HABERLER
  • Brent petrolün varil fiyatı 90,38 dolar
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,92 dolar
  • Günlük üretim 40 bin varili aştı
  • Araç sahipleri dikkat! 1 Ocak΄ta başlıyor...
  • ABD΄de petrol üretimi rekor kırdı
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,74 dolar
  • Petrol fiyatları 5 ayın zirvesinde
  • Libya petrolü Sudan iç savaşını körüklüyor mu?
  • Brent petrolün varil fiyatı 87,28 dolar
  • Rusya Petrol Üretimini Düşürecek
  • Brent petrolde Paskalya tatili nedeniyle işlemlere ara verildi
  • Türkiye’nin petrol ithalatı ocakta yüzde 11,02 arttı
EPDK’ dan 41 FİRMAYA 6.976.355 TL İDARİ PARA CEZASI

EPDK’ dan 41 FİRMAYA 6.976.355 TL İDARİ PARA CEZASI

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından alınan ve Resmi Gazete’nin bugünkü ( 20 Mart 2013 – 28593 ) sayısında yayınlanan kurul kararları ile  41 tüzel kişilik ve firmaya verdiği cezaları yayımlandı.

Kurul, yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmali yapma, gizli yer altı tankı, düzenek ve tertibatı bulundurmama, akaryakıta tağşiş / hile amaçlı ürün  karıştırma lisansına kayıtlı dağıtım şirketi dışında başka bir kaynaktan akaryakıt ikmal etmesi gibi sebeplerle 41 firmaya toplamda 6.976.355 TL idari Para Cezası uygulanmasına ayrıca 15 firmadan da Yazılı Savunmalarını istenmesine karar verdi.

Söz konusu idari para cezaları tebellüğ edildiği tarihi izleyen 60 gün içerisinde yatırılabileceği ayrıca Kurul Kararı aleyhine İdare Mahkemesinde dava açma hakkınızın saklı olduğu, söz konusu idari para cezasının yazımızın tebellüğ edildiği tarihi izleyen 30 gün içerisinde Kurum hesabına yatırılması halinde %25’lik indirimden yararlanılacağı veya taksitlendirme talebinde bulunulabileceği belirtildi.

Epdk ‘nın cezalarına ile ilişkili kararına ait detaylar ;

 

20 Mart 2013 ÇARŞAMBA

Resmî Gazete

Sayı : 28593

ÇEŞİTLİ İLANLAR

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan:

 

 

1.       Epdk Kurulu Kararı ile Kocasinan / KAYSERİ adresinde kurulu akaryakıt istasyonunda faaliyet gösteren bir tüzel kişiliğin Temmuz 2011-Aralık 2011 tarihleri arasında bir başka tüzel kişiliğe yaklaşık 20 milyon TL΄lik akaryakıt satışı gerçekleştirerek lisanssız dağıtım faaliyetinde bulunması sebebiyle yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

2.       Epdk Kurulu Kararı ile Kocasinan / KAYSERİ adresinde kurulu akaryakıt istasyonunda faaliyet gösteren bir firmanın Temmuz 2011-Aralık 2011 tarihleri arasında, lisansına kayıtlı dağıtım şirketi dışında başka bir kaynaktan akaryakıt ikmal etmesi sebebiyle yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

3.       Epdk Kurulu Kararı ile Altındağ /ANKARA adresinde kurulu akaryakıt istasyonunda faaliyet gösteren bir firmanın Aralık 2010 döneminde, lisansına kayıtlı dağıtım şirketi dışında başka bir kaynaktan akaryakıt ikmal etmesi sebebiyle yazılı savunmasının alınmasına yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

4.       Epdk Kurulu Kararı ile Elmadağ / ANKARA adresinde istasyonlu bayilik lisansı kapsamında faaliyet gösteren bir tüzel kişiliğin gerçekleştirilen denetimde tespit edildiği üzere, istasyon otomasyon sistemine bağlı olmayan yer altı tanklarını piyasa faaliyetine konu etmesi ve otomasyon sistemi fiilen faaliyette olmayan tanklardan akaryakıt satışı gerçekleştirmesi eylemi sebebiyle yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

5.       Epdk Kurulu Kararı ile ÇayırbağMevkii Afyonkarahisar adresinde faaliyet gösteren bir istasyonda gerçekleştirilen denetim neticesinde yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmali yaptığının tespit edilmesi nedeniyle söz konusu tüzel kişinin yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

6.       Epdk Kurulu Kararı ile bir akaryakıt istasyonunda akaryakıt istasyonunda proje dışı ilave tanklar bulundurulduğu, ayrıca bağlı olduğu dağıtıcı lisansı sahibinin izni olmadan istasyon otomasyon sistemine müdahale edildiği, yanı sıra anılan lisans sahibinin dağıtıcı dışı akaryakıt ikmalinde bulunduğunun tespit edilmiş olması sebebiyle, ilgili tüzel kişinin yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

7.       Epdk Kurulu Kararı ile bayilik lisansı sahibi bir firmanın 2011 yılının muhtelif tarihlerinde başka bir firmaya fatura edilmiş akaryakıtı almak suretiyle dağıtıcısı dışında akaryakıt ikmal etmesi sebebiyle yazılı savunmanızın alınmasına karar verilmiştir.

