporda, yakıt verimliliği ve maliyet düşürme konularında istekli olduğu kaydedilen Türk sürücülerinin tasarruf konusunda daha fazla bilinçlendiği gözleniyor. Türk sürücülerin yüzde 42΄sinin bu konuda etkin bir gelişme gösterdiğine işaret ediyor. Yakıt verimliliği sağlama konusunda, Türkiye Avrupa ülkeleri arasında, Almanya΄nın ardından 2.sırada yer alıyor. Diğer taraftan Her 4 Türk sürücüsünden 3΄ü yakıt verimliliği ve maliyet düşürme konusunda istekli olduğu gözlemleniyor. Araştırma sonuçlarında ekonomik etkenler nedeniyle yakıt tasarrufu için klimanın açılmaması ve hatta aracın kullanılmaması gibi ilginç bulgular göze çarpıyor. Türk sürücülerinin dörtte biri akıt verimliliğini artırmanın sektör, sürücüler ve devlet tarafından paylaşılması gereken bir sorumluluk olduğunu söylüyor. Bu sonuçlar yakıt verimliliği konusundaki bilinçlendirme çalışmalarımızın amacına uygun şekilde devam ettiğini ve tüketici üzerinde etkin olduğunu gösteriyor. Bu durum bize gelecekteki bilinçlendirme çalışmalarımız için ilham ve cesaret veriyor.

Ürünün etrafında yapılan aktivitelerin insanların yararına olduğunun gösterilmesi lazım. ΄Müşteri ne bekliyor?΄ ve  ΄Biz müşteriye daha fazla ne sunabiliriz?΄in cevapları üzerine kurulu bir pazarlama stratejimiz var. 2011 yılında da çok farklı faaliyetlerimiz olmayacak. Yine sürprizlerle ve sadakat programlarımızdaki gelişmelerimiz devam edecek. Yeni işbirlikleri gerçekleştirerek asıl işimiz olan akaryakıtta da yenilikler gerçekleştirmeye devam edeceğiz.

“Shell Türkiye, global açıdan anahtar ülke özelliği taşıyor”

Pazarlama stratejilerinin uygulanması ve elde edilen başarılar açısından Shell Türkiye, Shell Global ölçeğinde nasıl bir yere sahip? Pazarlama stratejileri açısından küresel prensipleri yerel şartlara uygularken nasıl bir yöntem izliyorsunuz?

Shell Global düzeyde Türkiye olarak anahtar ve önemli bir ülkeyiz. Türkiye, global olarak önem verilip yatırım yapılan altı ülkeden biri. Araç sahibi oranı Avrupa΄ya göre çok düşük. Bunda genç nüfusun etkisi çok yüksek. Çünkü gençlerin belli bir eğitimi alıp iş sahibi olup birikim yapmaları ve araç sahibi olmaları zaman alıyor. Türkiye΄den çok büyük beklentiler var. Buradaki ekibin ne kadar verimli çalıştığını gördükleri için Türk insanın kalitesi ve başarısı Shell Global΄e de yansıyor. Elde ettiğimiz dünya şampiyonluğu bu düşünceleri perçinledi.

“Yılın En Beğenilen Perakende Kurumu” ödülü bayilerimizin başarısı

Son olarak neler eklemek istersiniz? Bayilerinize gazetemiz aracılığıyla nasıl bir mesaj vereceksiniz?

Shell & Turcas Petrol A.Ş. olarak dürüstlük, doğruluk ve insanlara saygı zeminine oturan bir başarıyı kalıcı kılmaya çalışıyoruz. 87 yıl önce akaryakıt dağıtımı ile faaliyete başladığımız Türkiye΄nin bugün önde gelen enerji gruplarından birini oluşturduk. Tekrar altını özellikle çizmek gerekirse, bu başarımızın mimarlarını, nitelikli iş ortaklarımız, geniş bayi ağımız, özverili çalışanlarımız ve en önemlisi, Shell markasına ömür boyu sadakatle bağlanan müşterilerimiz oluşturuyor. Shell olarak modern, ekonomik ve çevreci çözümler sunan ürün ve hizmetlerimizle,  müşterilerimizin ihtiyaç duyduğu her yerde var olmayı sürdüreceğiz.

