HABERLER
  • Brent petrolün varil fiyatı 90,38 dolar
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,92 dolar
  • Günlük üretim 40 bin varili aştı
  • Araç sahipleri dikkat! 1 Ocak΄ta başlıyor...
  • ABD΄de petrol üretimi rekor kırdı
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,74 dolar
  • Petrol fiyatları 5 ayın zirvesinde
  • Libya petrolü Sudan iç savaşını körüklüyor mu?
  • Brent petrolün varil fiyatı 87,28 dolar
  • Rusya Petrol Üretimini Düşürecek
  • Brent petrolde Paskalya tatili nedeniyle işlemlere ara verildi
  • Türkiye’nin petrol ithalatı ocakta yüzde 11,02 arttı
EPDK ‘DAN 840.000 TL İDARİ PARA CEZASI

 

06.02.2019

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) 5 Akaryakıt Bayisine 840.000 TL  idari para cezası verirken 13 akaryakıt bayisinden ve 3 dağıtım şirketinden Yazılı Savunmalarını istediği kararlarını Resmi Gazete’nin 06.02.2019 tarih ve 30678 sayılı  nüshasında yayımlandı.

 

Buna göre ;

a)   LPG tüpü dolumuna yarayan teçhizatı istasyon dahilinde bulundurmak

b)  otomasyon sisteminin çalışmaması, otomasyon

sisteminin doğru ve sağlıklı veriler içermemesi,

c)   otomasyon sistemine müdahale etmek

d)   dağıtıcısı dışında akaryakıt ikmal etmek

e)  bayiye akaryakıt ikmal ederek yeniden satış yapmak

f)   fiyat ilan panosunda ilan edilen fiyatın üzerinde fiyatla akaryakıt satışı yapılması

g) dağıtıcısı olmadığı LPG otogaz bayisine LPG ikmali yapmak

h)   otogaz istasyonlarına tüplü ve dökme LPG ikmali

 

gibi nedenlerle 5 akaryakıt bayisine  839.680 TL idari para cezası verirken 13 bayiden de ve 3 dağıtım şirketinden olmak üzere 16 şirketten de Yazılı Savunmalarını istedi.

Talep edilen yazılı savunmanın tebliğ tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içerisinde, hali hazırda mevzuata aykırılığın giderilip giderilmediği hususu da belirtilmek suretiyle, aykırılığın devam etmediğini belgeleyen her türlü belge ile birlikte Kuruma gönderilmesi gerekmekte olup süresi içinde gönderilmeyen savunma dikkate alınmayacağı tebliğ edildi.

 

 

6 Şubat 2019 ÇARŞAMBA

Resmî Gazete

Sayı : 30678

ÇEŞİTLİ İLÂNLAR

 

 

Mrpet Akaryakıt tarafından işletilen tesiste Lisansı ile tanınan haklar dışında faaliyet göstererek otomasyon sistemi sağlıklı çalışmamasına rağmen bayilik faaliyeti yapılması ve dağıtıcısı haricinde akaryakıt ikmali yapılması fiili nedeniyle, söz konusu firma hakkında olarak doğrudan soruşturma açılmış ve 19.12.2018-2111 sayılı Soruşturma Raporu hazırlanmıştır. Ancak, söz konusu Soruşturma Raporu ve yazılı savunma istem yazısı adı geçen kişinin mevcut adresine gönderilmesine rağmen ilgilisine tebliğ edilememesi nedeniyle Kuruma iade edilmiştir.

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun 03.01.2019 tarihli ve 8366-22 sayılı kararı ile, “Gölbaşı Ankara” Adresinde Mukim Aypet Aydın Akaryakıt tarafından işletilen tesiste 16.06.2016 tarihinde yapılan denetimde lisansı ile tanınan haklar dışında faaliyet göstererek otomasyon sistemi sağlıklı çalışmamasına rağmen bayilik faaliyeti yapılması fiilinin tespit edilmesi nedeniyle, bahse konu kişi hakkında toplam 84.575,-tl tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

 

Aypet Aydın Akaryakıt tarafından işletilen tesiste Lisansı ile tanınan haklar dışında faaliyet göstererek otomasyon sistemine müdahale edilmesi ve otomasyon sisteminin doğru ve sağıklı veriler içermemesi fiili nedeniyle, söz konusu firma hakkında olarak doğrudan soruşturma açılmış ve 17.01.2019-175 sayılı Soruşturma Raporu hazırlanmıştır. Ancak, söz konusu Soruşturma Raporu ve yazılı savunma istem yazısı adı geçen kişinin mevcut adresine gönderilmesine rağmen ilgilisine tebliğ edilememesi nedeniyle Kuruma iade edilmiştir.