8.       Epdk Kurulu Kararı ile Güngören Vergi Dairesi vergi mükellefi olan bir kişinin 2011 yılında, dağıtıcı lisansı olmamasına rağmen bir başka firmaya 109 adet belge karşılığı akaryakıt satışı yapmak suretiyle dağıtım faaliyetinde bulunması nedeniyle yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

9.       Epdk Kurulu Kararı ile Şehitkamil/GAZİANTEP adresinde  madeni yağ lisansı sahibi bir tüzel kişiliğin 05/01/2011 tarihinde Solventaş Teknik Depolama A.Ş. tarafından adına kesilmiş antrepo çıkış kontrol fişi ile tanker tarafından taşınan eşyanın Bucak/BURDUR adresinde bulunan bir istasyona boşaltıldığı böylece madeni yağ üretim tesisi için Kurumdan almış olduğu madeni yağ lisansı kapsamında madeni yağ üretimi için temin ettiği hammaddeyi (SN-150 Base Oil) amacı dışında kullanması yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

10.   Epdk Kurulu Kararı ile Sivrihisar-Eskişehir adresinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonundan alınan numunelere ilişkin analiz raporlarına göre, istasyonda tağşiş ve/veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürün bulundurması nedeniyle yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

11.   Epdk Kurulu Kararı ile Kınık Mevkii-İnegöl/BURSA adresinde Z Petrol Enerji Nakliye San. ve Tic. Ltd. Şti. bayii olarak faaliyet gösteren akaryakıt istasyonundaki depolama tankına boşaltım yapan tankerden alınan numuneye ilişkin analiz raporuna göre; istasyonlu akaryakıt bayisi olmasına karşın, sahip olduğu lisansının verdiği haklar dışında jet yakıtı ikmali eylemi yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

12.   Epdk Kurulu Kararı ile Karapürçek Susurluk / BALIKESİR adresinde faaliyet gösteren istasyonlu bayilik lisansı sahibi akaryakıt istasyonundan alınan numunelere ilişkin analiz raporuna göre, akaryakıtı tağşiş etmesi, gerekli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal etmesi nedeniyle yazılı savunma yapılması için tebligat yapılmış olmasına karşılık süresi içinde herhangi bir yazılı savunma ulaşmamış olup belirlenen 147.933.-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

13.   Epdk Kurulu Kararı ile Kocasinan / KAYSERİ adresinde faaliyet gösteren istasyonlu bayilik lisansı sahibi akaryakıt istasyonundan alınan numunelere ilişkin analiz raporlarına göre, akaryakıt istasyonunda tağşiş ve/veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürün bulundurması nedeniyle alınan yazılı savunması ile Denetim Dairesi Başkanlığının konuya ve lisans sahibinin yazılı savunmasına ilişkin görüşünü değerlendiren Kurul, 147.933.-TL tutarında idari para cezasıuygulanmasına karar vermiştir.

14.   Epdk Kurulu Kararı ile bayilik lisansı sahibi Edikli Kasabası / Niğde adresinde bulunan tesisinde yapılan denetimde alınan numunenin analizi sonucu düzenlenen muayene raporu ile ulusal marker seviyesinin geçersiz ve teknik düzenlemelere aykırı olduğu tespit edilmiş olup 147.933,- TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

15.   Epdk Kurulu Kararı ile istasyonlu bayilik lisansı sahibi akaryakıt istasyonunda gerçekleştirilen denetimde, istasyon yer altı tankından alınan motorin numunesinin yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermediğinin ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı olduğunun, yanı sıra söz konusu numunenin solvent ve yağ içerdiğinin; diğer taraftan, istasyon sahası içerisinde bulunan plastik bidondan alınan numunenin ise yağ özelliği gösterdiğinin analiz raporları ile tespit edildiği ve yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmali eylemi sebebiyle, ilgili tüzel kişinin yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

16.   Epdk Kurulu Kararı ile istasyonlu bayilik lisansı sahibi Gerede/BOLU adresinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonunda denetimde tespit edildiği üzere; dağıtıcısı dışında akaryakıt ikmal etmesi sebebiyle yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

17.   Epdk Kurulu Kararı ile istasyonlu bayilik lisansı sahibi Bornova/ İZMİR adresli istasyonun lisans almaksızın akaryakıt bayilik faaliyetinde bulunması nedeniyle yazılı savunma yapılması için tebligat yapılmış olmasına karşılık Kurumumuza süresi içinde herhangi bir yazılı savunma ulaşmamış olup belirlenen 61.638.-TL tutarında idari para cezasının uygulanmasına karar verilmiştir.