"Yılın En Beğenilen Perakende Kurumu" olmak birçok perakendeci arasından bu ödüle layık görülmek bizi çok sevindirdi. Perakendeci demek bayi demek, tüm ailemize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. Çok zor bir sektörde çalışıyoruz. 24 saat, 365 gün her türlü zor koşullarda çok tehlikeli olan bir ürünün satışını gerçekleştiriyorlar. Bu kadar tehlikeli ürünü SEÇ kurallarına göre güler yüzle satmak zorundalar. Tüm bu zorluklara rağmen bu ödülün sahibi olabilmek bizi gururlandırıyor. Bu ödülü beraber aldık, bu gururu hep birlikte paylaşıyoruz. Bayilerimiz ödülümüzü kutlamak için çiçek gönderiyorlar. Buradan tüm bayilerimize her şey için teşekkür ediyoruz.

 

www.petroturk.com

HABER ARŞİVİ

Aylara Göre Haber Sayıları: Haberleri görmek için sayıların üzerine tıklayın.

Yıllar Oca. Şub. Mar. Nis. May. Haz. Tem. Ağu. Eyl. Eki. Kas. Ara.
2024 35 40 30 19 0 0 0 0 0 0 0 0
2023 46 37 55 111 55 43 50 52 48 44 24 35
2022 80 89 110 58 77 91 54 50 49 62 60 59
2021 34 41 62 51 43 41 36 40 51 59 41 58
2020 13 7 28 71 51 38 27 14 29 32 41 43
2019 26 25 25 18 15 27 15 22 24 21 17 20
2018 17 30 22 13 32 19 20 19 41 43 46 37
2017 23 17 34 17 23 29 27 27 24 31 28 27
2016 23 34 21 41 27 29 7 25 13 27 26 26
2015 18 19 30 25 5 23 21 29 13 21 8 30
2014 18 13 21 19 18 13 9 15 9 11 22 23
2013 20 16 23 24 22 29 22 20 17 20 18 23
2012 22 34 49 30 24 27 26 23 13 17 9 25
2011 9 6 11 12 8 18 18 8 4 11 18 16
2010 14 14 15 10 8 7 14 5 12 4 7 26
2009 16 23 23 17 26 41 51 38 17 28 31 23
2008 3 5 3 2 2 8 7 11 8 17 28 15
Haber Tarih Aralığı: 2010 - 12. ay
  • LİSANS BEDELLERİNDE BÜYÜK ARTIŞ (31 Aralık 2010 Cuma)
  • MOTORİNDE GEÇİŞ TAKVİMİ (31 Aralık 2010 Cuma)
  • OTOMASYON ZORUNLULUĞU ERTELENDİ (31 Aralık 2010 Cuma)
  • EPDK CEZA YAĞDIRDI (23 Aralık 2010 Perşembe)
  • BÜLENT HEKİMOĞLU HAYATINI KAYBETTİ (20 Aralık 2010 Pazartesi)
  • BU CEZALAR EL YAKIYOR (19 Aralık 2010 Pazar)
  • PROMASYONLAR KALDIRILDI (16 Aralık 2010 Perşembe)
  • PETDER BASIN AÇIKLAMASI (16 Aralık 2010 Perşembe)
  • AKARYAKITTAKİ ACI GERÇEKLER (13 Aralık 2010 Pazartesi)
  • EPDK CEZA YAĞDIRDI (13 Aralık 2010 Pazartesi)
  • AKARYAKITTA BOMBA ETKİSİ YAPACAK UYGULAMA (2 Aralık 2010 Perşembe)
  • KOÇ GRUBU AES İLE ORTAK OLDU (1 Aralık 2010 Çarşamba)
  • MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNDE LİDERİZ (1 Aralık 2010 Çarşamba)
  • HÜSEYİN KATİFOĞLU LUKOİL’DE (1 Aralık 2010 Çarşamba)
  • REKABET KURUMUNDAN P.O – OMV SATIŞINA ONAY (1 Aralık 2010 Çarşamba)
  • TABGİSTE YENİ YÖNETİM (1 Aralık 2010 Çarşamba)