HABERLER
  • MOTORİN’DE İNDİRİM
  • Brent petrolün varil fiyatı 88,57 dolar
  • IEA: Dünyada elektrikli araç satışları bu yıl 17 milyona ulaşarak güçlü artış gö
  • Elektrikli araç kullanımı yaygınlaştırılacak, şarj istasyonu ağı genişleyecek
  • Orta Doğu Gerilimi: Petrol Fiyatlarında Yükseliş
  • Brent petrolün varil fiyatı 90,38 dolar
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,92 dolar
  • Günlük üretim 40 bin varili aştı
  • Araç sahipleri dikkat! 1 Ocak΄ta başlıyor...
  • ABD΄de petrol üretimi rekor kırdı
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,74 dolar
  • Petrol fiyatları 5 ayın zirvesinde
P.O İLK DOKUZ AYDA PAZARIN ÜSTÜNDE BÜYÜME GÖSTERDİ

PETROL OFİSİ  İLK DOKUZ AYDA

PAZARIN ÜSTÜNDE BÜYÜME GÖSTERDİ

 

Petrol Ofisi’nin Türkiye için önemli bir değer oluşturduğunu söyleyen Çakır “Bu değeri Türkiye’nin dört bir yanında gururla temsil eden bayilerimizle büyük bir aile olmaya her zaman devam edeceğiz” diye konuştu.

Petrol Ofisi Perakende Satışlar Direktörü Ertan Çakır sorularımızı yanıtladı. Yılın ilk dokuz ayına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çakır, bayi ve tüketici memnuniyetini sağlamaya yönelik faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Petrol Ofisi, 2010’un ilk 9 ayında net cirosunu geçen seneye göre yüzde 16,4 artırarak pazarın üstünde büyüme gösterdi. Türkiye ekonomisine büyük bir katma değer yaratan Petrol Ofisi, 2010 yılında özellikle verimlilik ve karlılığa odaklandı. 2010 yılına girerken, yıl sonu için 15 milyar TL’nin biraz üzerinde bir ciro hedefledik. 2009 cirosunun yüzde 10 civarında üstünde olan bu hedefi yıl sonunda aşma potansiyeli görmekteyiz.

Ürün farklılaştırma ve müşterimizi ödüllendirme üzerine odakladığımız pazarlama stratejimizi ise yıl içinde yapmış olduğumuz faaliyetlerle hayata geçirdik. 100 litrede 4 litreye varan tasarruf özelliği ile iletişimini yapmış olduğumuz Yeni Nesil V/Max Performans Serisi ile gerek Petrol Ofisi müşterilerinin sadakatini artırmayı, gerekse de yeni müşteriler kazanmayı hedefledik. Bu iletişimi, sektörün en yaygın sadakat programı olan Positive Card’ın pek çok farklı marka ile yapmakta olduğu işbirliklerini müşterilerimize sunarak destekledik.

Sonuç olarak, gerek satış gerek pazarlama planlarımızı zamanında hayata geçirerek hem planlananın üzerinde gerçekleşme oranları yakaladık, hem de beklentilerinin ötesine geçerek sadık müşteri sayımızı artırdık.

Bayilerimizle büyük bir aileyiz

Petrol Ofisi Türkiye’nin en köklü ve en eski markalarından biri. 70 yıldır Türkiye’nin her köşesinde, en üst kalitedeki ürün ve hizmetlerimizi tüketicilere sunuyoruz. Bu süreçte  bayilerimizin de çok büyük payı var. Biz bayilerimizle birlikte büyük bir aileyiz. Bu büyük ailenin temelinde ise karşılıklı güven ilişkisi bulunuyor. Bayilerimizle aramızda yalnızca sayılara ve bilançolara bağlayamayacağımız, ticari ilişkinin çok daha ötesinde hepimizi gururlandıran bir bağ var.