18.   Epdk Kurulu Kararı ile istasyonlu bayilik lisansı sahibi Merkez/Şanlıurfa bir istasyonda yapılan denetimler esnasında bakım ve ikmal tesislerinde bulunan otobüse tankerle akaryakıt ikmali yapıldığının tespit edildiği bildirilmiş konuya ilişkin olarak yazılı savunmanın alınmasına karar verilmiş ve tebliğ edilmiş olmasına rağmen yazılı savunma Kurumumuza intikal etmemiştir. Bu nedenle belirlenen 137.356.-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

19.   Epdk Kurulu Kararı ile Torbalı/İZMİR" adresinde bayilik lisansı olmaksızın faaliyet gösteren bir istasyonun bir araca akaryakıt pompası vasıtasıyla akaryakıt satışı yapıldığı tespit edilmiş konuya ilişkin olarak yazılı savunmanın alınmasına karar verilmiş tebliğ edilmiş olmasına rağmen Kurumumuza ulaşan herhangi bir yazılı savunma olmamıştır. Bu nedenle 57.232,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

20.   Epdk Kurulu Kararı ile Bornova/İzmir” adresinde kurulu tesiste bayilik lisansı olmaksızın akaryakıt satışı yapıldığı tespit edilmiş konuya ilişkin olarak yazılı savunmanın alınmasına karar verilmiş olmasına rağmen Kurumumuza ulaşan herhangi bir yazılı savunma olmamıştır. Bu nedenle 57.232,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

21.   Epdk Kurulu Kararı ile Bornova/İZMİR” adresinde kurulu tesiste bayilik lisansı olmaksızın akaryakıt satışı yapıldığı tespit edilmiş konuya ilişkin olarak yazılı savunmanın alınmasına karar verilmiş olmasına rağmen Kurumumuza ulaşan herhangi bir yazılı savunma olmamıştır. Bu nedenle 61.638,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

22.   Epdk Kurulu Kararı ile Bornova/İzmir” adresinde kurulu tesiste bayilik lisansı olmaksızın akaryakıt satışı yapıldığı tespit edilmiş yazılı savunmanın alınmasına karar verilmiş olmasına rağmen Kurumumuza ulaşan herhangi bir yazılı savunma olmamıştır. Bu nedenle 61.638,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

23.   Epdk Kurulu Kararı ile AĞRI adresinde faaliyette bulunan istasyonlu bayilik lisansı sahibi bir istasyonun lisanslı dağıtıcısı haricinde akaryakıt tedarik etmesi ve marker seviyesi geçerli olmayan ve teknik düzenlemede yer alan özelliklere aykırı akaryakıt ikmalinde bulunduğunun ve akaryakıta tağşiş ve/veya hile amacıyla katılabilecek ürünleri kattığının söz konusu akaryakıta ait numunelere ilişkin analiz raporu ile tespit edilmiş olması nedeniyle ilgili lisans sahibi gerçek kişinin yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

24.   Epdk Kurulu Kararı ile bir tüzel kişilik hakkında, lisanssız dağıtım faaliyetinde bulunması sebebiyle 739.666,-TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

25.   Epdk Kurulu Kararı ile bir tüzel kişilik hakkında, lisansına kayıtlı dağıtım şirketi dışında başka bir kaynaktan akaryakıt ikmal etmesi sebebiyle 137.356,-TL olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

26.   Epdk Kurulu Kararı ile bir tüzel kişilik hakkında, Lisanssız dağıtım faaliyeti gerçekleştirmesi sebebiyle, 887.599,-TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

27.   Epdk Kurulu Kararı ile bir tüzel kişilik hakkında, lisansına kayıtlı dağıtım şirketi dışında başka bir kaynaktan akaryakıt ikmal etmesi sebebiyle 295.866,-TL olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

28.   Epdk Kurulu Kararı ile bir tüzel kişilik hakkında, İstasyonunda tağşiş/hile amacıyla akaryakıta karıştırılabilecek ürünler bulundurması ve akaryakıtı tağşiş etmesi sebebiyle 326.222,-TL idari para cezası uygulanmasına" karar verilmiştir. Karar verilmiştir.

