HABERLER
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,92 dolar
  • Günlük üretim 40 bin varili aştı
  • Araç sahipleri dikkat! 1 Ocak΄ta başlıyor...
  • ABD΄de petrol üretimi rekor kırdı
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,74 dolar
  • Petrol fiyatları 5 ayın zirvesinde
  • Libya petrolü Sudan iç savaşını körüklüyor mu?
  • Brent petrolün varil fiyatı 87,28 dolar
  • Rusya Petrol Üretimini Düşürecek
  • Brent petrolde Paskalya tatili nedeniyle işlemlere ara verildi
  • Türkiye’nin petrol ithalatı ocakta yüzde 11,02 arttı
  • Brent petrolün varil fiyatı 85,83 dolar
EPDK ‘dan 14 BAYİ’YE 3,503,577 TL İDARİ PARA CEZASI

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından alınan ve Resmi Gazete’nin bugünkü (26 Eylül 2012 – sayı 28423 ) sayısında yer alan kararla;

10 Madeni yağ Lisansına sahip firmadan geçmiş yıllardaki bildirimleri yerine getirmediği için , 13 firmadan da Lisans almaksızın hak konusu yapılan tesislerin yapımına ve/veya işletimine başlanması ile bunlar üzerinde tasarruf hakkı doğuracak işlemlerin yapılması, teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt satışı yapmaları tespit edilmiş olması, gibi sebeplerle ön araştırmaya gerek olmaksızın konuya ilişkin yazılı savunmalarını istedi. Alınan kararda firmaların 15 gün içerisinde savunmalarını kuruma göndermeleri gerekiyor.

Ayrıca yine EPDK tarafından alınan kararla marker seviyesinin düşük olması, dağıtıcı dışında yakıt ikmali yapılması, petrol piyasası kanunu yönetmeliklerine aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle 14 bayiye de 3.503.577 TL para cezası verildi.

Söz konusu idari para cezalarının 60 gün içerisinde yatırılacağı 30 gün içerisinde yatırılması halinde %25’lik indirimden yararlanılacağı veya taksitlendirme talebinde bulunulabileceği, Kurul Kararı aleyhine Danıştay’da dava açma hakkınızın saklı olduğu belirtilmiştir.

 

Epdk ‘nın cezalar ile ilşkili kararına ait detaylar ;

 

 

26 Eylül 2012 ÇARŞAMBA

            Resmî Gazete

Sayı : 28423

 

                            ÇEŞİTLİ İLÂNLAR

 

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan:

 

 

Büyükyağlı KasabasıDelice / Kırıkkale adresinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonu nezdinde yapılan denetimler ile ilgili olarak adı geçen tüzel kişinin teknik düzenlemelere uygun olmayan ve yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmali yaptığının tespit edilmesi nedeniyle, yine adı geçen tüzel kişinin teknik düzenlemelere uygun olmayan ve yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmali yaptığının ve tağşiş ve/veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürünleri akaryakıta kattığının tespit edilmesi nedeniyle, yapılan denetimde,dağıtıcısı haricinde akaryakıt ikmali yapmak suretiyle, Adı geçenin, ilgili mevzuatta belirlenen yasal süre içerisinde istenen yazılı savunmada bulunmadığı, anlaşıldığından, toplamda 560.870,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

Büyükyağlı Kasabası Delice / Kırıkkale adresinde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonu nezdinde yapılan denetim ile ilgili olarak şirketin yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmali yaptığının tespit edilmesi nedeniyle, teknik düzenlemelere uygun olmayan akaryakıt ikmali yaptığının tespit edilmesi nedeniyle şirketin, akaryakıt istasyonunda tespit edilen gizli tankı piyasa faaliyetine konu etmek suretiyle, şirketin, ilgili mevzuatta belirlenen yasal süre içerisinde istenen yazılı savunmada bulunmadığı,anlaşıldığından, toplamda 148.802,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

Yahşihan / Kırıkkale adresinde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonu nezdinde yapılan denetimlerde adı geçenin yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmali yaptığının tespit edilmesi nedeniyle, tağşiş ve / veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürünleri akaryakıta kattığının ve istasyonda bulundurduğunun tespit edilmesi nedeniyle, dağıtıcısı dışında akaryakıt ikmal etmesi suretiyle, toplamda 591.732,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