 

500 istasyon beyaz konseptle yenilendi

Tüm istasyonlarımızda verilen ürün ve hizmetlerde aynı kaliteyi sağlıyor olmak, müşterilerimizin memnuniyeti için bizim en temel ilkemizdir. Ürünlerimiz müşterilerimize ulaşana kadar her aşamada denetlenmektedir. Rafineri çıkışından terminallere, terminallerden bayilerimize ulaşana kadar birçok noktada ürünlerimizin kalitesi izlenmektedir.
Direkt Akaryakıt Teslimatı olarak adlandırdığımız sistemle ürünleri bayilerimize teslim edene kadar olan süreci izleyebiliyoruz. Yapılan denetim ve kontroller bununla da sınırlı kalmayıp üst düzey teknoloji yatırımlarıyla kurulan sistemler sayesinde istasyonların da sürekli izlenmesini sağlıyoruz. İstasyon otomasyonu ve uydudan kontrol yardımıyla istasyonlarda entegre olarak yeraltı tanklarına yapılan dolum ve pompadan yapılan satışları kontrol altında tutarak, istasyon bilgisayarındaki özel bir yazılım vasıtasıyla elektronik olarak kayıt altına alıyoruz. Terminalden istasyona sevk edilen ürün miktarı ve istasyon tanklarında mevcut olan ürün miktarı da bu sistemle takip edildiğinden kalitemizi koruyoruz.

Bunlara ek olarak gizli müşteri denetimleri ve anlık yapılan bayi denetimleri vasıtasıyla da istasyonlarımızı sürekli denetliyoruz.
Ayrıca, hizmet kalitemizin arttırılması için istasyon personelinin eğitimlerine de düzenli olarak devam ediyoruz. 2010 yılında 750 istasyonda yaklaşık 7.000 istasyon görevlisinin eğitimini tamamlayarak müşteri tatminini daha üst seviyelere ulaştırmayı hedefliyoruz.

Müşterilerimize daha iyi hizmet sunabilmek adına görünüm standartlarımızı da yenilemeye devam ediyoruz. Bildiğiniz gibi beyaz kurumsal çalışmalarımız ülke genelinde hızla yaygınlaşıyor. Şu anda yaklaşık 500 istasyonumuz bu çerçevede yenilendi, 2011 yılında ağımızın büyük bir kısmı yenilenmiş olacak. Söz konusu değişim çerçevesinde istasyon dış görünüm unsurlarının yanı sıra market, WC ve altyapı değişikliklerini de gerçekleştiriyoruz.
Automatic filomuz da her geçen gün büyümeye devam ediyor. Ekim 2010 itibariyle Automatic sistemine 181 bin araç ve 12 bin firma kayıtlıdır.
Tüm bunların yanı sıra, müşterilerimizin Petrol Ofisi ürün ve hizmetleri ile ilgili herhangi bir sorun, görüş ve önerileri olduğunda 7/24 hizmet veren müşteri hizmetleri yetkilileri, müşterilerimize her türlü konuda yardımcı olmaktadır.

Positive Card’ın 2,4 milyon üyesi var

Sektörünün en yaygın sadakat programı uygulaması olan Positive Card, 18 Ocak 2008 tarihinden bu yana müşterilerimizin hizmetinde. Positive Card’ın, bugüne kadar programa dahil olan, sunulan sayısız avantajlardan faydalanan, 2.4 milyonun üzerindeki üyesi var. Positive Card yalnızca puan ve hediye kazandırmanın ötesinde farklı işbirlikleri, markalar ve avantajlarla özgün bir kazanç programı kimliği kazandı. Pek çok farklı markayla işbirliğini içeren ve her gün yeni avantajlarla zenginleşen dinamik bir sistem kurguladık.

Bugün 2,4 milyon Positive Card sahibi akaryakıt alımlarından anlık hediyeler kazanıyorlar, biriktirdikleri puanlarla zengin hediye kataloğumuzdaki, oyuncaktan elektroniğe, cep telefonundan spor malzemelerine, ev dekorasyonundan araç ürünlerine sayısız hediyeye sahip olabiliyorlar, IKEA veya YKM’den alışveriş yapabiliyorlar, puanlarıyla yine bizden gelip yakıt alabiliyorlar, bireysel emeklilik primlerine katkı yapabiliyorlar, tüm operatörlerde cep telefonlarına kontör veya dakika aktarabiliyorlar, OGS ve KGS geçişlerinde kullanabiliyorlar, uçak bileti ya da giyim alımlarında değerlendirebiliyorlar; ayrıca promosyon kampanyalarına yine bu kart ile katılabiliyorlar. Üstelik 2010 yılıyla birlikte yenilediğimiz kataloğumuz ve yeni puan sistemimizle artık bu hediyelere 2 kat daha hızlı ve daha kolay ulaşabiliyorlar.