 

BAY/939-82/33716 lisans numaralı Beyazgüç Petrol tarafından işletilen tesiste lisansı ile tanınan haklar dışında faaliyet göstererek otomasyon sistemi sağlıklı çalışmamasına rağmen bayilik faaliyeti yapılması ve istasyon fiyat panosunda bayiye ilişkin bilgilerin yer almaması fiili nedeniyle, söz konusu firma hakkında doğrudan soruşturma açılmış ve 09/01/2019-104 sayılı Soruşturma Raporu hazırlanmıştır. Ancak, söz konusu Soruşturma Raporu ve yazılı savunma istem yazısı adı geçen kişinin mevcut adresine gönderilmesine rağmen ilgilisine tebliğ edilememesi nedeniyle Kuruma iade edilmiştir.

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun 22.11.2018 tarihli ve 8202-30 Sayılı Kararı ile, Merkez Burdur adresinde Mukim Ece Grup Petrol tarafından işletilen tesiste 10.03.2016 tarihinde yapılan denetimde sözleşmeli dağıtıcısı dışında akaryakıt ikmal ederek lisansın verdiği haklar dışında faaliyet göstermesi ve konu ile ilgili herhengi yazılı savunmasının kuruma ulaşmadığı fiilinin tespit edilmesi nedeniyle, bahse konu kişi hakkında toplam 80.106,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir. Ancak, söz konusu Kurul Kararı adı geçen kişinin mevcut adresine gönderilmesine rağmen ilgilisine tebliğ edilememesi nedeniyle Kuruma iade edilmiştir.

 

Ecem Akaryakıt tarafından işletilen tesiste Lisansın verdiği haklar dışında yeniden satış amaçlı akaryakıt satması fiili nedeniyle, söz konusu firma hakkında olarak doğrudan soruşturma açılmış ve 30/11/2018-1810 sayılı Soruşturma Raporu hazırlanmıştır. Ancak, söz konusu Soruşturma Raporu ve yazılı savunma istem yazısı adı geçen kişinin mevcut adresine gönderilmesine rağmen ilgilisine tebliğ edilememesi nedeniyle Kuruma iade edilmiştir.

 

DAĞ/5045-1/34311 lisans numaralı Ekodizel Akaryakıt Dağıtım Sanayi Ticaret Anonim Şirketi tarafından işletilen tesiste bayisinin otomasyon sisteminin doğru ve sağlıklı veriler içermemesi ve bayide tespit edilen aykırılıkların Kuruma bildirilmemesi fiili nedeniyle, söz konusu firma hakkında olarak doğrudan soruşturma açılmış ve 08.01.2019-95 sayılı Soruşturma Raporu hazırlanmıştır. Ancak, söz konusu Soruşturma Raporu ve yazılı savunma istem yazısı adı geçen kişinin mevcut adresine gönderilmesine rağmen ilgilisine tebliğ edilememesi nedeniyle Kuruma iade edilmiştir.

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun 27.12.2018 Tarihli Ve 8313-15 Sayılı Kararı İle, Susurluk Balıkesir” Adresinde Mukim Ercüment Petrol tarafından işletilen tesiste 21.08.2017 tarihinde yapılan denetimde lisansı ile tanınan haklar dışında faaliyet göstererek otomasyon sistemine müdahale edilmesi ve otomasyon sisteminin doğru ve sağlıklı veriler içermemesi fiilinin tespit edilmesi nedeniyle, bahse konu kişi hakkında toplam 87.815,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir. Ancak, söz konusu Kurul Kararı adı geçen kişinin mevcut adresine gönderilmesine rağmen ilgilisine tebliğ edilememesi nedeniyle Kuruma iade edilmiştir.