İhsaniye / Afyonkarahisar adresinde faaliyet gösteren bir tesiste yapılan denetimde analiz raporları ile Şirketin; yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmali yaptığının tespit edilmesi nedeniyle, Şirketin, sahibi olduğu akaryakıt istasyonunda üçüncü şahıslar mali sorumluluk sigortası yaptırmamak suretiyle, Şirketin, akaryakıt istasyonunda vaziyet planında yer almayan gizli yer altı tankı tespit edilmesi nedeniyle şirketin yasal süre içerisinde kendisinden istenen yazılı savunmada bulunmadığı anlaşıldığından, toplamda 160.248,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

Bornova / İZMİR” adresinde bayilik lisansı almaksızın akaryakıt satışı yapan bir firmanın “Lisans almaksızın hak konusu yapılan tesislerin yapımına ve/veya işletimine başlanması ile bunlar üzerinde tasarruf hakkı doğuracak işlemlerin yapılması” fiilini işlemesi sebebiyle, yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

Pınarbaşı Bornova / İZMİR adresinde bayilik lisansı almaksızın akaryakıt satışı yapan bir firmanın “Lisans almaksızın hak konusu yapılan tesislerin yapımına ve/veya işletimine başlanması ile bunlar üzerinde tasarruf hakkı doğuracak işlemlerin yapılması” fiilini işlemesi sebebiyle, yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

Işıkkent / İZMİR” adresinde bayilik lisansı almaksızın akaryakıt satışı yapan bir frmanın “Lisans almaksızın hak konusu yapılan tesislerin yapımına ve/veya işletimine başlanması ile bunlar üzerinde tasarruf hakkı doğuracak işlemlerin yapılması” fiilini işlemesi sebebiyle, yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

Işıkkent Bornova / İZMİR” adresinde bayilik lisansı almaksızın akaryakıt satışı yapan bir firmanın “Lisans almaksızın hak konusu yapılan tesislerin yapımına ve/veya işletimine başlanması ile bunlar üzerinde tasarruf hakkı doğuracak işlemlerin yapılması” fiilini işlemesi sebebiyle, yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

Yapılan tespite göre bayilik lisansı olmaksızın bir tanker vasıtasıyla bir başka araca akaryakıt ikmali yapan bir akaryakıt istasyonunun yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

Torbalı / İZMİR” adresindeki akaryakıt istasyonundan yapılan denetim neticesinde alınan motorin numunesine ait analiz raporuna göre, yeterli şart ve seviyede ulusal marker ihtiva etmediğinin, ilgili teknik düzenlemelere aykırı olduğunun ve tağşiş ve/veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürünler içerdiğinin tespit edilmiş olması sebebiyle 147.933-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

Bayilik lisansı olmaksızın bir firmanın tanker vasıtasıyla bir otobüse akaryakıt ikmali yapmak suretiyle “Lisans almaksızın hak konusu yapılan tesislerin yapımına ve/veya işletimine başlanması ile bunlar üzerinde tasarruf hakkı doğuracak işlemlerin yapılması” fiilini işlediği anlaşıldığından, 57.232-TL tutarında idari para cezasıuygulanmasına karar verilmiştir.

Bornova / İZMİR adresinde bayilik lisansı almaksızın akaryakıt satışı yapan bir firmanın “Lisans almaksızın hak konusu yapılan tesislerin yapımına ve/veya işletimine başlanması ile bunlar üzerinde tasarruf hakkı doğuracak işlemlerin yapılması” fiilini işlemesi sebebiyle, yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

Bornova / İZMİR adresinde bayilik lisansı almaksızın akaryakıt satışı yapan bir firmadan “Lisans almaksızın hak konusu yapılan tesislerin yapımına ve/veya işletimine başlanması ile bunlar üzerinde tasarruf hakkı doğuracak işlemlerin yapılması” fiilini işlemesi sebebiyle, yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

Torbalı / İZMİR adresinde bayilik lisansı olmaksızın bir araca akaryakıt pompası vasıtasıyla akaryakıt satışı yapan bir firmadan“ Lisans almaksızın hak konusu yapılan tesislerin yapımına ve/veya işletimine başlanması ile bunlar üzerinde tasarruf hakkı doğuracak işlemlerin yapılması” fiilini işlemesi sebebiyle, yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