29.   Epdk Kurulu Kararı ile bir tüzel kişilik hakkında,  163.111,-TL olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

30.   Epdk Kurulu Kararı ile bir tüzel kişilik hakkında, istasyonunda akaryakıta tağşiş /hile amaçlı karıştırılabilecek ürünler bulundurması sebebiyle 295.866,-TL olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

31.   Epdk Kurulu Kararı ile bir tüzel kişilik hakkında, lisansına kayıtlı dağıtım şirketi dışında başka bir kaynaktan akaryakıt ikmal etmesi sebebiyle 147.933,-TL olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

32.   Epdk Kurulu Kararı ile bir tüzel kişilik hakkında, lisanssız dağıtım faaliyeti gerçekleştirmesi sebebiyle 739.666,-TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

33.   Epdk Kurulu Kararı ile bir tüzel kişilik hakkında, lisanssız dağıtım faaliyetinde bulunması sebebiyle, 739.666,-TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

34.   Epdk Kurulu Kararı ile bir tüzel kişiliğin  Temmuz 2010-Mart 2011 tarihleri arasında lisansına kayıtlı dağıtım şirketi dışında başka bir kaynaktan akaryakıt ikmal ettiği Lisans sahibinin yazılı savunmasının süresi içerisinde Kuruma intikal etmediği, anlaşıldığından 147.933,-TL olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

35.   Epdk Kurulu Kararı ile bir tüzel kişilik hakkında, teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmalinde bulunması sebebiyle 135.924,-TL olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

36.   Epdk Kurulu Kararı ile bir tüzel kişilik hakkında, İstasyonunda tağşiş/hile amacıyla akaryakıta karıştırılabilecek ürünler bulundurması sebebiyle 176.703,-TL idari para cezası uygulanmasına" karar verilmiştir.

37.   Epdk Kurulu Kararı ile bir tüzel kişilik hakkında, lisansına kayıtlı dağıtım şirketi dışında başka bir kaynaktan akaryakıt ikmal etmesi sebebiyle 147.933,-TL olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

38.   Epdk Kurulu Kararı ile bir tüzel kişilik hakkında, 137.356,-TL olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

39.   Epdk Kurulu Kararı ile bir tüzel kişilik hakkında, lisansına kayıtlı dağıtım şirketi dışında başka bir kaynaktan akaryakıt ikmal etmesi sebebiyle 137.356,-TL olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

40.   Epdk Kurulu Kararı ile bir tüzel kişiliğin Ocak 2010 - Mart 2011 tarihleri arasında bayilik lisansı sahiplerine yaklaşık 76 milyon TL΄lik akaryakıt satışı gerçekleştirerek lisanssız dağıtım faaliyetinde bulunması 739.666,-TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

41.   Epdk Kurulu Kararı ile Kocasinan/ KAYSERİ adresinde faaliyet gösteren bir tüzel kişiliğin  herhangi bir dağıtıcı ile sözleşme yapmaksızın tüplü LPG bayilik faaliyeti yapmak suretiyle yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

 

HABER ARŞİVİ

Aylara Göre Haber Sayıları: Haberleri görmek için sayıların üzerine tıklayın.

Yıllar Oca. Şub. Mar. Nis. May. Haz. Tem. Ağu. Eyl. Eki. Kas. Ara.
2024 35 40 30 10 0 0 0 0 0 0 0 0
2023 46 37 55 111 55 43 50 52 48 44 24 35
2022 80 89 110 58 77 91 54 50 49 62 60 59
2021 34 41 62 51 43 41 36 40 51 59 41 58
2020 13 7 28 71 51 38 27 14 29 32 41 43
2019 26 25 25 18 15 27 15 22 24 21 17 20
2018 17 30 22 13 32 19 20 19 41 43 46 37
2017 23 17 34 17 23 29 27 27 24 31 28 27
2016 23 34 21 41 27 29 7 25 13 27 26 26
2015 18 19 30 25 5 23 21 29 13 21 8 30
2014 18 13 21 19 18 13 9 15 9 11 22 23
2013 20 16 23 24 22 29 22 20 17 20 18 23
2012 22 34 49 30 24 27 26 23 13 17 9 25
2011 9 6 11 12 8 18 18 8 4 11 18 16
2010 14 14 15 10 8 7 14 5 12 4 7 26
2009 16 23 23 17 26 41 51 38 17 28 31 23
2008 3 5 3 2 2 8 7 11 8 17 28 15
Haber Tarih Aralığı: 2013 - 3. ay
  • (29 Mart 2013 Cuma)
  • SHELL TÜRKİYE 90 YAŞINDA ... (28 Mart 2013 Perşembe)
  • TORBA KANUN TASARISI MECLİSTEN GEÇTİ (13 Mart 2013 Çarşamba)
  • LPG DERNEĞİ YÖNETİMİ BELİRLENDİ (13 Mart 2013 Çarşamba)
  • Full Lukoil’e KİRALANDI (13 Mart 2013 Çarşamba)