 

Etur Turizm Ve Petrol Ürünleri Limited Şirketi tarafından işletilen tesiste fiyat ilan panosunda ilan edilen fiyatın üzerinde fiyatla akaryakıt satışı yapılması ve lisansı ile tanınan haklar dışında faaliyet göstererek otomasyon sistemi sağlıklı çalışmamasına rağmen bayilik faaliyeti yapılması fiili nedeniyle, söz konusu firma hakkında olarak Başkanlık Oluru çerçevesinde doğrudan soruşturma açılmış ve 03/12/2018-1833 sayılı Soruşturma Raporu hazırlanmıştır. Ancak, söz konusu Soruşturma Raporu ve yazılı savunma istem yazısı adı geçen kişinin mevcut adresine gönderilmesine rağmen ilgilisine tebliğ edilememesi nedeniyle Kuruma iade edilmiştir.

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun 18.10.2018 tarihli ve 8138-29 sayılı kararı ile, Lisans sahibi “Aliağa İzmir” adresinde Mukim Gs Petrol Ürünleri Ticaret A.Ş. tarafından işletilen tesiste 15.02.2018 tarihinde yapılan denetimde depolama tesisinde bulunan ve lisansa kayıtlı olan akaryakıt tanklarındaki stok miktarının anlık olarak izlenmesine ve ölçülen verilerin Kuruma sunulmasına imkan tanıyan tank ölçüm ve otomasyon sistemini de ihtiva eden stok izleme sistemini kurmamasının gerekli verileri Kuruma iletmemesi ve ilgili lisans sahibinin süresinde savunma yapmadığı fiilinin tespit edilmesi nedeniyle, bahse konu kişi hakkında toplam 502.609,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir. Ancak, söz konusu Kurul Kararı adı geçen kişinin mevcut adresine gönderilmesine rağmen ilgilisine tebliğ edilememesi nedeniyle Kuruma İade edilmiştir.

 

Hascesur Akaryakıt tarafından işletilen tesiste lisansı ile tanınan haklar dışında faaliyet göstererek otomasyon sistemi sağlıklı çalışmamasına rağmen bayilik faaliyeti yapılması fiili nedeniyle, söz konusu firma hakkında olarak Başkanlık Oluru çerçevesinde doğrudan soruşturma açılmış ve 07/01/2019-58 sayılı Soruşturma Raporu hazırlanmıştır. Ancak, söz konusu Soruşturma Raporu ve yazılı savunma istem yazısı adı geçen kişinin mevcut adresine gönderilmesine rağmen ilgilisine tebliğ edilememesi nedeniyle Kuruma iade edilmiştir.

 

İlhan Tarım Ürünleri Gıda Nakliye Petrol İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi tarafından işletilen tesiste Dağıtıcısı haricinde akaryakıt ikmali yapılması fiili nedeniyle, söz konusu firma hakkında Başkanlık Oluru çerçevesinde doğrudan soruşturma açılmış ve 30/11/2018-1803 sayılı Soruşturma Raporu hazırlanmıştır. Ancak, söz konusu Soruşturma Raporu ve yazılı savunma istem yazısı adı geçen kişinin mevcut adresine gönderilmesine rağmen ilgilisine tebliğ edilememesi nedeniyle Kuruma iade edilmiştir.

 

“Aksu-Antalya” adresinde mukim LPG-BAY/941- 54/15628 lisans numaralı Kepyak Petrol tarafından işletilen tesiste sorumlu müdür belgesine sahip sorumlu müdür çalıştırılmaması fiilinin tespit edilmesi nedeniyle, söz konusu firma hakkında Başkanlık Oluru çerçevesinde doğrudan soruşturma açılmış ve 05/12/2018-1940 sayılı Soruşturma Raporu hazırlanmıştır. Ancak, söz konusu Soruşturma Raporu ve yazılı savunma istem yazısı adı geçen kişinin mevcut adresine gönderilmesine rağmen ilgilisine tebliğ edilememesi nedeniyle Kuruma iade edilmiştir.