Positive Card eşsiz “Öde Geç” özelliği ve ekstra güvenlikli teknolojik altyapısı ile isteyen sürücülere araçlarından inmeden ödeme yapma imkanı da sağlıyor.
Müşterilerin farklı ve değişen beklentilerini anlamak için araştırmalar yapmaya devam ediyor, pazarlama programlarımızı değişen beklenti ve ihtiyaçlara göre yeniden şekillendiriyoruz. Eylül ayında iş dünyasından akademisyenlere, serbest meslek sahiplerinden üniversite öğrencilerine, geniş bir kitleye hitap eden yenilikçi fikirler platformu www.acikinovasyon.com işbirliğinde bir yenilikçi fikir yarışması yaptık. Bireylerin ürün ve hizmetlerle ilgili gözlemlerinin, problem çözme becerileri ve fikirleriyle değere dönüşeceği görüşünden yola çıktık. Petrol Ofisi sadakat programlarını daha geliştirmemize ve ileri taşımamıza ışık tutacak 300’e yakın değerli fikir geldi. Önümüzdeki dönemde yürüteceğimiz çalışmalara müşterilerimiz de daha çok katılacak ve ilham veriyor olacak.

Kulübün amaç ve stratejisini belirlerken, müşteri talep ve beklentilerini gösteren araştırmalardan faydalandık. Yapılan araştırmalar sonucunda müşterilerin marka tercih kriterleri arasında istasyonun fiziksel özellikleri ve hizmetin kalitesinin önemli rol oynadığını gördük. Bu gerçeği göz önünde bulundurarak kurduğumuz kulübümüzde amacımız her iş ortağımızın eşinin,  aktif rol alarak, kendi istasyonunu az önce saydığım kriterlerde iyileştirmesini sağlamaktır. Eylül ayında kurulan kulüp bölgesel toplantılarına tam hızla devam ediyor ve kadın eli değen istasyonlarımız güzelleşiyor, daha iyi hizmet veriyor ve tüketicilerin tercih noktası haline geliyor.
Projeye dahil olan bayilerimiz eşlerini bu konuda destekliyor ve yaşanan iyileştirmelerin sonuçlarını birlikte keyifle izliyorlar. Yıl sonuna kadar 8 bölgede tamamlamayı planladığımız toplantılar neticesinde Türkiye’nin her bölgesinde aktif olarak çalışan 350 üyeye ulaşmayı hedefliyoruz.

Yolumuza büyüyerek devam edeceğiz

70 yıldır Türkiye’nin akaryakıt ve madeni yağlar ihtiyacını karşılayabilmek; ulaşımın, ticaretin ve ekonominin sürdürülebilirliğine katkı sağlayabilmek; bireylere ve kurumlara sektörün en ileri teknolojisini, en kusursuz hizmetini verebilmek kolay elde edilebilecek bir başarı değil. Bizler bunu başarmış bir kurumun çalışanlarıyız. En üst yöneticisinden en yeni çalışanına kadar hepimiz bir aileyiz.

70 yıllık bir geçmişi düşündüğünüzde Türkiye’nin ve özellikle akaryakıt sektörünün geçirdiği değişim süreçleri tartışılmaz. İstasyonların fiziki koşullarından müşteri beklentilerine kadar sektörde 70 yılda birçok kez yaşanan tüm değişim süreçlerini Petrol Ofisi başarılı bir şekilde yönetmiş ve sektördeki lider konumunu günümüze kadar korumuştur.
Günümüzde de akaryakıt sektöründe muazzam bir değişim yaşanıyor. Bu değişim sürecinde de öncelikle müşteri beklentilerini en ön planda tutarak, doğru yatırım kararlarımızla ve üstün hizmet anlayışımızla lider konumuzu koruyacağız ve yolumuza büyüyerek devam edeceğiz.

Süreçten güçlenerek çıktık

Rekabet Kurulu kararı doğrultusunda istasyon ağımızın yaklaşık üçte ikisi ile kontrat görüşmeleri yaptık. Çok kısa bir süre olmasına rağmen süreci başarı ile yönettik ve gelinen noktada pazar payımızı koruduk. PO markası bu süreçten güçlenerek çıkmış ve standartları yükselen, müşteri isteklerini en iyi karşılayan, ülke genelinde hizmet veren bir istasyon ağına sahip olmuştur. Bununla birlikte başta İstanbul ve diğer büyük il merkezlerinde temsil edilmedi-ğimiz noktalar olmak üzere önemli istasyon transferleri yaptık (Maslak, Ataköy, Çengelköy gibi).