Torbalı / İZMİR adresindeki akaryakıt istasyonunda yapılan denetim neticesinde alınan motorin numunesine ait analiz raporuna göre, numunenin yeterli şart ve seviyede ulusal marker ihtiva etmediğinin tespit edilmesi sebebiyle 147.933-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

Pınarbaşı Bornova / İZMİR adresinde bir firmanın bayilik lisansı olmaksızın akaryakıt satışı yaptığının tespit edilmesi sebebiyle 61.638-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

Bornova / İZMİR adresinde yapılan tespite göre bayilik lisansı olmaksızın akaryakıt satışı yapıldığının tespit edilmesinin “Lisans almaksızın hak konusu yapılan tesislerin yapımına ve/veya işletimine başlanması ile bunlar üzerinde tasarruf hakkıdoğuracak işlemlerin yapılması” hükmüne aykırılık teşkil ettiği anlaşıldığından, ilgili firma hakkında 61.638-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

Birecik / ŞANLIURFA adresinde kurulu akaryakıt istasyonunda satışı yapılmakta olan gaz yağından alınan akaryakıt numunesinin, ilgili teknik düzenlemelere aykırı olduğunun tespit edilmiş olması nedeniyle yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

Susurluk / BALIKESİR adresinde faaliyet gösteren istasyonlu bayilik lisansı sahibi bir firmanın akaryakıt istasyonundan alınan numunelere ilişkin analiz raporuna göre, akaryakıtı tağşiş etmek suretiyle gerekli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal etmek suretiyle  söz konusu şirketin yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

Bornova / İZMİR adresli bir şirketin 5015 sayılı Kanununun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi hükmüne aykırı olarak lisans almaksızın akaryakıt bayilik faaliyetinde bulunma fiilini işlediği anlaşıldığından, söz konusu şirketin yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

Pamukçu Kasabası / BALIKESİR adresinde faaliyet gösteren bir şirketin akaryakıt istasyonundan alınan motorin numunelerine ilişkin analiz raporuna göre, akaryakıtı tağşiş etmek suretiyle, diğer taraftan yapılan tespite göre vaziyet planında bulunmayan akaryakıt tankını faaliyete konu etmek suretiyle , 5015 sayılı kanun hükümlerine aykırı davrandığı için yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

Taşköprü Mevkii DÜZCE adresinde faaliyet gösteren bir firmanın akaryakıt istasyonundan alınan numunelere ilişkin analiz raporuna göre, gerekli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal etmek suretiyle , yine yapılan tespite göre, dağıtıcısı dışında akaryakıt ikmal etmek suretiyle dağıtıcısı dışında akaryakıt ikmal etmek suretiyle yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

Mucur / Kırşehir adresinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonunun kendisine ait istasyondan alınan numunelere ilişkin analiz raporuna göre gerekli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen, teknik düzenlemelere aykırı ve tağşiş edilmişakaryakıt ikmal etmesinin, istasyonda vaziyet planına kaydettirmeden proje kapsamı dışında yer altı tankı kullanması nedeniyle, ve yasal süresi içinde yazılı savunmada bulunmadığı anlaşıldığından, toplam 160.260.-TL idari para cezası uygulanması kararlaştırılmıştır.

Aşağımahmutlar / Kırıkkale adresinde faaliyet gösteren bayilik lisansı sahibi bir firmaya ait akaryakıt istasyonu nezdinde yapılan denetim ile ilgili olarak adı geçenin yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmali yaptığının tespit edilmesi nedeniyle, akaryakıt istasyonunda tespit edilen gizli tankı piyasa faaliyetine konu etmek suretiyle, adı geçenin, ilgili mevzuatta belirlenen yasal süre içerisinde yazılı savunmada bulunmadığı, anlaşıldığından,ulusal marker içermeyen ve teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal etmesi nedeniyle, toplamda 148.802,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

Madeni Yağ lisansı sahibi bir şirketin 2009 ve 2010 yıllarındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle, yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

Madeni Yağ lisansı sahibi bir şirketin 2009 ve 2010 yıllarındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle, yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

Madeni Yağ lisansı sahibi bir şirketin 2007, 2008, 2009 ve 2010 yıllarındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle, yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