 

“Arifiye-Sakarya” adresinde mukim Kirazca Akaryakıt tarafından işletilen tesiste istasyonda LPG yetkili işletme personeli sertifikası olmayan personel çalıştırılması fiilinin tespit edilmesi nedeniyle, söz konusu firma hakkında Başkanlık Oluru çerçevesinde doğrudan soruşturma açılmış ve 30/11/2018-1797 sayılı Soruşturma Raporu hazırlanmıştır. Ancak, söz konusu Soruşturma Raporu ve yazılı savunma istem yazısı adı geçen kişinin mevcut adresine gönderilmesine rağmen ilgilisine tebliğ edilememesi nedeniyle Kuruma iade edilmiştir.

 

DAĞ/4866-2/33818 lisans numaralı Kzmoil Akaryakıt Dağıtım Pazarlama İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi tarafından işletilen tesiste Otomasyon sisteminin doğru ve sağlıklı çalışmamasına rağmen bayinin akaryakıt ikmalinde bulunması ve Kuruma aykırılık bildiriminin yapılmaması fiili nedeniyle, söz konusu firma hakkında Başkanlık Oluru çerçevesinde doğrudan soruşturma açılmış ve 03.01.2019-18 sayılı Soruşturma Raporu hazırlanmıştır. Ancak, söz konusu Soruşturma Raporu ve yazılı savunma istem yazısı adı geçen kişinin mevcut adresine gönderilmesine rağmen ilgilisine tebliğ edilememesi nedeniyle Kuruma iade edilmiştir.

 

DAĞ/6854-1/37859 lisans numaralı Lepet Akaryakıt Ürünleri Ve Dağıtım Sanayi Ticaret Anonim Şirketi tarafından işletilen tesiste bayisinin otomasyon sisteminin doğru ve sağlıklı veriler içermemesi ve bayide tespit edilen aykırılıkların Kuruma bildirilmemesi fiili nedeniyle, söz konusu firma hakkında Başkanlık Oluru çerçevesinde doğrudan soruşturma açılmış ve 08/01/2019-81 sayılı Soruşturma Raporu hazırlanmıştır. Ancak, söz konusu Soruşturma Raporu ve yazılı savunma istem yazısı adı geçen kişinin mevcut adresine gönderilmesine rağmen ilgilisine tebliğ edilememesi nedeniyle Kuruma iade edilmiştir.

 

“Çerkeş-Çankırı” adresinde mukim LPG-DAĞ/4058/13205 lisans numaralı My Gaz Dağıtım Depoculuk Petrol Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi tarafından işletilen tesiste sözleşmeli dağıtıcısı olmadığı LPG otogaz bayisine LPG ikmali yapmak ve otogaz istasyonlarına tüplü ve dökme LPG ikmali yapmak fiilinin tespit edilmesi nedeniyle, söz konusu firma hakkında Başkanlık Oluru çerçevesinde doğrudan soruşturma açılmış ve 19.12.2018-2126 sayılı Soruşturma Raporu hazırlanmıştır. Ancak, söz konusu Soruşturma Raporu ve yazılı savunma istem yazısı adı geçen kişinin mevcut adresine gönderilmesine rağmen ilgilisine tebliğ edilememesi nedeniyle Kuruma iade edilmiştir.

 

Net Peyzaj Kimyevi Maddeler Petrol Ürünleri Gıda İmalati Otomotiv Nakliyat İthalat Ve İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi tarafından işletilen tesiste yurt içinden temini için Kurumdan uygunluk yazısı alınması gereken ürünü uygunluk yazısı almamış kişiye satma fiili nedeniyle, söz konusu firma hakkında Başkanlık Oluru çerçevesinde doğrudan soruşturma açılmış ve 15/01/2019-148 sayılı Soruşturma Raporu hazırlanmıştır. Ancak, söz konusu Soruşturma Raporu ve yazılı savunma istem yazısı adı geçen kişinin mevcut adresine gönderilmesine rağmen ilgilisine tebliğ edilememesi nedeniyle Kuruma iade edilmiştir.

