HABERLER
  • Brent petrolün varil fiyatı 90,38 dolar
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,92 dolar
  • Günlük üretim 40 bin varili aştı
  • Araç sahipleri dikkat! 1 Ocak΄ta başlıyor...
  • ABD΄de petrol üretimi rekor kırdı
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,74 dolar
  • Petrol fiyatları 5 ayın zirvesinde
  • Libya petrolü Sudan iç savaşını körüklüyor mu?
  • Brent petrolün varil fiyatı 87,28 dolar
  • Rusya Petrol Üretimini Düşürecek
  • Brent petrolde Paskalya tatili nedeniyle işlemlere ara verildi
  • Türkiye’nin petrol ithalatı ocakta yüzde 11,02 arttı
LİSANS TADİLİ ve SÜRE UZATIMI BAŞVURULARAINDA ARANACAK BİLGİ ve

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 04/04/2012 tarihli toplantısında; Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasasında Lisans Tadili ve Süre Uzatımı Başvurularında Aranacak Bilgi ve Belgelere İlişkin Kurul Kararına ilişkin olarak aşağıdaki Karar alınmıştır..

EPDK’nın yapmış olduğu toplantıdan, LPG piyasasında lisans tadili ve süre uzatımı ile ilgili kararlar çıktı. Resmi gazetede yayımlanan karara göre, LPG taşıma lisansının ve LPG dağıtıcı lisansının taşıma bilgilerinin araç eklenmesi suretiyle tadili halinde kuruma sunulacak belgeler ve süre uzatımı başvurularında sunulacak belgeler duyuruldu.

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan:

 

KURUL KARARI

 

Karar No: 3763-3                                                   Karar Tarihi: 04/04/2012

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 04/04/2012tarihli toplantısında; Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasasında Lisans Tadili ve Süre Uzatımı Başvurularında Aranacak Bilgi ve Belgelere İlişkin Kurul Kararına ilişkin olarak aşağıdaki Karar alınmıştır:

 

Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasasında Lisans Tadili ve Süre Uzatımı

Başvurularında Aranacak

Bilgi ve Belgelere İlişkin Kurul Kararı

BİRİNCİ KISIM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç ve Kapsam

MADDE 1 - (1) Bu Karar, sıvılaştırılmış petrol gazları piyasasında lisans sahiplerince yapılan lisans tadil ve süre uzatımı başvurularında aranacak bilgi ve belgelerin belirlenmesi için çıkarılmıştır.

Hukuki Dayanak

MADDE 2 - (1) Bu Karar, Sıvılaştırılmış Petrol Gazları(LPG) Piyasası Lisans Yönetmeliği’nin 15 ve 16 ncı maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 3 - (1) Bu kararda yer alan terim, kavram ve kısaltmaların, aksi belirtilmedikçe 08/03/2012 tarihli ve 3727 sayılı Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasasında Lisans Başvurusu ve Bildirim Açıklamalarına İlişkin Kurul Kararı’nın 3 üncü maddesinde tanımlanan anlamları esas alınır.

 

İKİNCİ KISIM

Lisans Tadili Başvurularında Aranacak Bilgi ve Belgeler

BİRİNCİ BÖLÜM

Tüm Lisans Türlerinde Uygulanabilen Tadil İşlemleri

Ortak hükümler

MADDE 4 - (1) Lisans tadil başvurusu Ek-1’de yer alan“Lisans Tadili Başvuru Formu”, başvuru sahibine ait yetki belgesi, lisans tadil bedeli dekontu ve her bir tadil türü için bu Karar’ın ilgili maddesinde gösterilen bilgi ve belgelerden oluşan lisans tadil dosyasının Kuruma sunulması suretiyle yapılır. Bu Karar’da özel olarak düzenlenmemiş tüm lisans tadil başvurularında ayrıca; tadil edilmesi talep edilen hususa ilişkin belgelerin de sunulması gerekir.

(2) Aynı lisans için yapılan tüm tadil talepleri aynı“Lisans Tadili Başvuru Formu”nda belirtilir. “Lisans Tadili Başvuru Formu”nda yer alan bir bilgi ile lisans tadil dosyasındaki herhangi bir belge arasında uyumsuzluk olmasıhalinde, sunulan belge esas alınır.

(3) Daha önce lisans sahibinden alınarak Kurum kayıtlarına aktarılan ve değişmediği lisans sahibi tarafından yazılı olarak beyan edilen belgeler lisans tadil başvurusu için yeniden istenmez.

(4) Bu kararda aksi belirtilmedikçe, gerekli belgelerin aslının veya son altı ay içerisinde noter tarafından tasdikli suretinin başvuru dilekçesi ekinde sunulması gerekir.

(5) Aynı lisansa ilişkin olarak birden fazla türde tadil yapılması için talepte bulunulduğu takdirde tek lisans tadili bedeli alınır. Yetkili idare tarafından gerçekleştirilen mahalle, cadde, sokak ve benzeri yer ismi değişiklikleri nedeniyle yapılacak lisans tadillerinden lisans tadil bedeli alınmaz.