Çalışmalarımızın odağında müşterilerimiz var

Markanın, müşterilere tanıtıldığı mecra, istasyonlardır. İstasyonların genel görünümü ve müşteriye verilen hizmet müşterilerin marka tercihini belirleyici unsurlardan. Bu iç görüden yola çıkarak biz de istasyonlarımızda sadelik, aydınlık ve çağdaş bir görünümü yakalamak amacıyla 2007 yılında mevcut kurumsal üzerinde iyileştirmelere gittik. Beyaz Konsept adını verdiğimiz uygulama kapsamında istasyonlar daha aydınlık, ferah ve uzaktan fark edilebilen istasyonlar haline geldi. Yapılanlar yalnızca kurumsal kimlikle sınırlı kalmadı. Satış binasından ofislere, marketin yenilenmesinden dış cephelere ve hatta tuvaletlere kadar Beyaz Konsept, bir bütün halinde çalışıyor. Bu değişimin tüketiciler tarafından beğenildiğini gösteren araştırma sonuçları ve tüketici paylaşımları mevcut. Sonuç olarak istasyonların genel görünümünün müşteri tercihinde önemli bir rol oynadığını belirlemiş durumdayız.

Petrol Ofisi’nde tüm çalışmalarımızı müşterimizi işimizin odağına koyarak planlıyor ve pazarlama stratejimizi yurtçapında yapmış olduğumuz araştırmalarla belirlemekte olduğumuz müşteri beklentilerine göre belirliyoruz. Bu amaçla 2007 yılında ürün kalitesinde uydudan yakıt kontrol sistemini kurduk ve ürünlerimizi Vmax çatısı altında buluşturduk. 2010 yılında ise ürün çatımızı daha da geliştirerek yakıt tasarrufunda ülkemizde bir ilk olan “100 litrede 4 litreye varan tasarruf” özellikli Yeni Nesil V/Max performans yakıtlarını çıkardık. Ulaşılabilirlikte 81 ilde yaygın bir dağıtım ağına yatırım yaptık ve ilave olarak da uzun dönemde markamızı tercih eden müşterilerimizin sadakatlerini ödüllendirmek üzere Positive Card programını oluşturduk.

 

 

HABER ARŞİVİ

Aylara Göre Haber Sayıları: Haberleri görmek için sayıların üzerine tıklayın.

Yıllar Oca. Şub. Mar. Nis. May. Haz. Tem. Ağu. Eyl. Eki. Kas. Ara.
2024 35 40 30 15 0 0 0 0 0 0 0 0
2023 46 37 55 111 55 43 50 52 48 44 24 35
2022 80 89 110 58 77 91 54 50 49 62 60 59
2021 34 41 62 51 43 41 36 40 51 59 41 58
2020 13 7 28 71 51 38 27 14 29 32 41 43
2019 26 25 25 18 15 27 15 22 24 21 17 20
2018 17 30 22 13 32 19 20 19 41 43 46 37
2017 23 17 34 17 23 29 27 27 24 31 28 27
2016 23 34 21 41 27 29 7 25 13 27 26 26
2015 18 19 30 25 5 23 21 29 13 21 8 30
2014 18 13 21 19 18 13 9 15 9 11 22 23
2013 20 16 23 24 22 29 22 20 17 20 18 23
2012 22 34 49 30 24 27 26 23 13 17 9 25
2011 9 6 11 12 8 18 18 8 4 11 18 16
2010 14 14 15 10 8 7 14 5 12 4 7 26
2009 16 23 23 17 26 41 51 38 17 28 31 23
2008 3 5 3 2 2 8 7 11 8 17 28 15
Haber Tarih Aralığı: 2010 - 11. ay
  • TARİHİ MALİ AF PAKETİ AÇIKLANDI (16 Kasım 2010 Salı)
  • FULLPET HAKINDA MERAK EDİLENLER (9 Kasım 2010 Salı)
  • MOTORİNDE BEKLENEN KARAR ÇIKTI (3 Kasım 2010 Çarşamba)