 

Oldem Akaryakıt tarafından işletilen tesiste Lisansın verdiği haklar dışında yeniden satış amaçlı akaryakıt satması fiili nedeniyle, söz konusu firma hakkında Başkanlık Oluru çerçevesinde doğrudan soruşturma açılmış ve 07.01.2019-68 sayılı Soruşturma Raporu hazırlanmıştır. Ancak, söz konusu Soruşturma Raporu ve yazılı savunma istem yazısı adı geçen kişinin mevcut adresine gönderilmesine rağmen ilgilisine tebliğ edilememesi nedeniyle Kuruma iade edilmiştir.

 

Sas Kimyevi Maddeler Petrol Ürünleri İmalat Otomotiv Nakliye İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi tarafından işletilen tesiste Yurt içinden temini için Kurumdan uygunluk yazısı alınması gereken ürünü uygunluk yazısı almamış kişiye satma fiili nedeniyle, söz konusu firma hakkında Başkanlık Oluru çerçevesinde doğrudan soruşturma açılmış ve 15/01/2019-146 sayılı Soruşturma Raporu hazırlanmıştır. Ancak, söz konusu Soruşturma Raporu ve yazılı savunma istem yazısı adı geçen kişinin mevcut adresine gönderilmesine rağmen ilgilisine tebliğ edilememesi nedeniyle Kuruma iade edilmiştir.

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun 22.11.2018 Tarihli Ve 8202-34 sayılı kararı ile, “Sivrihisar Eskişehir” adresinde mukim Yağızçiftlik Akaryakıt tarafından işletilen tesiste 27.09.2016 tarihinde yapılan denetimde tespit edildiği üzere, otomasyon sistemine müdahale ederek ve otomasyon sistemi sağlıklı çalışmadığı halde akaryakıt hareketine konu eylem gerçekleştirerek Lisansın verdiği haklar dışında faaliyet göstermesi ve süresi içinde yazılı savunma yapmaması fiilinin tespit edilmesi nedeniyle, bahse konu kişi hakkında toplam 84.575,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir. Ancak, söz konusu Kurul Kararı adı geçen kişinin mevcut adresine gönderilmesine rağmen ilgilisine tebliğ edilememesi nedeniyle Kuruma iade edilmiştir.

HABER ARŞİVİ

Aylara Göre Haber Sayıları: Haberleri görmek için sayıların üzerine tıklayın.

Yıllar Oca. Şub. Mar. Nis. May. Haz. Tem. Ağu. Eyl. Eki. Kas. Ara.
2024 35 40 30 10 0 0 0 0 0 0 0 0
2023 46 37 55 111 55 43 50 52 48 44 24 35
2022 80 89 110 58 77 91 54 50 49 62 60 59
2021 34 41 62 51 43 41 36 40 51 59 41 58
2020 13 7 28 71 51 38 27 14 29 32 41 43
2019 26 25 25 18 15 27 15 22 24 21 17 20
2018 17 30 22 13 32 19 20 19 41 43 46 37
2017 23 17 34 17 23 29 27 27 24 31 28 27
2016 23 34 21 41 27 29 7 25 13 27 26 26
2015 18 19 30 25 5 23 21 29 13 21 8 30
2014 18 13 21 19 18 13 9 15 9 11 22 23
2013 20 16 23 24 22 29 22 20 17 20 18 23
2012 22 34 49 30 24 27 26 23 13 17 9 25
2011 9 6 11 12 8 18 18 8 4 11 18 16
2010 14 14 15 10 8 7 14 5 12 4 7 26
2009 16 23 23 17 26 41 51 38 17 28 31 23
2008 3 5 3 2 2 8 7 11 8 17 28 15
Haber Tarih Aralığı: 2019 - 2. ay
  • BENZİN SATIŞ FİYATINDA İNDİRİM (27 Şubat 2019 Çarşamba)
  • Petrolün varili 66,48 dolar (18 Şubat 2019 Pazartesi)
  • MUHSİN ALKAN’IN ACI KAYBI (13 Şubat 2019 Çarşamba)
  • EPGİS’ ten üyelerine duyuru (12 Şubat 2019 Salı)
  • EPDK’dan kurul kararları (6 Şubat 2019 Çarşamba)
  • Akaryakıt ürünlerinde fiyat artışı (4 Şubat 2019 Pazartesi)