Unvan Tadili

MADDE 5 - (1) Unvan tadili için aşağıdaki bilgi ve belgeler sunulur.

a) Yeni unvana göre düzenlenmiş İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı,

b) Unvan değişikliğini gösterir Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi,

c) Yeni ünvana göre düzenlenmiş oda sicil kaydı,

ç) Yeni ünvana göre düzenlenmiş yetki belgesi.

(2) Lisansın özel hükümler bölümünde bilgileri kayıtlı belgeler varsa, bu belgelerin yeni unvana göre düzenlenmiş suretleri aranır.

(3) LPG Otogaz Bayilik lisansı unvan tadillerinde, güncel unvanı içeren LPG Oto gaz Bayilik Sözleşmesi aranır.

Adres Tadili

MADDE 6 - (1) Adres tadili için adres değişikliğini gösteren yetkili idare yazısı sunulur.

(2) LPG Oto gaz Bayilik lisansı adres tadillerinde, güncel adresi içeren LPG Oto gaz Bayilik Sözleşmesi aranır.

(3) Mahalle, cadde, sokak ve benzeri yer isminde değişiklik yapıldığının tesisin İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatın da belirtilmesi halinde, adres değişikliğini gösteren yetkili idare yazısı aranmaz.

Alt Başlık Tadili

MADDE 7 - (1) Lisansa tabi bir faaliyetin bir diğer lisansa alt başlık olarak işlenmesi için yapılan tadil başvurularında, alt başlık kapsamında yürütülecek piyasa faaliyetinin tabi olduğu lisans başvurusunda istenen bilgi ve belgeler aranır. Alt başlığın lisanstan çıkarılması isteniyorsa sadece “Lisans Tadili Başvuru Formu”, başvuru sahibine ait yetki belgesi ve lisans tadil bedeli dekontu sunulur.

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Bilgisi Tadili

MADDE 8 - (1) Lisansa kayıtlı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı bilgisinin tadili için geçerli durumdaki İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı sunulur.

 

İKİNCİ BÖLÜM

 

LPG Otogaz Bayilik Lisansı Tadil İşlemleri

 

LPG Oto gaz Bayilik Lisansı Tadillerine İlişkin Dağıtıcı Şirket Bilgisinin Tadili

 

MADDE 9 – (1) Bayilik lisansının dağıtıcı şirket bilgisinin tadiline ilişkin tüm başvurularda Ek-1’de yer alan “Lisans Tadili Başvuru Formu”na ilaveten Ek-2’de yer alan “LPG Otogaz Bayilik Lisansı Tadil Talebine İlişkin Bilgiler Formu” da doldurulur ve Kuruma sunulur.

(2) LPG Otogaz Bayilik lisansı dağıtıcı şirket bilgisi tadillerinde bu Karar’ın 4 üncü maddesinde düzenlenen bilgi ve belgelerin yanı sıra aşağıdaki bilgi ve belgeler sunulur.

a) Yeni dağıtıcı ile yapılmış ve dağıtıcı tarafından her sayfası onaylanmış LPG Otogaz Bayilik Sözleşmesi,

b) Mevcut bayilik sözleşmesinin sona erdiğini gösteren fesih veya yenilememe ihbarnamesinin sözleşmenin karşı tarafına ulaştığına ilişkin tebliğ şerhini içeren bir sureti veya karşılıklı fesih protokolü.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

LPG Taşıma Lisansının (Karayolu) ve LPG Dağıtıcı Lisansında Taşıma

Bilgilerinin (Karayolu) Araç Eklenmesi Suretiyle Tadili Halinde Kuruma Sunulması

Gereken Bilgi ve Belgeler

Araç Ekleme

MADDE 10 - (1) LPG Taşıma Lisansının ve LPG Dağıtıcı Lisansında Taşıma Bilgilerinin araç eklenmesi suretiyle tadili halinde bu Karar’ın 4 üncü maddesinde düzenlenen bilgi ve belgelerin yanı sıra aşağıdaki bilgi ve belgeler sunulur.

a) Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca durumuna uygun verilen; taşıma yetki belgesi, taşıt belgesi ve taşıt kartı,

b) Araç ruhsatlarının lisans sahibi tarafından “AslıGibidir” olarak onaylanmış örnekleri,

c) Taşıtlar sözleşmeli ise araç kiralama sözleşmeleri,

d) Sigorta poliçesi.

 

ÜÇÜNCÜ KISIM

 

Lisans Süre Uzatımı Başvurularında Aranacak Bilgi ve Belgeler

MADDE 11 - (1) Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) piyasasındaki lisans süre uzatım başvuruları, Ek-3’teki “Lisans Süre Uzatımı Başvuru Formu” kullanarak yapılır. “Lisans Süre Uzatımı Başvuru Formu”nda yer alan bir bilgi ile lisans süre uzatım başvurusu kapsamında sunulan bir belge arasında uyumsuzluk olması halinde, sunulan belge esas alınır.