Madeni Yağ lisansı sahibi bir firmanın 2010 yılındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle, yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

Madeni Yağ lisansı sahibi bir şirketinin 2007, 2008, 2009 ve 2010 yıllarındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle, yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

Madeni Yağ lisansı sahibi bir şirketinin 2010 yılındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

Madeni Yağ lisansı sahibi bir firmanın 2010 yılındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle, yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

Madeni Yağ lisansı sahibi bir şirketin 2006, 2007, 2008, 2009 ve 2010 yıllarındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle, yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

Madeni Yağ lisansı sahibi bir firmanın 2010 yılındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle, yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

Madeni Yağ lisansı sahibi bir şirketinin 2007 yılındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle, yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

Yahşihan / Kırıkkale adresinde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonu nezdinde yapılan denetimler ile ilgili olarak yazılı savunmaya ilişkin görüşü değerlendirilmiş olup “Bayiler, dağıtıcıları ile yapacakları tek elden satış sözleşmesine göre bayilik faaliyetlerini yürütürler.” hükmü ile “Bayiler lisanslarının devamı süresince; Bayisi olduğu dağıtıcı haricinde diğer dağıtıcı ve onların bayilerinden akaryakıt ikmali yapılmaması, …ile yükümlüdür.” hükmüne aykırı hareket ettiği, nihai olarak toplamda 855.867,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

Çavdır / Burdur adresinde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonunda yapılan denetim neticesinde, adı geçenin, yapılan denetim neticesinde bayilik lisansı sahibi bir firmaya yeniden satış amacı ile akaryakıt satışı yapmak suretiyle, lisansı ile tanınan hakların dışına çıkarak, ilgili mevzuatta belirlenen yasal süre içerisinde yazılı savunmada bulunmadığı anlaşıldığından 57.232,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

Sülümenli / Afyonkarahisar adresinde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonunda tesisi nezdinde yapılan denetimler ile ilgili olarak yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmali yaptığının tespit edilmesi nedeniyle, sahibi olduğu akaryakıt istasyonunda üçüncü şahıslar mali sorumluluk sigortası yaptırmamak suretiyle, LPG otogaz istasyonunda "LPG Yetkili Personel" belgesi sahibi olmayan personel çalıştırmak suretiyle, şirketin, yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmali yaptığının tespit edilmesi nedeniyle, toplamda 343.390,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

 

26 Eylül 2012

HABER ARŞİVİ

Aylara Göre Haber Sayıları: Haberleri görmek için sayıların üzerine tıklayın.

Yıllar Oca. Şub. Mar. Nis. May. Haz. Tem. Ağu. Eyl. Eki. Kas. Ara.
2024 35 40 30 9 0 0 0 0 0 0 0 0
2023 46 37 55 111 55 43 50 52 48 44 24 35
2022 80 89 110 58 77 91 54 50 49 62 60 59
2021 34 41 62 51 43 41 36 40 51 59 41 58
2020 13 7 28 71 51 38 27 14 29 32 41 43
2019 26 25 25 18 15 27 15 22 24 21 17 20
2018 17 30 22 13 32 19 20 19 41 43 46 37
2017 23 17 34 17 23 29 27 27 24 31 28 27
2016 23 34 21 41 27 29 7 25 13 27 26 26
2015 18 19 30 25 5 23 21 29 13 21 8 30
2014 18 13 21 19 18 13 9 15 9 11 22 23
2013 20 16 23 24 22 29 22 20 17 20 18 23
2012 22 34 49 30 24 27 26 23 13 17 9 25
2011 9 6 11 12 8 18 18 8 4 11 18 16
2010 14 14 15 10 8 7 14 5 12 4 7 26
2009 16 23 23 17 26 41 51 38 17 28 31 23
2008 3 5 3 2 2 8 7 11 8 17 28 15
Haber Tarih Aralığı: 2012 - 9. ay
  • DOĞAN GRUBUNDAN “ FULL “ AÇIKLAMASI (29 Eylül 2012 Cumartesi)
  • AKARYAKIT FİYATLARINDA ÖTV ARTIŞI (23 Eylül 2012 Pazar)
  • EPDK’ DAN 31 BAYİYE 2,412.946 TL CEZA (17 Eylül 2012 Pazartesi)