(2) “Lisans Süre Uzatımı Başvuru Formu”nun ekinde yetki belgesi ve süre uzatım bedelinin yatırıldığına dair dekont bulunur. LPG Otogaz Bayilik lisansı dışındaki lisanslar için yapılan süre uzatım başvurularının ekinde, Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasasında Lisans Başvurusu ve Bildirim Açıklamalarına İlişkin Kurul Kararı’na göre bu lisansların alınması için gerekli tüm bilgi ve belgeler de yer alır.

(3) Daha önce lisans sahibinden alınarak Kurum kayıtlarına aktarılan ve değişmediği lisans sahibi tarafından yazılı olarak beyan edilen belgeler süre uzatım başvurusu için yeniden istenmez.

(4) LPG Otogaz Bayilik lisansı süre uzatımı başvurusu ekinde, yetki belgesi, dağıtım şirketi tarafından onaylı bayilik sözleşmesi ve süre uzatım bedelinin yatırıldığına dair dekontun dışında belge sunulması gerekmez.

(5) Bu kararda aksi belirtilmedikçe, gerekli belgelerin aslının veya son altı ay içerisinde noter tarafından tasdikli suretinin başvuru dilekçesi ekinde sunulması gerekir.

 

DÖRDÜNCÜ KISIM

Son Hükümler

İlgili Mevzuatın Uygulanması

MADDE 12 - (1) Bu Kararda hüküm bulunmayan hallerde sırasıyla Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Lisans Yönetmeliği ve ilgili mevzuat hükümleri uygulanır.

Uygulama

MADDE 13 - (1) Bu Karar, yürürlüğe girdiği tarihten sonra yapılacak lisans tadil ve süre uzatımı başvuruları hakkında uygulanır.

Yürürlük

MADDE 14 - (1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 15 - (1) Bu Karar hükümlerini Enerji PiyasasıDüzenleme Kurulu Başkanı yürütür.

 

 

LİSANS TADİLİ BAŞVURU FORMU                                                         EK-1

 

ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU BAŞKANLIĞINA

Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Dairesi

 

Aşağıda yer alan bilgilerin doğru ve güncel olduğunu beyan ediyorum. Lisansımın aşağıdaki beyanım ve ekte sunulan belgeler doğrultusunda tadilini arz ederim.

ÖNEMLİ NOT:

(Bilgilerin boş alanlara sığmaması halinde ilave form doldurulması ve her sayfanın kaşelenmesi ve imzalanması gerekir.

*LPG Otogaz Bayilik lisansı tadillerinde ‘TADİL TALEBİNİN KONUSU’ kısmı boş bırakılacak ve istenen tadil türü Ek-2’deki “Bayilik Lisansı Tadil Talebi Formu” kullanılarak gösterilecektir.)

 

12 Nisan 2012

 

 

 

 

HABER ARŞİVİ

Aylara Göre Haber Sayıları: Haberleri görmek için sayıların üzerine tıklayın.

Yıllar Oca. Şub. Mar. Nis. May. Haz. Tem. Ağu. Eyl. Eki. Kas. Ara.
2024 35 40 30 10 0 0 0 0 0 0 0 0
2023 46 37 55 111 55 43 50 52 48 44 24 35
2022 80 89 110 58 77 91 54 50 49 62 60 59
2021 34 41 62 51 43 41 36 40 51 59 41 58
2020 13 7 28 71 51 38 27 14 29 32 41 43
2019 26 25 25 18 15 27 15 22 24 21 17 20
2018 17 30 22 13 32 19 20 19 41 43 46 37
2017 23 17 34 17 23 29 27 27 24 31 28 27
2016 23 34 21 41 27 29 7 25 13 27 26 26
2015 18 19 30 25 5 23 21 29 13 21 8 30
2014 18 13 21 19 18 13 9 15 9 11 22 23
2013 20 16 23 24 22 29 22 20 17 20 18 23
2012 22 34 49 30 24 27 26 23 13 17 9 25
2011 9 6 11 12 8 18 18 8 4 11 18 16
2010 14 14 15 10 8 7 14 5 12 4 7 26
2009 16 23 23 17 26 41 51 38 17 28 31 23
2008 3 5 3 2 2 8 7 11 8 17 28 15
Haber Tarih Aralığı: 2012 - 4. ay
  • TPAO KKTC΄de SONDAJA BAŞLADI (27 Nisan 2012 Cuma)
  • EPDK BAYİLERE 5.893.995 TL CEZA YAĞDIRDI (25 Nisan 2012 Çarşamba)
  • DEPOLAR DENETLENDİ (20 Nisan 2012 Cuma)
  • PETROL KANUNU TASARISINDA NELER VAR ? (19 Nisan 2012 Perşembe)
  • AKARYAKITA ZAM BİZEDE DOKUNUYOR (9 Nisan 2012 Pazartesi)
  • ŞİRKETLERE (6 Nisan 2012 Cuma)
  • AKARYAKIT NİYE PAHALI (6 Nisan 2012 Cuma)
  • EPDK 2.005.073 TL CEZA KESTİ (3 Nisan 2012 Salı)